Άλλες εργασίες :
- Κόλλημα του καλύματος του καράολου (head plate). Στη συγκεκριμένη περίπτωση προβληματιζόμουνα μεταξύ ενός κοκκινοπού bloodwood και εντός κοματιού από παλίσανδρο. Τελικά επικράτησε ο παλίσανδρος και έγινε σάντουιτς με την προσθήκη δύο καπλαμάδων για αντίθεση με το μαόνι του μπράτσου (μαόνι μπράτσου-μαύρος καπλαμάς-άσπρος καπλαμάς- παλίσανδρος).
Στη μέση φαίνεται λίγο κατσαρό αλλά αυτό συνέβει επειδή οι άκρες περίσευαν εκτός του καράολου. Πιό μέσα είναι OK.
- Κόλλημα του καλύματος του τακουνικού του μπράτσου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης παλίσανδρος με τους προαναφερόμενους καπλαμάδες. Η δαμόρφωσή του έγινε εκτός μπράτσου και κολλήθηκε έτοιμο το σάντουιτς στο τελικό του σχήμα. Σημειώνω ότι το διακοσμητικό αυτό κάλυμα, βοηθά πάρα πολύ κατά την διαμόρφωση του μπράτσου γιατί δημιουργεί ένα δυνατό σημείο αναφοράς και συμμετρίας. Για παράδειγμα με αυτό σαν οδηγό αφαίρεσα με την κορδέλα αρκετό τμήμα περισσευούμενου ξύλου από το τακούνι.
- Σχεδιασμός του σχήματος του καράολου, δημιουργία πατρόν και τελική διαμόρφωση
Το σχήμα του καράολου το είχα ψάξει και παλαιότερα όταν έκανα την πρώτη μου κιθάρα (από ένα κιτ του Stewmac). Αλλά δεν είχα κρατήσει κάποιο πατρόν. Έτσι λοιπόν αφού το ζωγράφισα στο χαρτί, έφτιαξα το πατρόν σε MDF 6mm, το βίδωσα πάνω στο καράολο (οι βίδες σε θέσεις που θα γίνονταν οι τρύπες για τα κλειδιά). Η προετοιμασία του πατρόν πήρε κάποιο χρόνο, αλλά η τελική κοπή με το ρούτερ έγινε σχετικά εύκολα.
Επίσης έγινε το τρύπημα του καράολου στις θέσεις των κλειδιών. Χρησιμοποίησα ένα ένα άθλιο δράπανο πάγκου που μου έχει χαρίσει ο αδελφός μου. Το μικρό κινέζικο αυτό δράπανο, έχει τόσο τζόγο που απορώ πως κατάφερα να τρυπήσω. Είναι από τα εργαλεία που χρειάζονται επειγόντως αλλαγή.
[ Invalid Attachment ]