Καλησπερα. Χθες και σήμερα ασχοληθηκα με τις φιγουρες του οργάνου.
Η φιγουρα με το ενα λουλούδι είναι για το καράολο και ή αλλη για το καπακι.
Σκεφτομαι να βαλω και ενα καπλαμα μικρού παχους περιμετρικα της οβαλ τρυπας. Κατι σαν τους γλαρους του Ζαρκαδα που μου αρεσαν πολυ. Λιγο πιο παχυ και απο καπλαμα παντουκ
Εχω την εντυπωση οτι το σχεδιο του καραολου εχει βγει πολυ μεγαλο, αλλα τι να κανω που ετσι το ηθελε η γυναικα...
Θα το μετανιωσω το ξερω...
Το στοκαρισμα εγινε με κολλα tidebond και ξυσματα απο τον παλισανδρο.
Ενα προβλημα ήταν οτι δεν είχα καταλληλα πριονακια για να κοψω τους καπλαμαδες στα κλαδια. Αυτα που χρησιμοποιησα ηταν πολυ λεπτα και δεν εμπαιναν μεσα οι καπλαμαδες (καθετα) Ετσι προσπαθησα να κανω δυο και τρια περασματα με το πριονακι και σε πολλα σημεια το χαλασα. Στη φιγουρα του καραολου αγορασα μεγαλυτερο αλλα στη καλαματα δυσκολα βρισκεις αυτο που θελεις. Ετσι κατεληξα με πριοκακι στρογγυλο, που εκοψε στο σωστο παχος αλλα πληγωνε περισσότερο τους καπλαμαδες...
Την επομενη φορα ισως να βαλω διπλο καπλαμα στα κλωναρια. Μου φαινονται λιγο λεπτα (του καραολου μονο)
Γενικα με τα κλοναρια υπηρχε ενα προβλημα . Δυσκολα εμπαιναν στη σχισμή και εσπαγαν ευκολα (τα στρογγυλευα με μπιστολακι, αλλα και παλι... ) Και δυστυχως φαίνονται τα προβληματα
Κελεμπεκι ο λευκος καπλαμας, παλισανδρος το φόντο και παντουκ τα κοκκινα λουλουδακια.
Να ευχαριστήσω μια ακομα φορα τους φίλους που με τις αναρτησεις τους και τα πμ

μου εδειξαν τον τρόπο για την κατασκευη.

ερωτηση: Οταν παω να ξεκολλησω την ταινια για να τα κολλησω στο καπακι και στο καραολο υπαρχει περιπτωση να χαλασουν; Φοβαμαι τα μικρα κομματια που ειναι κολλημενα μονο με το στοκαρισμα με τα αλλα. Γενικα δεν εχω κολλησει τιποτα μεταξυ τους εκτος απο το στοκαρισμα. Επρεπε να βαλω και κολλα;