Αποστολέας Θέμα: Δεν ειναι βόας......  (Αναγνώστηκε 35693 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: Δεν ειναι βόας......
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 03, 2013, 08:00:16 μμ »
Και να πεις ότι δεν έχουμε ελληνικές λέξεις σχεδόν για οτιδήποτε!!!!!

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 03, 2013, 09:36:46 μμ »
Ευχαριστώ άπαντες για την υποστήριξη .....  αλλά ξεκινάω επίτηδες τελείως απελπισμένος......για να μην αγχώνομαι ......
.....στον πάτο του πηγαδιού μόνο προς τα πάνω μπορώ να πάω......
.....δεν κρύβω βέβαια  και το όνειρό μου ...... μετά την σύνταξη ..... στα 74 ........να κάνω το αριστούργημά μου.......κανά μπαγλαμαδάκι να χωράει και στην κάσσα. :'( :'(

Λίγη μετάφραση παραπάνω μπορούσα να την κάνω όντως ....... αλλά όχι τελείως ....φέρνει πονοκέφαλο ούτως ή άλλως.......
Στο μέλλον θα το προσέξω.

..ελπιζω η οξια να σου κατσει καλα...σε προηγουμενη φωτογραγια  την κοντρα στο μανικι απλα την εστριψες 180 μοιρες ετσι δεν ειναι?...καλο θα ηταν να την γυριζες 180 μοιρες το πανω κατω...τι ειπα τωρα και τι να καταλαβεις...τες πα... ;D

καλά κατάλαβες  το μεσαίο κομμάτι γύρισε 180 μοίρες  στον διαμήκη αξονα...

αν το ξαναγύριζα 180 μοίρες και κατά τον Z άξονα (το βελάκι προς τα πάνω αλλά στην άλλη ακμή)  δεν θα άλλαζε κάτι σοβαρά
....τα νερά θα «μπερδεύονταν» ..... αλλά  οι τάσεις «σκεβρώματος» των τριών κομματιών δεν θα άλλαζαν διεύθυνση.......
ΕΞΗΓΩ ..... τα βελάκια δείχνουν την πλευρά που διάλεξα για φάτσα ..... όχι τυχαία...... η πλευρά αυτή είχε τάση να γυρίσει κόντρα στις τάση των χορδών (κοιλιά προς τα πάνω)..... αυτήν την τάση βέβαια την είδα μόνον εγώ  πρίν το πλανίσω...
τη μόνη εναλλακτική που σκέφθηκα .....(πέραν αυτού που ήδη έκανα)....... ήταν να γυρίσω και τα δύο εξωτερικά κομμάτια κατά 90 μοίρες προς «τα μέσα» (τα βελάκια να «δείχνουν» το ένα το άλλο) .....

.......μάλλον μετάνοιωσα που δεν το έκανα...........διότι....

όταν το σκέβρωμα το «οδηγείς» να κατευθυνθεί ώστε κάθε δύο τμήματα κολλημένα να τείνουν να αποκολληθούν στο μέσον τους ......και οι ακρες τους να τείνουν να συμπιεστούν μεταξύ τους .....δίνεις  τις μεγαλύτερες δυνάμεις «σκεβρώματος» ενάντια στην  κόλλα .....αφού οι ίνες του ξύλου δεν μπορούν να αποκολληθούν στο μέσον του μάνικου.......
.... αν κάνεις το αντίθετο .... θα οδηγήσεις τα άκρα των τμημάτων σε αποκόλληση ......δεν θα «ανοίξει» η κόλλα που έχει την ίδια συγκολλητική ισχύ παντού........ θα ανοίξουν οι ίνες του ξύλου εκατέρωθεν της γραμμής κόλλησης.......μιά εικόνα χίλιες λεξεις ....το κέρατό μου μέσα..... >:( >:(

Με πιό απλά λόγια ...... πιστεύω  ότι  θα  μπερδευόταν τελείως η οξυά ...... δεν θα ήξερε πλέον προς τα πού να σκεβρώσει .... ;D

κοιτα να δεις που ο φιλος μου ο BOULIS ( δεν μπορω να σε λεω ετσι ρε γαμωτο) θα κανει δουλιτσα.Σιγα σιγα και ταπεινα, χωρις εργαλεια και ξυλα, αλλα με πολυ ορεξη.

και ή μάνα μου Μπούλη με φωνάζει ακόμα.....no problem…....και εργαλεία έχω και ξύλα έχω..........όλοι έχουμε ......δες το σχετικό  http://www.luthier.gr/index.php?topic=1042.0....αλλά πρέπει να μάθω να χειρίζομαι τα πρώτα για να μην χαραμίσω τα δεύτερα.
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 03, 2013, 09:44:18 μμ »
να σου πω 'αν δεν φτιάξεις μπουζουκάκι δεν καταλαβαίνεις απο τσαμπουκάδες και καράολα ;D

το ίδιο και με τις ηλεκτρικές έχουν τη δική του ορολογία, ονομασία προελεύσεως..

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 10, 2013, 08:43:09 πμ »

Χαιρετω όλο τον κόσμο......πάλι έγω είμαι....... η ντροπή του φόρουμ.........
Η κλίμακα άλλαξε σε 670 απο 690 ....... είδα στο γούγλη διάφορες custom εφτάχορδες  σε αυτό το μήκος πάνω-κάτω  .....
 με 690 μάλλον θα είχε πρόβλημα με τις τάσεις των χορδών .....

Έφτασαν οι μπάρες ...... διπλές .....μονής δράσης....τώρα πρέπει να τις κόψω .....σκεφτομαι να τις κόψω απο το 24ο τάστο και κάτω.....στην ένωση με το σώμα ακριβώς.....ΓΝΩΜΕΣ???

Ταστιέρα «έτοιμη» .......ισια ......χαραγμένη.....άρχισα να τρίβω και για την καμπύλη (20 ίντσες   λόγω αυξημένου πλάτους)....
...αλλά τα παράτησα προς το παρόν.....πολύ βαρετή δουλειά....
Η μαύρη ταστιερούλα στο πλάι είναι η πρώτη δοκιμή που εκανα......έβενος.....του άλλαξα τα φώτα........7  τάστα εντελώς εκτός σκάλας.....ευτυχώς δεν κόπηκε βαθιά.....λεώ να  στοκάρω όλη την πλευρά με κυανοακριλική και σκόνη (μάζεψα όταν το έτριβα)......και να το ξαναχαράξω απο την άλλη πλευρά......ΣΩΖΕΤΑΙ????

ΑΣΧΕΤΟ ......πήγα στο pratiker  για βόλτα.......ειχα να παω 2  χρόνια κατά κει........φρίκαρα.....τιμές 50-100% επάνω απο τα μαγαζάκια της γειτονιάς μου.....η γενική εντύπωση ήταν ότι μάλλον ετοιμάζονται να «φευγουν» και αυτοί....
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 10, 2013, 10:46:24 πμ »
Άφησε δύο πόντους πρίν το τελείωμα της ταστιέρας και κόψε τις.

Ο έβενος ειναι για σώσιμο ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 10, 2013, 03:33:55 μμ »
Άφησε δύο πόντους πρίν το τελείωμα της ταστιέρας και κόψε τις.

Ο έβενος ειναι για σώσιμο ;D
+1000

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 10, 2013, 09:19:46 μμ »
ΑΣΧΕΤΟ ......πήγα στο pratiker  για βόλτα.......ειχα να παω 2  χρόνια κατά κει........φρίκαρα.....τιμές 50-100% επάνω απο τα μαγαζάκια της γειτονιάς μου.....η γενική εντύπωση ήταν ότι μάλλον ετοιμάζονται να «φευγουν» και αυτοί....

Φίλε Μπούλη αν εννοείς ότι το PRAKTIKER είναι ακριβότερο τότε είναι η καλύτερη είδηση που άκουσα εδώ και πολύ καιρό!! Φτάνει τόσο αίμα που μας ρούφηξαν. Στο καλό και να μη μας γράφουν!!!!

Επιβεβαίωσέ το σε παρακαλώ!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 10, 2013, 10:25:46 μμ »
Φίλε Μπούλη αν εννοείς ότι το PRAKTIKER είναι ακριβότερο τότε είναι η καλύτερη είδηση που άκουσα εδώ και πολύ καιρό!! Φτάνει τόσο αίμα που μας ρούφηξαν. Στο καλό και να μη μας γράφουν!!!!
Επισης +1000! Ευχομαι επιτελους να ξαναερθει η εποχη οπου στα μαγαζακια της γειτονιας εβρισκες τα παντα ή μπορουσαν τουλαχιστον να σου φερουν οτι ζητουσες, μιας και κανανε παραγγελιες συχνοτερα χωρις το προβλημα ρευστοτητας που υπαρχει τωρα.
Στα μουσικα καταστηματα εχει ηδη γινει μια καλη αρχη, οχι τοσο στο θεμα διαθεσιμοτητας και ποικιλιας, αλλα οπωσδηποτε στο θεμα τιμων. Ηδη πολλα διαφημιζουν οτι "εχουν τιμες Thomann" και απ'οτι εχω διαπιστωσει πολλες φορες και καλυτερες!

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 11, 2013, 05:58:45 πμ »

δειγματοληπτικά...σωληνάριο κόλλας pattex contact 50 gr , που μόλις ειχα αγοράσει 3 τεμάχια προς 1,80ε στο χωριό μου (και μου φάνηκαν πολλά) , υπήρχε σε "προσφορά" στα 3,49ε .....
χαρτοταινίες και ταινίες διπλής όψης (που ήθελα καμμια δεκαρια) απο 2,5-4 ε .....εννοείται δεν πήρα.......
δισκοι δισκοπριονου 160χ20χ2,6 ..... εξαφανισμένοι.......ειχε πλεόν μόνο bosch ..... απο 15-30ε........(βρηκα στο νετ με 7ε)
λαμες σέγας ....... κυμαίνονταν οι "απλές"  3-8ε ή μία.....
περιστροφική ράσπα wolcraft .....που πριν 10 μέρες αγόρασα απο το toolstore με 5ε ....... ετιμάτο στα 8ε.....
ότι αντικείμενο είχα πάρει απο κεί και ψιλοθυμόμουν τιμή ήταν στα διπλά λεφτά......

......πήγα να πάρω διάφορα και κατέληξα  να πάρω μόνο 30-40 μικρο-κομμάτια mdf .......9e /m2 το 16άρι
....λογική τιμή ...... αν βάλεις το κόψιμο .....και το μαραγκό του χωριού που με βαρέθηκε........έχουν και καλά κοπτικά.....ακμές γυαλί..

.....και τρία σουκο φις με διακόπτη (16Α) που μόνο εκει τα έχω ξαναβρεί ...... και με βολεύουν αφάνταστα.......
2,5ε πριν 2 χρόνια ....... 6ε τώρα......πόνεσε ....... αλλά μάλλον θα βολευτώ πλέον με όσα έχω ήδη......

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 11, 2013, 09:23:44 πμ »
ΝΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ? ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΤΗΝΑ ΕΚΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΕΤ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙΑ, ΚΑΤΙ ΣΕΤ ΣΚΑΡΠΕΛΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΛΠ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗΣ PROFI  ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΟΥΣΤΙΤΣΑ. ΕΓΩ ΣΑΝ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΨΑΧΝΑ.....ΚΑΙ ΠΗΡΑ 5
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 17, 2013, 08:37:50 πμ »
Εδω το σωμα μέχρι στιγμής.......μετά απο ΄γυαλοχάρτισμα με 60΄ και 150΄........

[ Invalid Attachment ]

Κάτι ψιλομαυρίσματα και σκασίματα (απο το ρουτάρισμα κόντρα στα νερά) θα τα αφήσω να φαίνονται για να είναι relic …
……θα έχει και αυξημένη προστιθέμενη αξία....
.... γιατί παιδεύεστε και τα γυαλίζετε όλα ρε παιδιά.....μειώνετε  την αξία των οργάνων  σας ....
.....λόγω αυστηρών περιβαλλοντικών προδιαγραφών !!!!!  ??? ??? .....λέω να το τελειώσω με λαδάκι (true oil)
.....με τι υλικό πρέπει να στοκαριστουν (αν στοκαριστούν τελικά)  οι ατέλειες σε αυτήν την περίπτωση ?????.......

η χονδρότερη μπλέ γραμμή είναι το όριο της φωλιάς για το μανίκι ..... ούτε through body....ούτε set neck ......
...... θα ονομάσω την νέα τεχνική ...... "ΟΤΙ ΒΟΛΕΨΕ"..... ή ...... "ΤΟΣΟ ΕΦΤΑΣΕ"....ή ..... "ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΕΚΟΨΕ"....

Και εδώ η πρώτη δοκιμή για inlays ......Σταυρουδάκι  χάλκινo απο μπουμπουνιέρα ......0,8 mm πάχος..... μάλλον πολύ παχύ...

την άλλη φορά θα βάλω χαρτοταινία για να μην χαράκώνεται η ταστιέρα......
...τα κενά είναι ανεκτά για γέμισμα με κόλλα και σκόνη γυαλοχαρτίσματος ?????
....κάπου διάβασα ότι θέλει και νεράκι στην κυανοακρυλική ?????

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2013, 07:36:23 μμ από yiannis »

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 17, 2013, 05:15:05 μμ »
Για στοκαρισμα μπορεις να βαλεις filler νερου της clou σε αποχρωση παρομοια με το ξυλο. Για γεμισμα των κενων στα inlays προσωπικα προτιμω εποξικη με σκονη γιατι σου δινει περισσοτερο χρονο εφαρμογης. Για νερο σε κυανοακρυλικη δεν το εχω ξανακουσει αλλα γνωριζω οτι με προσθηκη υγρασιας στεγνωνει πολυ πιο γρηγορα.
Το σωμα παντως εδειξε πολυ με το τριψιμο!

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 25, 2013, 05:48:31 μμ »
Εδώ  η  ένωση με το σώμα....... το άκρο του μανικιού διαμορφώθηκε  στο χέρι.......
ρουτάρισμα πάνω  στο άκρο  για να γίνει  το template 1 (αποτύπωμα???)........αυτό που φαίνεται "εσωτερικά"......
κατασκευή του template 2  με βάση το template 1…… σιγά – σιγά  με το χεράκι και το ματάκι.......μέχρι να ταιριάξουν σφηνωτά.........

και ρουτάρισμα.....

το τεστ «σφηνώματος» θετικό ...... σφηνωμένο σα το διάολο.....
μάλλον κόλλημα  με εποξικη το βλέπω.......για σίγουρα....

οι δύο γέφυρες κομμένες ..... 4+4....(τα υπόλοιπα 2+2 πάνε για cigar box ...;;;;)
ΠΡΟΒΛΗΜΑ >>> οι διαμπερείς τρύπες για τις χορδές through body με τι διαολοτρύπανο γίνονται ;;
2-3 χιλιοστα πάχος με 5 εκ. μήκος δεν υπάρχουν νομίζω......

οι μπάρες κοπηκαν ..... συγκολήθηκαν.....και θα περαστούν με θερμοσυστελλόμενο καλωδίων....αυτό που είχαν για επικάλλυψη ήταν τελείως της πλάκας....κάηκε ή μία άκρη λόγω της συγκόλλησης..... και άρχισε να "ξεφτίζει" σα μάλλινο πουλόβερ....
σε πρώτο πλάνο τα "δοκιμαστικά" με τα αποκοψίδια....

ΑΣΧΕΤΟ .....σε προηγούμενη αγορά απο madinter  πήρα και μια ταστιέρα απο OVANKOL (??) ……απο περιέργεια.....έκανε και 3,5 ευρά.......μόλις την πλάνισα έπαθα πλάκα.......
Μοιάζει με ολόγραμμα......δεν φαίνεται στη φωτογραφία , αλλά όταν άλλάζει η γωνία του φωτός  οι κυματισμοί των νερών μοιάζει να κινούνται  πράγματι  «κυματιστά»........τέτοιο πράγμα σε ξύλο  δεν ξανάδα.....και ωραίο χρώμα ......χρυσό....... αν κρατάει και τα τάστα όπως πρέπει ......είδομεν.

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 25, 2013, 06:34:37 μμ »
Kύριε Mπούλη δηλώνω fan!! ;D ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 25, 2013, 07:20:38 μμ »
Kύριε Mπούλη δηλώνω fan!! ;D ;D

+1
Αφου εκανες σφιχτο neck pocket στην πρωτη σου κατασκευη, δεν εχεις να φοβηθεις τιποτε! Στο ovangol πετυχες πολυ ωραιο κομματι με flame!
Λοιπον για το τρυπημα string through, ακομη και να βρεις μακρυ τρυπανι,  ο καλυτερος τροπος ειναι να τρυπησεις και απο τις δυο πλευρες. Ακομη και με καλα σεταρισμενο κολωνατο δραπανο, το πολυ λεπτο τρυπανι μπορει να συναντησει στριφνα νερα και να χασει ελαφρα την καθετοτητα του. Απο τη μια πλευρα του σωματος μπορει να ειναι ΟΚ αλλα απο την αλλη θα βγαζει ματι. Ριξε μια ματια σε αυτο το post http://www.tdpri.com/forum/tele-home-depot/235022-my-poplar-tele-lets-see-what-happens-time-4.html#post2978659 Ειναι ο πιο δημοφιλης τροπος για να το κανεις με ασφαλεια τρυπωντας και απο τις δυο πλευρες.
Πολυ ωραια εξελιξη παντως, διαλεξες κατι πολυ δυσκολο και πηγαινει ρολοι!

Tags: