Αποστολέας Θέμα: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΟΥΠΙΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ  (Αναγνώστηκε 59958 φορές)

Vagges2010

• Hero Member
Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΟΥΠΙΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 27, 2011, 05:54:28 μμ »
Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δημήτρη κατά την γνώμη μου μόνο άτυχος δεν πρέπει να θεωρείσαι. Και αυτό γιατί αφού έφτιαξες καλούπι με τον δύσκολο τρόπο έχεις εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα καλό καλούπι με το υποτιθέμενο εύκολο τρόπο.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που όπως βλέπω συνέδραμα έστω και λίγο, στο να μην είναι πλέον το θέμα καλούπι ένα ανυπέρβλητο βουνό και πλέον όποιος θέλει μπορεί να έχει ένα καλούπι για να ασκήσει το χόμπι του.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την καθοριστική συμβολή του κ. Βασιλειάδη, ο οποίος εκτός του ότι μας έδειξε τον τρόπο, εμένα μου έλυσε και πολλές απορίες και έτσι ικανοποίησα όχι μόνο το πώς αλλά και το γιατί.
Και το αναφέρω για να βρω την ευκαιρία να πω κάποια πράγματα που ήθελα από καιρό να πω και την λαβή μου την έδωσαν σχόλια από το φόρουμ.
Λοιπόν θέλω να πω πως δεν πρέπει να «τσουβαλιάζουμε» τους ανθρώπους. Κάποιοι φίλοι συμφορουμίτες από τους πιο αγαπητούς σε εμένα, εξέφρασαν την άποψη ότι υπάρχουν δύο ομάδες ανθρώπων στον χώρο της οργανοποιίας. Οι ερασιτέχνες και οι επαγγελματίες. Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι είναι δύο οι ομάδες αλλά με άλλο χαρακτηρισμό. Οι «σωστοί» και οι «λάθος». Και ξέρω επίσης από τις προσωπικές μου εμπειρίες, ότι αυτές οι δύο ομάδες υπάρχουν παντού και σε όλες τις επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες. Αυτό που κατάλαβα είναι πως ο «σωστός» είναι άνθρωπος χωρίς συμπλέγματα, με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, με αυτοπεποίθηση και συνήθως αλτρουιστικές πεποιθήσεις. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα να δώσει γνώσεις, να βοηθήσει, να καθοδηγήσει. Αντιθέτως θα έλεγα έχει ανάγκη να το κάνει.
Επίσης πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφορίζουμε και τους «λάθος». Κι αυτό γιατί όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας αισθανθήκαμε ανασφαλείς και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα συναισθήματα που νιώσαμε. Επίσης ας σκεφτούμε ότι στο φινάλε κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μάθει σε κανένα. Το κάνει μόνο όταν το θέλει και μόνο τότε έχει αποτέλεσμα σωστό.
Και όπως είπε και ο φίλος μου ο Δημήτρης ο Ανδρέου, όταν αποφάσισε να χαράξει το σκάφος του τζουρά, κάτι που όταν μου το είπε μου σηκώθηκε η τρίχα από την τρομάρα μου «όταν κάτι δεν μας το λένε, θα το ψάχνουμε μόνοι μας».
Αυτά τα ολίγα και ελπίζω σε αυτό το φόρουμ να καταφέρνουμε πάντα να αποκρυπτογραφούμε τις διαδικασίες προς όφελος όλων.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 27, 2011, 06:39:35 μμ »
Συμφωνω με το προηγουμενο μηνυμα του φιλου Vagges2010,μονο ενα θελω να προσθεσω.....να μην φοβομαστε το λαθος παιδια....να ρωταμε εννοειται αλλα οταν κανουμε λαθος,πρεπει οπωσδήποτε να βρισκουμε που εγινε....
καπου ειχα διαβασει το παρακατω και μου εκανε εντυπωση το οποιο εχω υιοθετήσει...το τραγικο δεν ειναι να πεσεις ,αλλα το να μην προσπαθησεις να ξανασηκωθεις...!!!!
   Με τοσα ομορφα πραγματα που εχουν δοθει σε αυτο το θεμα νιωθω "ατυχος" που ειχα τελειωμενο καλουπι.Το επομενο σιγουρα θα φτιαχτει ετσι!

Φιλε    BLEKOS καποιοι δεν ειναι τοσο τυχερη να εχουν καταφερει να φτιαξουν ενα καλουπι ,εστω και αν τους βγηκε λαθος....Λοιπον εγω λεω πως εισαι απο τους τυχερους....!!!!!

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 28, 2011, 04:26:29 μμ »
  Ατυχος εντος εισαγωγικων ρε μαστορες,δεν αισθανομαι στ'αληθεια ατυχος ;D
Απλα εφτιαξα κατι μη δοκισμασμενο...δεν ξερω τι θα μου δωσει.
Βεβαια κι αυτος ο τυφλοσουρτης εχει τη γοητεια του...ψαχνεις,φτιαχνεις...ξηλωνεις,ανακαλυπτεις!!!

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

bflouris

• Full Member
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 11, 2011, 11:00:56 πμ »
Κατ αρχήν καλημέρα σ όλο τον κόσμο (μόλις έγινα μέλος του forum...). Παρ όλο που ίσως είμαι ο λιγότερο έμπειρος εδώ, κι αφού ευχαριστήσω για το καλούπι στο οποίο έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, θέλω να προτείνω κάτι που ίσως βοηθήσει. Αν κάποιος έχει γνώση σε χειρισμό προγραμμάτων 3d και φτιάξει τον όγκο του σκάφους του οργάνου, μου είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσω οποιαδήποτε τομή σε οποιοδήποτε πάχος ξύλου με cnc.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 11, 2011, 11:50:44 πμ »
Φίλε μου καλως ήρθες στο φόρουμ. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια. Όσο για την χρήση 3D προγράμματος (προς το παρόν δεν έχω γνώση), κάτι μπορεί να γίνει αλλά μελλοντικά.

bflouris

• Full Member
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 11, 2011, 12:06:08 μμ »
Αν τα καταφέρω θα ανεβάσω αργότερα 1-2 κατασκευές μου (μαντολίνα πλακέ) για να ακούσω απόψεις.

Γενικά χαίρομαι που υπάρχει τέτοιο ελληνικό φόρουμ παντως!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 11, 2011, 03:39:15 μμ »
bflouris, καλως ηρθες φιλε μου. Ισως να μπορεσω να βοηθησω σε αυτο που προτεινες αρκει να πεις τι ακριβως θελεις. Μπορω να μετατρεψω τις τομες απο τα σχεδια του Βαγγελη σε  dwg/dxf για απευθειας κοπη σε cnc. Νομιζω ειναι πιο ευκολο απο το να κανουμε το μοντελο του σκαφους σε 3D και να "παρεις" τομες απο αυτο.

bflouris

• Full Member
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 12, 2011, 09:25:23 πμ »
bflouris, καλως ηρθες φιλε μου. Ισως να μπορεσω να βοηθησω σε αυτο που προτεινες αρκει να πεις τι ακριβως θελεις. Μπορω να μετατρεψω τις τομες απο τα σχεδια του Βαγγελη σε  dwg/dxf για απευθειας κοπη σε cnc. Νομιζω ειναι πιο ευκολο απο το να κανουμε το μοντελο του σκαφους σε 3D και να "παρεις" τομες απο αυτο.

ευχαριστώ για την απάντηση. Το δουλεύω κι εγώ (με κάτι ψιλά που ξέρω) και όταν τελειώσω το ανεβάζω κι εγώ.
Έχω ανεβάσει στις ολοκληρωμένες κατασκευές 2-3 φωτογραφίες από μαντολίνα, όποιος θέλει να σχολιάσει για να βελτιωθούμε όλοι (και κυρίως εγώ) ας το κάνει. Αν κάποιος φίλος χρειάζεται κάτι (πρωτότυπο, οδηγούς ή οτιδήποτε άλλο) ευχαρίστως να βοηθήσω...

καλημέρες

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 12, 2011, 10:29:51 πμ »
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που διαβάζω. Αντε να δούμε αν μπορούμε να εξελίξουμε ακόμη περισσότερο την κατασκευή.

bflouris

• Full Member
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 13, 2011, 09:53:19 πμ »
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που διαβάζω. Αντε να δούμε αν μπορούμε να εξελίξουμε ακόμη περισσότερο την κατασκευή.

Καλημέρα σε όλους

ανεβάζω μια πρώτη εκδοχή σε 3d , το καλούπι για το τετράχορδο με βάση τις τομές που δημοσίευσε ο φίλος εδώ στο φόρουμ.

Έχω χαράξει ενδεικτικά και κάποιες δούγιες, τις οποίες μπορώ να βγάλω σε ανάπτυγμα (ξετυλιγμένες) και να δοκιμάσω με ακριβή κοπή τους πόσο καλά "κάθονται" στο καλούπι. Θα επανέλθω

bflouris

• Full Member
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 13, 2011, 10:01:34 πμ »

δειτε κι αυτο

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 13, 2011, 10:06:32 πμ »
Δεν ανοιγουν οι φωτο...

bflouris

• Full Member
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 13, 2011, 10:09:40 πμ »
Δεν ανοιγουν οι φωτο...

ανεβαζω ξανα

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 13, 2011, 03:20:49 μμ »
Ωραια πραγματα! Αν και δεν ασχοληθηκα με κατασκευη μπουζουκιου, αυτο το θεμα εχει πολυ ενδιαφερον και πιστευω θα βοηθησει πολλους

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 13, 2011, 05:46:32 μμ »
παιδια εχετε ριξει καταπληκτικη δουλεια....απο το πως θα μπεις στη σκεψη να φτιαξεις κατι...να του δωσεις διαστασεις....μεχρι και την 3d απεικονιση!!! ;D
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Tags: