Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δημήτρη κατά την γνώμη μου μόνο άτυχος δεν πρέπει να θεωρείσαι. Και αυτό γιατί αφού έφτιαξες καλούπι με τον δύσκολο τρόπο έχεις εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα καλό καλούπι με το υποτιθέμενο εύκολο τρόπο.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που όπως βλέπω συνέδραμα έστω και λίγο, στο να μην είναι πλέον το θέμα καλούπι ένα ανυπέρβλητο βουνό και πλέον όποιος θέλει μπορεί να έχει ένα καλούπι για να ασκήσει το χόμπι του.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την καθοριστική συμβολή του κ. Βασιλειάδη, ο οποίος εκτός του ότι μας έδειξε τον τρόπο, εμένα μου έλυσε και πολλές απορίες και έτσι ικανοποίησα όχι μόνο το πώς αλλά και το γιατί.
Και το αναφέρω για να βρω την ευκαιρία να πω κάποια πράγματα που ήθελα από καιρό να πω και την λαβή μου την έδωσαν σχόλια από το φόρουμ.
Λοιπόν θέλω να πω πως δεν πρέπει να «τσουβαλιάζουμε» τους ανθρώπους. Κάποιοι φίλοι συμφορουμίτες από τους πιο αγαπητούς σε εμένα, εξέφρασαν την άποψη ότι υπάρχουν δύο ομάδες ανθρώπων στον χώρο της οργανοποιίας. Οι ερασιτέχνες και οι επαγγελματίες. Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι είναι δύο οι ομάδες αλλά με άλλο χαρακτηρισμό. Οι «σωστοί» και οι «λάθος». Και ξέρω επίσης από τις προσωπικές μου εμπειρίες, ότι αυτές οι δύο ομάδες υπάρχουν παντού και σε όλες τις επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες. Αυτό που κατάλαβα είναι πως ο «σωστός» είναι άνθρωπος χωρίς συμπλέγματα, με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, με αυτοπεποίθηση και συνήθως αλτρουιστικές πεποιθήσεις. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα να δώσει γνώσεις, να βοηθήσει, να καθοδηγήσει. Αντιθέτως θα έλεγα έχει ανάγκη να το κάνει.
Επίσης πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφορίζουμε και τους «λάθος». Κι αυτό γιατί όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας αισθανθήκαμε ανασφαλείς και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα συναισθήματα που νιώσαμε. Επίσης ας σκεφτούμε ότι στο φινάλε κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μάθει σε κανένα. Το κάνει μόνο όταν το θέλει και μόνο τότε έχει αποτέλεσμα σωστό.
Και όπως είπε και ο φίλος μου ο Δημήτρης ο Ανδρέου, όταν αποφάσισε να χαράξει το σκάφος του τζουρά, κάτι που όταν μου το είπε μου σηκώθηκε η τρίχα από την τρομάρα μου «όταν κάτι δεν μας το λένε, θα το ψάχνουμε μόνοι μας».
Αυτά τα ολίγα και ελπίζω σε αυτό το φόρουμ να καταφέρνουμε πάντα να αποκρυπτογραφούμε τις διαδικασίες προς όφελος όλων.