Αποστολέας Θέμα: Καινουργια λυρα  (Αναγνώστηκε 70716 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: Καινουργια λυρα
« Απάντηση #135 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 09:27:48 μμ »
Γιάννη μου που σε μουρνιά
βροντόλυρα σκαλίζεις
μάθε να παίζεις δοξαριές
για να μας ξεμυαλίζεις.

Χρόνια Πολλά φίλε μου!!!!! :D :D

xrhstos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 10:05:40 μμ »
Μπράβο φίλε  άψογη!

Χρόνια σου πολλά κιόλας ότι επιθυμείς!
Ο χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!
Ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 10:33:18 μμ »
 σας ευχαριστω παιδια να ειστε καλα!

μάθε να παίζεις δοξαριές
για να μας ξεμυαλίζεις.

Τριανταφυλλε την καταλαβες την δουλεια οτι δεν παιζω καλα ε? γιαυτο βαζω αλλους να παιζουν με τις λυρες μου. υπομονη θα γινει και αυτο...

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 12:19:17 πμ »
Γιάννη πολυ ωραίος και καθαρός ήχος ,όμορφο όργανα κι,μπράβο!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 02:33:32 πμ »

ευχαριστω Χρηστο! απο ηχο καλα τα παμε αν καταφερω να πετυχω και καλη εμφανιση καποια στιγμη (γιατι εχω κανει αρκετα λαθακια) θα ειναι ολα οκ!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #140 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 09:30:15 πμ »
και χτες δεν ειπες τιποτα ε? Μπραβο σου αυτο που ακουω μου φερνει εικονες απ την Κρητη............. αρα πετυχε το γλυκο
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 10:59:18 πμ »
Πέραν των προφανών συγχαρητηρίων (εγώ θέλω δεκαπλάσιους χρόνους για τέτοιες δουλειές - πιό πολύ το σκέφτομαι παρά δουλεύω) μια ερωτηση ασχετη για τον john 2004 > σε μια φωτο του καράολου φαίνεται στο βάθος μια κατασκευή που εδράζεται σε άξονα πλυντηρίου (κάδου) .Επειδή έχω  στην άκρη δύο τέτοια κομμάτια (μαζί με κινητήρες λουριά κλπ) απο πεταμένα πλυντήρια με την προοπτική να τα χρησιμοποιήσω σε κάποιου είδους ξυλοεργαλείο , μήπως θα μπορούσες να μας πείς τι έιναι αυτό που φαίνεται?? μοιάζει σαν περιστρεφόμενος πάγκος με σφικτήρες (?)
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 12:54:47 μμ »
φιλε μου καλωσορισες στην παρεα μας! για τους χρονους που αναφερεις, ηταν υπερβολικοι και σε αυτην την κατασκευη. και αυτο γιατι και εγω πιο πολυ σκεφτομαι παρα δουλευω και γιατι παραλληλα με την λυρα κατασκευαζα ενα καλουπι για λαουτο χωρις να ξερω, δυο τραπεζακια για το σπιτι χωρις να ξερω, ενα καραβακι για να το στολισουμε τα χριστουγεννα χωρις να ξερω και τελος μια diy πριονοκορδελα απο δοκαρια και εδρανα αξονες τροχαλιες πλυντηριου με μονη γνωση καποια βιντεακια απο αμερικανακια στο youtube. οπως καταλαβαινεις την ταλαιπωρισα πολυ την λυρα μεχρι να τελειωσει. ολα μαζι δεν γινονται αλλα..... τα εξαρτηματα του πλυντηριου κρατα τα, σε καποια πατεντα θα χρειαστουν.

ΥΓ1. μου αρεσει το αγαπημενο ξυλο που αναφερεις στο προφιλ σου! αν εχεις χωριο βρησκεις πολλα, αν οχι, βρες γυναικα με ορεινο χωριο!

ΥΓ2. το 0,5 των κατασκευων σου σε τι οργανο αναφερεται?

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 02:22:52 μμ »
ειχα μια λυρα κρητικη (εννοειται) που ειχε καπάκι απο κοντρα πλακε 3μμ (θυμάμαι ότι την αγόρασα 13000 δρχ το 93 αλλά όχι απο που) . το σκάφος ήταν καλοφτιαγμένο και έτσι καποια μέρα τα πηρα στο κρανιο ξεκολλησα το καπακι και έβαλα κεδρο καναδα (αγορασμενο απο LMI USA) που ήταν ομως 5μμ για κιθαρα .(Περισσεψε το ένα φύλλο και το 1/3 απο το δευτερο) .΄Έφτιαξα και ταστιέρα/καβαλλάρη κλπ  απο έβενο (ενα κομμάτι ήταν για κιθάρα κι αυτό).Το καπάκι το έφαγα στα 2-1,5 μμ και το ψιλοκούρβαρα (μισοκατάσταση δηλαδή - και σκαφτό και κουρβαριστό) αλλά τελικά βγήκε μια χαρά στον ήχο (οχι ότι πιάνω και πολλά , αλλά συγκριτικά με το τι ήταν επιασε κορυφή).Ολα αυτά με λιμες , γιαλοχαρτα , πριονακι "δημοτικου". και ένα δυο σκαρπελακια japan που αγόρασα (topman).

Αυτο σημαίνει το 0,5 . 
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #144 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 02:41:33 μμ »
Καλώς σας βρήκα (τώρα το θυμήθηκα) .Βλεπω είμαστε στην ίδια κατηγορία .Και γω φτιάχνω ότι φτιάχνεται "χωρίς να ξέρω" αλλα τα όργανα είναι πολύ λεπτοδουλειά για μένα. Εμαθα να εξηγούμαι στα ξύλα με το τσεκούρι.Υπομονή μηδέν.Παλιότερα είχα μιά έμμονη ιδέα να κάνω λύρα με  το σκάφος απο πολυεστέρα (τύπου ovation) αλλά μετά σοβαρεύτηκα (έβλεπα σε ονειρο τον Ψαραντώνη να μ΄έχει δεμένο σε ΄να στύλο και να με χαράζει με κρητική μαχαίρα).

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #145 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 02:48:30 μμ »
και λιγα θα σου εκανε ο Ψαραντωνης >:( .
ενα καπακι απο κοντρα πλακε ηταν η αιτια που ξεκινησα να ασχολουμαι και εγω!

Dimitris Kriti

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρη μουρια εκατο και βαλε χρονων!!!
« Απάντηση #146 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 11:50:52 μμ »
Καλησπερα στην παρεα. Ξαναπιασα σκαρπελο μετα απο πολλα χρονια, και ειμαι και 'γω στη μεση της κατασκευης μιας Κρητικης λυρας.
Σημερα αρχισα να σκαλιζω τον σαλιγκαρο στο καραολο και με παιδεψε αρκετα. Μια φωτογραφια (κακης ποιοτητας γιατι το τηλεφωνο μου δεν εχει φλας) απο το σταδιο που βρισκεται τωρα.

Dimitris Kriti

• Sr. Member
« Απάντηση #147 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 12:02:23 πμ »
Εκανα την βλακια να μην αφησω τα πλαϊνα του ξυλου στο καραολο ισια και ετσι δεν μπορουσα να βαλω την σταμπα... :'(
Ετσι αναγκαστηκα να τον βγαλω με το ματι... Ο Θεος και η μοιρα του...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #148 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 12:25:06 πμ »
φιλε Δημητρη καλωσορισες και απο μενα. δεν ειμαι απο τον παρσα που λες αλλα  ο μισος ειμαι απο το χωριο σου και ο αλλος μισος απο τις Μαλλες οποτε με ενδιαφερει πολυ να μαθω ποιος εισαι και βεβαια αν τυχων δεν γνωριζομαστε ηδη, να σε γνωρισω με την πρωτη ευκαιρια. Ζαχαριαδακης Γιαννης λεγομαι. οσο για το λυρακι σου, εγω το βρησκω να ειναι σε πολυ καλο δρομο. καλη συνεχεια λοιπον. εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε.

Dimitris Kriti

• Sr. Member
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 12:30:09 πμ »
Ειμαστε χωριανοι τελικα;;; Αλλα αυτο το μισο απο τις μαλλες... τι το 'θελες! χαχαχα!!! πλακα κανω.
Καπαρακης λεγομαι. Που κατοικεις;

Tags: