Αποστολέας Θέμα: Συνάντηση στο Ξυλεμπορικό Παντελάκου  (Αναγνώστηκε 41051 φορές)

chris

• Hero Member
Απ: Συνάντηση στο Ξυλεμπορικό Παντελάκου
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 02:14:41 μμ »
Δημητράκη τί επικριτικός είμαι. Δηλαδή νά μήν πούμαι τήν γνώμη μας ? ¨Η μήπως σέ έθιξα.Επειδή έχω αγοράση 2-3 φορές καλό παλλίσανδρο είπα τήν γνώμη μου. ¨Η μήπως τό λόγο θά τόν έχης μόνον εσύ?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 02:15:10 μμ »
Παιδια αν επιτρεπεται το μπουμπιγκα ποσο το χρεωσε; Ρωταω επειδη προσφατα πηρα ενα μαδερι 2500 Χ 230 Χ 63 mm απο μεγαλη ξυλαποθηκη και κοστισε 100€. Καλο ειναι πιστευω να εχουμε καποιες ενδεικτικες τιμες γενικοτερα για τα ξυλα. Επισης συναντησα και εγω αυτο που λεει ο Τριανταφυλλος για τα ελατωματικα ξυλα. Στην αποθηκη που ψωνιζω ειχε μια ολοκληρη παλετα με ιροκο που εγραφε επανω "μη συμμορφουμενα" και το πηρα σε μειωμενη τιμη.

Παντως χαρα στο κουραγιο σας ρε παιδια...κοψατε τετοια ξυλα με πριονι; Χθες εκοψα το μπουμπινγκα που ανεφερα πιο πανω με δισκοπριονο και μου βγαλε την πιστη  :D ;D

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:04:21 μμ »
θελω να πω κατι για τις τιμες που προσωπικα πιστευω οτι ηταν πολυ καλες. φιλε chris η τιμη δεν ειναι μονο με το κυβικο. παιζει ρολο τι αγοραζεις. για παραδειγμα αλλο μαονι για 'οικοδομικη' ξυλεια και αλλο για οργανοποιια. μπορει οι τιμες που αναφερεσαι να ειναι για οικοδομικη ξυλεια. ο ανθρωπος θελω να πω οτι εχει στην αποθηκη του μαδερια ακτινικης κοπης με σωστα νερα και καλη ποιοτητα για οργανοποιους. εχω παει και σε αλλες ξυλαποθηκες και απο ολοκληρες παλετες δεν πηρα ουτε ενα ξυλο. αρα και τσαμπα να μου το δινανε παλι ακριβο θα ηταν. και ενα παραδειγμα, ενα καπακι για ηλεκτρικη κιθαρα κοστιζει οσο πηρα εγω το μαδερι που θα μου βγαλει πανω απο 15 κιθαρες. αν ειναι ακριβο, δεν πειραζει, εμενα μου κανει, και ξερω οτι γλιτωσα πολλα λεφτα. και κατι ακομα, οταν ενα μαδερι εχει ας πουμε 100 ευρω δεν θα κοιταξεις αν μπορεις να το βρεις 90, η ακομα και 80 ευρω, θα κοιταξεις να εχει τα χαρακτηριστικα που ζητας. στο τελος αν απο αυτο το μαδερι βγαλεις 5 κιθαρες που αν τις αγοραζες θα κοστιζαν πανω απο 2000 η καθεμια, δεν νομιζω να κοιτας να παρεις 10 ευρω φθηνοτερα το μαδερι.

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:11:21 μμ »
Μπραβο ρε παιδια που συναντηθηκατε και στο καταλληλο μερος μαλιστα.Εμεις οι ακριτες του Εβρου που να βρουμε τετοια ευκαιρια,δεν εχουμε την πολυτελεια να εχουμε τετοιες ξυλαποθηκες με παλισανδρους, βεγγε κτλ κτλ....Πραγματικος ξυλοπαραδεισος.Καλες κατασκευες ευχομαι,καντε τα να ηχησουν!!

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:15:10 μμ »
χρηστο απο που εισαι? ειμαστε πατριωτακια...

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:16:53 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ και δημόσια Τριαντάφυλλε για τις ευχές σου.
Και εγώ χάρηκα πολύ που τα είπαμε από κοντά και γνωριστήκαμε καλύτερα.Κρίμα που δεν μπόρεσα να γνωρίσω και τον Δημήτρη και τον Ηλία από κοντά, να κάνω και εγώ απόβαση στους παλίσανδρους. :D
Δεν πειράζει όμως,σίγουρα θα βρεθούμε με την πρώτη ευκαιρία παιδιά...

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:19:23 μμ »
χρονια πολλα Γιαννη και οτι επιθυμεις. μαλλον τυχερος ησουν που δεν μας γωρισες  ;D . γλιτωσες και το πριονι

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:20:04 μμ »
Ηλια,Αλεξανδρουπολη,εσυ?

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:22:09 μμ »
Σε ευχαριστώ Ηλία και εσένα, και όταν τα πούμε από κοντά θα έχω εύκαιρο και κάνα αλυσοπρίονο στο πορτμπαγκαζ.

Ποτέ δεν ξέρεις ;)

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:22:27 μμ »
εγω απο κορινθο ειμαι αλλα η μητερα μου ειναι απο πυθιο διδυμοτειχου. εχω σπιτι εκει και προσπαθω να ερχομαι καθε καλοκαιρι.

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:23:54 μμ »
Εσυ εισαι ακομη πιο ακριτας απο μενα στην καταγωγη  :)

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 05:41:12 μμ »
Ρε παιδιά τι να πω. Μόνο ότι σας ζηλεύω (με την καλή έννοια). Δεν νομίζω ότι έχει πολλά πράγματα που μπορούν να προσφέρουν τόση χαρά σε ανθρώπους με την δική μας τρέλα, όσο αυτό που ζήσατε εσείς. Πάντα τέτοια.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 05:59:54 μμ »
Δημήτρη ο Παντελάκος ξέρεις άμα έχει ξύλο μουριάς.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 07:26:54 μμ »
Δημήτρη, ηλεκτρικό το έκανες το πριόνι :),μπράβο φίλε σε είδα στο βίντεο να το δουλεύεις σφαίρα! Να είστε καλά παιδιά πάντα τέτοια!

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 07:33:21 μμ »
που να δεις τον τριανταφυλο! ο ανθρωπος εχει γενηθει για πριονι. νικο μουρια δεν ειχε καθολου. παντως υπολογισα με ενα κομματι μουαρε κελεμπεκι που το πηρα 110 ευρω, βγαζω πανω απο 8 bookmatched προσωψεις οπως εχει και η gibson les paul. απο εξωτερικο οι τιμες παιζουν για οσους γνωριζουν απο 50 ευρω και πανω η μια προσωψη!παιδια παρτε ξυλα γιατι ειναι εισαγωγης και αμα γυρισουμε στην δραχμη δεν θα μπορουμε να τα πλησιασουμε  :'(

Tags: