Chris υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες παλισανδρου!!
Το οτι ηταν παμφηνα τα ξυλα το επιβεβαιωσε ο Ηλιας που ξερει τις τιμες!
Παντως παρατηρω οτι εισαι συνεχεια επικριτικος για πολλα θεματα!!
ΥΣ Τον παλισανδρο των 90 ευρω τον αγορασε ο Τριανταφυλλος!!
Αν και ανοίξαμε μια συζήτηση που αφορά καθαρώς θέματα ξυλείας και προμηθευτών σε άσχετο θέμα (με το που τελειώσουμε θα μεταφερθεί σπασμένο εκεί που πρέπει γιατί περιέχει πιστεύω σημαντικές πληροφορίες) θέλω να διευκρινίσω ότι "κώτσος" με τον παλλίσανδρο πιάστηκα εγώ!!!!!

Και γι' αυτό πρέπει να "απολογηθώ".
Είχε δύο ποιότητες παλλίσανδρου: Ινδίας σε τάβλες 220-270 χ 11-13 χ 3 εκ. και τιμή 9800€ το κυβικό και Λάος σε μαδέρια 250 χ 25-30 χ 5 εκ. με τιμή 3600€ το κυβικό. Η τάβλα που αγόρασα ήταν 270 χ 13 χ 3 εκ. και αρχική τιμή περίπου 105€ και μάλιστα ήταν και σκεβρωμένη γι' αυτό κατέβηκε και στα 90€. Όσο παζάρι και να του κάναμε για το συγκεκριμένο κομμάτι, παρακάτω δεν κατέβαινε γιατί φαινόταν από τα νερά του ότι δεν πετάς πραγματικώς τίποτα. Μας έλεγε "παιδιά πάρτε μαδέρια απ' το Λάος, εγώ δεν έχω πρόβλημα".
Δυστυχώς επειδή ο παλλίσανδρος (και ειδικώς ο ινδικός μετά την εξαφάνιση απ' την αγορά του βραζιλιάνικου) είναι πλέον και αυτός είδος σε έλλειψη, οι τιμές είναι τσουχτερές. Υπολόγισα ότι απ' αυτή την τάβλα μπορούν να βγούν άνετα δυο μπουζούκια (ντούγες, πλαϊνάρια, παραπέτια, κολάντζες).
Παιδια αν επιτρεπεται το μπουμπιγκα ποσο το χρεωσε; Ρωταω επειδη προσφατα πηρα ενα μαδερι 2500 Χ 230 Χ 63 mm απο μεγαλη ξυλαποθηκη και κοστισε 100€...................
Γιάννη, εγώ πήρα 35€ μια σκεβρωμένη πλάκα-στράντζας όπως το έλεγε (δηλαδή απομεινάρι από μεγάλα κομμάτια που βγάζουν καπλαμάδες αλλά με εκπληκτικά κατά τη γνώμη μου νερά) διαστάσεων 320 χ 45 χ 2,5 εκ. Υπολογίζω ότι τουλάχιστον τα 3/4 αυτής μπορούν να αξιοποιηθούν.
Όλα τα δικά μου ξύλα θα τα πάει σε συγκεκριμένο πρακτορείο που του υπέδειξα για να τα πάρω στα Χανιά.
Αυτά.