Αποστολέας Θέμα: Συνάντηση στο Ξυλεμπορικό Παντελάκου  (Αναγνώστηκε 41050 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: Συνάντηση στο Ξυλεμπορικό Παντελάκου
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 07:39:15 μμ »
Chris υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες παλισανδρου!!
Το οτι ηταν παμφηνα τα ξυλα το επιβεβαιωσε ο Ηλιας που ξερει τις τιμες!
Παντως παρατηρω οτι εισαι συνεχεια επικριτικος για πολλα θεματα!!

ΥΣ Τον παλισανδρο των 90 ευρω τον αγορασε ο Τριανταφυλλος!!

Αν και ανοίξαμε μια συζήτηση που αφορά καθαρώς θέματα ξυλείας και προμηθευτών σε άσχετο θέμα (με το που τελειώσουμε θα μεταφερθεί σπασμένο εκεί που πρέπει γιατί περιέχει πιστεύω σημαντικές πληροφορίες) θέλω να διευκρινίσω ότι "κώτσος" με τον παλλίσανδρο πιάστηκα εγώ!!!!! ;D ;D ;D Και γι' αυτό πρέπει να "απολογηθώ".

Είχε δύο ποιότητες παλλίσανδρου: Ινδίας σε τάβλες 220-270 χ 11-13 χ 3 εκ. και τιμή 9800€ το κυβικό και Λάος σε μαδέρια 250 χ 25-30 χ 5 εκ. με τιμή 3600€ το κυβικό. Η τάβλα που αγόρασα ήταν 270 χ 13 χ 3 εκ. και αρχική τιμή περίπου 105€ και μάλιστα ήταν και σκεβρωμένη γι' αυτό κατέβηκε και στα 90€. Όσο παζάρι και να του κάναμε για το συγκεκριμένο κομμάτι, παρακάτω δεν κατέβαινε γιατί φαινόταν από τα νερά του ότι δεν πετάς πραγματικώς τίποτα. Μας έλεγε "παιδιά πάρτε μαδέρια απ' το Λάος, εγώ δεν έχω πρόβλημα".

Δυστυχώς επειδή ο παλλίσανδρος (και ειδικώς ο ινδικός μετά την εξαφάνιση απ' την αγορά του βραζιλιάνικου) είναι πλέον και αυτός είδος σε έλλειψη, οι τιμές είναι τσουχτερές. Υπολόγισα ότι απ' αυτή την τάβλα μπορούν να βγούν άνετα δυο μπουζούκια (ντούγες, πλαϊνάρια, παραπέτια, κολάντζες).

Παιδια αν επιτρεπεται το μπουμπιγκα ποσο το χρεωσε; Ρωταω επειδη προσφατα πηρα ενα μαδερι 2500 Χ 230 Χ 63 mm απο μεγαλη ξυλαποθηκη και κοστισε 100€...................

Γιάννη, εγώ πήρα 35€ μια σκεβρωμένη πλάκα-στράντζας όπως το έλεγε (δηλαδή απομεινάρι από μεγάλα κομμάτια που βγάζουν καπλαμάδες αλλά με εκπληκτικά κατά τη γνώμη μου νερά) διαστάσεων 320 χ 45 χ 2,5 εκ. Υπολογίζω ότι τουλάχιστον τα 3/4 αυτής μπορούν να αξιοποιηθούν.

Όλα τα δικά μου ξύλα θα τα πάει σε συγκεκριμένο πρακτορείο που του υπέδειξα για να τα πάρω στα Χανιά.

Αυτά.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 08:52:06 μμ »
Μουρια ηθελα και εγω αλλα δεν ειχε! Την πηρε ολη μαζεμενη ενας οργανοποιος!
Θα φερει σε ενα μηνα εισαγωγη απο Γαλλια την μαυρη μουρια που θεωρειται η καλυτερη!
Οσον αφορα τον παλισανδρο μιλησα μαζι του σημερα και μου ειπε οτι η κανονικη του τιμη ειναι 14000 ευρω το κυβικο και μαλιστα πουλησε τελευταια με 13000 το κυβικο μεγαλη ποσοτητα
σε πολυ γνωστο κατασκευαστη! Μας το αφησε εμας 9500 το ενα και 9800 το αλλο!
Δεν ειναι απο κορμο και δεν παει τιποτα χαμενο! Ειναι εξτρα εξτρα ισοβενο και τελειο απο ολες τις πλευρες! Θα μου πει αυριο ακριβως τα στοιχεια του παλισανδρου!
Τωρα αν ειναι ακριβα ή φτηνα δεν ξερω αλλα δεν εχουμε αλλη επιλογη!
Ειναι ο μοναδικος που σε αφηνει να κοψεις κομματι μικρο ακομα και 60 ποντους!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 09:09:03 μμ »
Τριανταφυλλε σ'ευχαριστω πολυ, ειναι πολυ χρησιμες πληροφοριες για ολους μας! Σου χρωσταω και καποιες φωτογραφιες και τιμες απο εβενο...Δεν σε ξεχασα, αλλα επεσε λιγο δουλεια τελευταια και την κυνηγαω γιατι εχει γινει σπανιο ειδος  ;D

Ηλια, παρε καμια παλετα κελεμπεκι μουαρε να εχουμε γιατι και εγω Les Paul ετοιμαζω  ;D ;)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 09:46:03 μμ »
...Δεν σε ξεχασα, αλλα επεσε λιγο δουλεια τελευταια και την κυνηγαω γιατι εχει γινει σπανιο ειδος  ;D

Γιάννη, φίλε μου μην σε νοιάζει γιατί η δουλειά είναι είδος προς εξαφάνιση. Όπου τη βρίσκεις βάρα της χωρίς τύψεις.  ;D ;D
Ο έβενος μπορεί να περιμένει. Ο συγκεκριμένος ξυλέμπορος πάντως έβενο δεν είχε.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 10:05:09 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά,ο παντελάκος έχει σπάνια ξυλείια και καπλαμάδες πανέμορφους που είναι οτι πρέπει για την δουλειά μας,εγώ πήγαινα όταν ήταν στην πλατεία αττικής.
Είναι ξηγημένος και από οτι έχω ακούσει έχει απο τις καλύτερες τιμές σε σχέση με άλλους, τώρα επίσης κάνει και δωράκια είχα πάει και στο καινούργιο μαγαζί και ήταν εξηπηρετικότατος.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 01:16:50 πμ »
immortalx μη φοβασαι, οπως ειπα θα βγουνε γυρω στις 8 προσοψεις bookmatched. εχω παραγγειλει και απο εξωτερικο μια με το σγουρο το κελεμπεκι, quilted-curly-flamed.

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:27:36 μμ »
παιδια για να δειτε και να παρετε μια ιδεα απο τα ξυλα ανεβαζω φωτο. με την σειρα - μαονι, κελεμπεκι μουαρε, παντουκ, οβανγκολ , μπουμπιγκα (το μικρο κοματι που μου χαρισε, το μεγαλο εχει πολυ ποιο ομορφα νερα αλλα το ξεφορτωσα καταλαθος στον δημητρη), βεγκε, παλισανδρος. τα ξυλα δεν ειναι πλανισμενα και δεν φαινεται ολη η ομορφια τους.

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:32:24 μμ »
Η χαρά του μάστορα ;)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:43:19 μμ »
Παραδεισος! ;D Αν παντως αρχισει να σε κυνηγαει η γυναικα που της εφερες στο σπιτι ενα τονο ξυλα, θα δυσκολευτει να διαλεξει το πιο σκληρο για να σε κοπανησει  :D ;D ;)

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:44:24 μμ »
Και εδω ο παλισανδρος πλανισμενος!!

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:47:53 μμ »
ασε το οβανγκολ ειναι το ποιο βαρυ με διαφορα. ασηκωτο! αν μου το φερει στο κεφαλι τελειωσα!  ;D παντως τωρα εχω σοβαρο προβλημα. καθομουνα σημερα στο εργαστηριο και σκεφτομουνα τι συνδιασμους να κανω. με neck through με διαφορετικα κοματια ξυλου, προσοψεις κτλ. δεν ξερω απο που να αρχισω.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 10:15:30 μμ »
Δημητρη φοβερο κοματι! Ηλια ξεκινα καμια neck through να γουσταρουμε!

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 10:20:48 μμ »
μου αρεσει πολυ και κατι τετοιο (semihollow) σε συνδιασμο με neck through, τι λες?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 10:31:40 μμ »
Αυτο ειναι πραγματι κατι πολυ ιδιαιτερο !!! Ισως και μια παραλαγη αυτου με το top να "καθεται" μονο στα φτερα και μανικι multi laminate να φαινονται τα διαφορα ξυλα μεχρι κατω.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 10:38:51 μμ »
Ρε παιδιά θα πάθω κανένα έμφραγμα. Τρέλα !!!!!!!!!!!!! Μου φαίνεται ότι θα καβαλήσω το καράβι και θα ανέβω Αθήνα.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Tags: