Παιδιά καλημέρα.
Μόλις γύρισα από την Αθήνα. Βλέπω ότι ο Δημήτρης και ο Ηλίας δεν καθυστέρησαν καθόλου.

Το 'παν και το 'καναν πάραυτα. Ανέβασαν το video όπου κάθε άλλο φίλε Κώστα παρά με μ.... παλεύουμε (αυτό μπορεί να σε φάει ολόκληρο, αλλά θα τα πούμε παρακάτω).
Και οι δυο τους είναι και γ...ώ τα παιδιά!!!!
Γνωρίζοντας μόνο τις δημοσιεύσεις σας στο χώρο μας, περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα είστε και δεν διαψεύστηκα στο παραμικρό. Παιδιά να είστε καλά!!!!
Με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναβρεθούμε αλλά αυτή τη φορά θα πάμε και κάπου να γλεντήσουμε. Και από τους υπόλοιπους ....... όσοι πιστοί προσέλθετε.
Τώρα, όσον αφορά τα ξύλα ο άνθρωπος πέραν του ότι έχει πολύ μεγάλη ποικιλία, είναι και πολύ εξυπηρετικός. Κατέβαζε, ανέβαζε παλέτες μέσα στις λάσπες μας έλεγε αυτό έτσι, αυτό αλλοιώς, αυτό πήρε ο τάδε, το άλλο ο δείνα αυτό κάνει το άλλο όχι. Και όχι μόνο αυτό αλλά επειδή από εκεί ψωνίζουν πολλοί οργανοποιοί ξέρει αρκετά πράγματα για τα ξύλα με τα οποία ασχολούμαστε. Δεν σας κρύβω ότι αν και ασχολούμαι με τα ξύλα πολλά χρόνια, πολλά ξύλα απ' όσα είδα εκεί τα είχα μόνο ακουστά ή τα είχα δει μόνο σε μορφή καπλαμά και όχι συμπαγούς ξύλου.
Το ότι δεν είχε κάτι να τα κόψουμε, ο άνθρωπος είχε ηλεκτρικό αλυσοπρίονο αλλά του χάλασε και το είχε στο μάστορα. Τα μεγάλα μαδέρια που κόψαμε δεν κόβονταν ούτε με πριονοκορδέλα ούτε με άλλο σταθερό εργαλείο. Και επειδή όπως είπε και ο Κώστας, το πριόνι θέλει τέχνη και όποιος δεν το ξέρει ζέχνει, δεν ήταν και κάτι τόσο δύσκολο παρόλο που το ρημάδι δεν έκοβε καθόλου. Λιγάκι ζέσταμα θέλαμε και μετά ήμασταν ικανοί ακόμα να κόβουμε.
Με την ευκαρία θέλω να επισημάνω ότι ένα καλό που έχει η ενασχόλησή μας, είναι ότι τα μήκη των ξύλων που χρησιμοποιούμε είναι σχετικώς μικρά σε μήκος και λεπτά. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε κάποια κομμάτια που λόγω κάποιων ελαττωμάτων (ραγαδώσεις, ρόζους, σκεβρώματα κλπ) είναι ακατάλληλα για πολλές άλλες χρήσεις και έτσι τα βρίσκουμε σε χαμηλή τιμή. Όλα τα κομμάτια που πήρα εγώ ήταν τέτοια. Χρειάζεται βεβαίως μια κάποια εμπειρία αλλά αξίζει να το ψάξετε λίγο όταν βλέπετε ένα "ακατάλληλο" ξύλο.
Βεβαίως ένα άλλο που πρέπει να έχουμε ΠΑΝΤΑ στο μυαλό μας, είναι ότι όταν πάμε να συναλλαγούμε με επαγγελματίες αυτού του είδους (όπως και κάθε άλλου είδους που είναι χρόνια στο κουρμπέτι) δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δείχνουμε καψωμένοι. Έτσι και το πάρουν χαμπάρι θα πληρώσουμε μαύρο χαβιάρι τον ταραμά.
Εν κατακλείδι η συνάντηση ήταν ένας τέλειος συνδυασμός του τερπνού μετά του ωφελίμου.
Υ.Γ. 1. Φίλε Κώστα, ΕΧΑΣΕΣ!! Ξέρω όμως ότι είχες σοβαρότερα πράγματα ν' ασχοληθείς οπότε καλά έκανες. Ας είμαστε καλά και θα βρεθούμε κάποια άλλη φορά.
Υ.Γ. 2. Φίλε Γιάννη (οικοδεσπότη μας), με την ευκαιρία της γνωριμίας μας αλλά και την επέτειο των γενεθλίων σου (χθες στις 21) θέλω να σου ευχηθώ και δημοσίως χρόνια καλά και πολλά. Είσαι και εσύ και γ...ώ τα παιδιά!!!!