Αποστολέας Θέμα: Συνάντηση στο Ξυλεμπορικό Παντελάκου  (Αναγνώστηκε 41026 φορές)

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Συνάντηση στο Ξυλεμπορικό Παντελάκου
« στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 09:52:59 μμ »
Τελικα ο φιλος μας ο Κουρος με ενημερωσε οτι απο την Παρασκευη θα ειναι Αθηνα και αν μπορουσα να παω να γνωριστουμε!! Δεν εχασα ευκαιρια και συνδυασα και την επισκεψη μου σε μια ξυλαποθηκη με ξυλα οργανοποιίας! Ξεκινησαμε λοιπον μαζι με τον καλο μου φιλο  και γειτονα Ηλια με τον διπλο πελεκυ να συναντησουμε τον Τριανταφυλλο αλλα και να παρουμε και ξυλα! Ενημερωσα τον φιλο μας λοιπον οτι θα ερθουμε και αν θελει να ερθει και μαζι μας στην ξυλαποθηκη!!
Ετσι και εγινε λοιπον ξεκινησαμε σημερα το πρωι με τον Ηλια με την διαβεβαιωση οτι εχει παρει σεγα μαζι να κοψουμε τυχον κομματια αλλα στην πορεια διαπιστωθηκε οτι την ειχε ξεχασει! >:( >:( :-[
Αφου συναντησαμε τον Τριανταφυλο και εγιναν οι απαραιτητες συστασεις ξεκινησαμε για το μαγαζι!

Φτανοντας ειδαμε οτι ειχε παρα πολυ ποικιλια και ενθουσιασμενοι αρχισαμε να διαλεγουμε!!
Ο Ηλιας απο την χαρα του που βρηκε αυτα τα ξυλα μου ελεγε θα σου αναψω λαμπαδα !!!
Χωρις να το καταλαβουμε βρεθηκαμε να κοβουμε για 3 ωρες απο τα πιο σκληρα ξυλα !!
Το πρωτο πριονι εσπασε στο πρωτο ξυλο!!! Τελικα βρηκαμε αλλο και συνεχισαμε!

Στην φωτο κοβοντας τα μαονια του Ηλια ο οποιος τραβαγε βιντεο και φωτογραφιες!!

Παρολη την κουραση μας το κεφι ηταν αμειωτο!!
Πηραμε πολλα ξυλα που αργοτερα οταν τα πλανισω θα τραβηξω φωτο για να
τα γνωρισουν οσοι δεν τα ξερουν! Παντουκ Παλισανδρο, Μπουμπινγκα,
Μαονι, Βεγγε, Κελεμπεκι μουαρε,  Οβανγκολ καπλαμαδες φιλετα κλπ
Η ξυλαποθηκη ηταν του Κου Παντελακου ο οποιος ηταν πολυ καταδεκτικος και μας εκανε
και δωρα κελεμπεκια τριανταφυλλιες και καπλαμαδες! Να τονισω οτι εχει κελεμπεκι μουαρε σε παχος 3mm ετοιμο για δουγιες και κολαντζες! Κανεις δεν πιστευε οτι ολα αυτα τα ξυλα θα χωρεσουν στο αυτοκινητο αλλα ο Ηλιας ακλονητος παρτε κι αλλα ελεγε! Τελικα τα φορτωσαμε ολα!!
Καποια στιγμη μιλησαμε και με τον φιλο τον Κωστα τον Ζαρκαδα ο οποιος πιο μετα μου εστελνε μηνυματα για να παμε σε ενα μαζαζι που επαιζαν ζωντανη μουσικη!
Αλλα εμεις παλευοντας με τα ξυλα μεσα στη λασπη δεν ειχαμε κουραγιο για τετοια και αρκεστηκαμε
να παμε κοντα σε ενα μαγαζι να φαμε τους μεζεδες μας και να επιστρεψουμε!!
Φιλε Τριανταφυλλε χαρηκα πολυ που σε γνωρισα και ευχομαι καποια στιγμη να γινει μια συναντηση ολων των παιδιων απο το φορουμ. Ειμαι σιγουρος θα περασουμε καταπληκτικα!

Και ενα βιντεακι αναμνηστικο!!

Ξυλα οργανοποιίας

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
Απ: Συνάντηση στο Ξυλεμπορικό Παντελάκου
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 10:31:03 μμ »
να προσθεσω και εγω οτι σημερα γνωρισα τον τριανταφυλο (κουρος), και μονο καλα λογια εχω να πω για το ατομο του. περασαμε πολυ καλα και γελασαμε παρα πολυ. να ευχαριστησω τον κουρο και τον ανδρεου δημητρη που μου εκοψαν τα ξυλα  ;D μιας και εγω ειχα χρεη καμεραμαν. οσο για την σεγα το ειπα στον δημητρη οτι την ξεχασα μολις μπηκε στο αυτοκινητο αλλα ειμαστε και οι δυο κουφοι και ετσι δεν συνενοηθηκαμε. παντως η ξυλαποθηκη του κ.παντελακου ηταν θησαυρος. βρηκαμε φοβερα κοματια. βεβαια κανενας δεν πιστευε οτι το μικρο γαιδουρακι μου θα τα χωρεσει ολα. ελπιζω την επομενη φορα να κανονισουμε να βρεθουμε περισσοτεροι απο το φορουμ.
Υ.Γ. ο τριανταφυλλος εκοψε τα περισσοτερα κοματια, μολις ζεσταθηκε δεν σταματουσε με τιποτα. οταν πατε για αγορα ξυλειας να τον προτιμησετε  ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 10:45:38 μμ »
Φοβερα ντοκουμεντα!!!! Θα θελα πολυ να εβλεπα τη φατσα του ιδιοκτητη της αποθηκης, βλεποντας τρεις μουρλους ενηλικες με χαμογελα μικρων παιδιων  :D ;D ;) Οταν παρετε αποφαση να ανηφορισετε βορεια, θα δωσω παρον  ;)

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 11:24:10 μμ »
O Hλιας αν ειχε χωρο ηταν ικανος να παρει ολη την παλετα!!!
Εμεις ρωταγαμε ποσο εχει το μαδερι και ο Ηλιας ποσο εχει το κυβικο! ;D
Τα ξυλα τα πιο πολλα τα κοψαμε αναγκαστικα για να χωρεσουν στο πισω καθισμα του αυτοκινητου!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 11:53:50 μμ »
Δημήτρη βλέπω έχεις το χαμόγελο της κρεστ σα μικρό παιδί στο λουνα παρκ. Τελικά τι αμάξι είχε ο Ηλίας δεν μάθαμε. Αυτή η αποθήκη που πήγατε που βρήσκετε; αν είναι να πάω με το κλαρκ να βουτήξω καμιά παλέτα, έχω και παλετοφόρο.
Κάνε μια αναφορά στα ξύλα που βρήκατε εκεί μήπως και μας βγάλει ο δρόμος καμία μέρα. Και κάτι ακόμα, καλά αποθήκη ξυλείας και δεν είχε ένα μηχάνημα μια κορδέλα ένα δισκοπρίονο να κόψετε τα ξύλα; χρούτσου χρούτσου με το πριονάκι το παντούκ.   

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:17:53 πμ »
ενα πεζο 107

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:24:40 πμ »
Παντως κεδρο δεν ειχε!! ;D ;D ;D

Εχω γραψει πιο πανω τι πηραμε!! 

Η αποθηκη ειναι στο Μενιδι Ξενοδοχουπαλληλων 50

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:42:28 πμ »
Συγνώμη, τρία άτομα + τα ξύλα στο 107; στο γκίνες θα μπείτε παιδιά, ήρωας το 107 του Ηλία ;D. Ναι Δημήτρη τώρα είδα που γράφεις για τα ξύλα, τα καλύτερα κομμάτια πήρατε, τιμές απ τα μαδέρια θέλουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε τις ζητάει ο λαός να ενημερωθεί.
Παιδιά διάβασα ότι υπάρχει σφενδάμι ελληνικό από Μακεδονία, αλλά δεν γνωρίζω αν εμπορεύεται και τα σχετικά.
Καλορίζικα λοιπόν τα ξύλα παιδιά και καλές κατασκευές. 

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:44:40 πμ »
Τα ξυλα συνολικα στοιχισαν 700 ευρω!!! :D
Το πιο ακριβο ο παλισανδρος ενα μαδερακι 2,20 μηκος 12 πλατος και 3 ποντους παχος 90 ευρω!!
Γενικα οι τιμες ηταν πολυ καλες!!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 01:01:13 πμ »
Μια χαρά είναι η τιμή του για ξύλο που δεν κόβετε  πλέον και είναι σπάνιο, και αν το δεις απ την άλλη για μια ταστιέρα από παλίσανδρο για να την παραγγείλεις σου ζητάνε 50-60 και 70 ευρώ, οπότε μια χαρά συμφέρει από εκεί, όσο για τον κέδρο που είπες πριν πως δεν βρήκες ρώτησα σ έναν εδώ που έχει μια μικρή βιοτεχνία για έπιπλα και γέλαγε μου έλεγε τι λες ρε φιλαράκι που να τον βρω τον κέδρο, οπότε απ ότι έχω καταλάβει η μόνη λύση είναι να τα σκάσω και να παραγγείλω καπάκι όταν έρθει η ώρα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 11:23:10 πμ »
Τελικα ο φιλος μας ο Κουρος με ενημερωσε οτι απο την Παρασκευη θα ειναι Αθηνα και αν μπορουσα να παω να γνωριστουμε!! Δεν εχασα ευκαιρια και συνδυασα και την επισκεψη μου σε μια ξυλαποθηκη με ξυλα οργανοποιίας! Ξεκινησαμε λοιπον μαζι με τον καλο μου φιλο  και γειτονα Ηλια με τον διπλο πελεκυ να συναντησουμε τον Τριανταφυλλο αλλα και να παρουμε και ξυλα! Ενημερωσα τον φιλο μας λοιπον οτι θα ερθουμε και αν θελει να ερθει και μαζι μας στην ξυλαποθηκη!!
Ετσι και εγινε λοιπον ξεκινησαμε σημερα το πρωι με τον Ηλια με την διαβεβαιωση οτι εχει παρει σεγα μαζι να κοψουμε τυχον κομματια αλλα στην πορεια διαπιστωθηκε οτι την ειχε ξεχασει! >:( >:( :-[
Αφου συναντησαμε τον Τριανταφυλο και εγιναν οι απαραιτητες συστασεις ξεκινησαμε για το μαγαζι!

Φτανοντας ειδαμε οτι ειχε παρα πολυ ποικιλια και ενθουσιασμενοι αρχισαμε να διαλεγουμε!!
Ο Ηλιας απο την χαρα του που βρηκε αυτα τα ξυλα μου ελεγε θα σου αναψω λαμπαδα !!!
Χωρις να το καταλαβουμε βρεθηκαμε να κοβουμε για 3 ωρες απο τα πιο σκληρα ξυλα !!
Το πρωτο πριονι εσπασε στο πρωτο ξυλο!!! Τελικα βρηκαμε αλλο και συνεχισαμε!

Στην φωτο κοβοντας τα μαονια του Ηλια ο οποιος τραβαγε βιντεο και φωτογραφιες!!

Παρολη την κουραση μας το κεφι ηταν αμειωτο!!
Πηραμε πολλα ξυλα που αργοτερα οταν τα πλανισω θα τραβηξω φωτο για να
τα γνωρισουν οσοι δεν τα ξερουν! Παντουκ Παλισανδρο, Μπουμπινγκα,
Μαονι, Βεγγε, Κελεμπεκι μουαρε,  Οβανγκολ καπλαμαδες φιλετα κλπ
Η ξυλαποθηκη ηταν του Κου Παντελακου ο οποιος ηταν πολυ καταδεκτικος και μας εκανε
και δωρα κελεμπεκια τριανταφυλλιες και καπλαμαδες! Να τονισω οτι εχει κελεμπεκι μουαρε σε παχος 3mm ετοιμο για δουγιες και κολαντζες! Κανεις δεν πιστευε οτι ολα αυτα τα ξυλα θα χωρεσουν στο αυτοκινητο αλλα ο Ηλιας ακλονητος παρτε κι αλλα ελεγε! Τελικα τα φορτωσαμε ολα!!
Καποια στιγμη μιλησαμε και με τον φιλο τον Κωστα τον Ζαρκαδα ο οποιος πιο μετα μου εστελνε μηνυματα για να παμε σε ενα μαζαζι που επαιζαν ζωντανη μουσικη!
Αλλα εμεις παλευοντας με τα ξυλα μεσα στη λασπη δεν ειχαμε κουραγιο για τετοια και αρκεστηκαμε
να παμε κοντα σε ενα μαγαζι να φαμε τους μεζεδες μας και να επιστρεψουμε!!
Φιλε Τριανταφυλλε χαρηκα πολυ που σε γνωρισα και ευχομαι καποια στιγμη να γινει μια συναντηση ολων των παιδιων απο το φορουμ. Ειμαι σιγουρος θα περασουμε καταπληκτικα!

Και ενα βιντεακι αναμνηστικο!!

Ξυλα οργανοποιίας

Ζηλεψα χτες .........που σας ακουσα ολους μαζι.Κριμα που δεν μπορουσα να παραβρεθω.Οσο για το κοψιμο θα πω αυτο που εμαθα στο ξυλουργειο απο μικρος.Το μ....νι και το πριονι οποιος δεν το ξερει ιδρωνει.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 11:29:41 πμ »
Παντος ειμαι σιγουρος οτι και με σουγια ατροχιστο...θα τα κοβατε
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 01:07:31 μμ »
Παιδιά καλημέρα.

Μόλις γύρισα από την Αθήνα.  Βλέπω ότι ο Δημήτρης και ο Ηλίας δεν καθυστέρησαν καθόλου.  ;) ;) ;)
Το 'παν και το 'καναν πάραυτα. Ανέβασαν το video όπου κάθε άλλο φίλε Κώστα παρά με μ.... παλεύουμε (αυτό μπορεί να σε φάει ολόκληρο, αλλά θα τα πούμε παρακάτω).

Και οι δυο τους είναι και γ...ώ τα παιδιά!!!!
Γνωρίζοντας μόνο τις δημοσιεύσεις σας στο χώρο μας, περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα είστε και δεν διαψεύστηκα στο παραμικρό. Παιδιά να είστε καλά!!!!
Με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναβρεθούμε αλλά αυτή τη φορά θα πάμε και κάπου να γλεντήσουμε. Και από τους υπόλοιπους ....... όσοι πιστοί προσέλθετε.

Τώρα, όσον αφορά τα ξύλα ο άνθρωπος πέραν του ότι έχει πολύ μεγάλη ποικιλία, είναι και πολύ εξυπηρετικός. Κατέβαζε, ανέβαζε παλέτες μέσα στις λάσπες μας έλεγε αυτό έτσι, αυτό αλλοιώς, αυτό πήρε ο τάδε, το άλλο ο δείνα αυτό κάνει το άλλο όχι. Και όχι μόνο αυτό αλλά επειδή από εκεί ψωνίζουν πολλοί οργανοποιοί ξέρει αρκετά πράγματα για τα ξύλα με τα οποία ασχολούμαστε. Δεν σας κρύβω ότι αν και ασχολούμαι με τα ξύλα πολλά χρόνια, πολλά ξύλα απ' όσα είδα εκεί τα είχα μόνο ακουστά ή τα είχα δει μόνο σε μορφή καπλαμά και όχι συμπαγούς ξύλου.

Το ότι δεν είχε κάτι να τα κόψουμε, ο άνθρωπος είχε ηλεκτρικό αλυσοπρίονο αλλά του χάλασε και το είχε στο μάστορα. Τα μεγάλα μαδέρια που κόψαμε δεν κόβονταν ούτε με πριονοκορδέλα ούτε με άλλο σταθερό εργαλείο. Και επειδή όπως είπε και ο Κώστας, το πριόνι θέλει τέχνη και όποιος δεν το ξέρει ζέχνει, δεν ήταν και κάτι τόσο δύσκολο παρόλο που το ρημάδι δεν έκοβε καθόλου. Λιγάκι ζέσταμα θέλαμε και μετά ήμασταν ικανοί ακόμα να κόβουμε.

Με την ευκαρία θέλω να επισημάνω ότι ένα καλό που έχει η ενασχόλησή μας, είναι ότι τα μήκη των ξύλων που χρησιμοποιούμε είναι σχετικώς μικρά σε μήκος και λεπτά. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε κάποια κομμάτια που λόγω κάποιων ελαττωμάτων (ραγαδώσεις, ρόζους, σκεβρώματα κλπ) είναι ακατάλληλα για πολλές άλλες χρήσεις και έτσι τα βρίσκουμε σε χαμηλή τιμή. Όλα τα κομμάτια που πήρα εγώ ήταν τέτοια. Χρειάζεται βεβαίως μια κάποια εμπειρία αλλά αξίζει να το ψάξετε λίγο όταν βλέπετε ένα "ακατάλληλο" ξύλο.

Βεβαίως ένα άλλο που πρέπει να έχουμε ΠΑΝΤΑ στο μυαλό μας, είναι ότι όταν πάμε να συναλλαγούμε με επαγγελματίες αυτού του είδους (όπως και κάθε άλλου είδους που είναι χρόνια στο κουρμπέτι) δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δείχνουμε καψωμένοι. Έτσι και το πάρουν χαμπάρι θα πληρώσουμε μαύρο χαβιάρι τον ταραμά.

Εν κατακλείδι η συνάντηση ήταν ένας τέλειος συνδυασμός του τερπνού μετά του ωφελίμου.

Υ.Γ. 1. Φίλε Κώστα, ΕΧΑΣΕΣ!! Ξέρω όμως ότι είχες σοβαρότερα πράγματα ν' ασχοληθείς οπότε καλά έκανες. Ας είμαστε καλά και θα βρεθούμε κάποια άλλη φορά.

Υ.Γ. 2. Φίλε Γιάννη (οικοδεσπότη μας), με την ευκαιρία της γνωριμίας μας αλλά και την επέτειο των γενεθλίων σου (χθες στις 21) θέλω να σου ευχηθώ και δημοσίως χρόνια καλά και πολλά. Είσαι και εσύ και γ...ώ τα παιδιά!!!!

chris

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 01:50:37 μμ »
Δηλαδή εάν οι τιμές του δέν ήταν καλές πόσο θά έπερνες τόν παλλισανδρο Δημήτρη. Από ξυλαποθήκη αγόρασες έκανες τό λογαριαζμό νά δείς πόσο σού χρέωσε ανά κυβικό. Εντάξει ο παλλίσανδρος καί γενικά τά τροπικά ξύλα είναι πανάκριβα αλλά όχι καί έτσι.¨Οχι μόνον ακριβά αλλά πανάκριβα . όσο γιά τά άλλα ξύλα πού πίρατε δέν ξέρω τά μεγέθη καί ώς εκ τούτου δέν μπορώ νά εκφέρω γνώμη.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 02:04:51 μμ »
Chris υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες παλισανδρου!!
Το οτι ηταν παμφηνα τα ξυλα το επιβεβαιωσε ο Ηλιας που ξερει τις τιμες!
Παντως παρατηρω οτι εισαι συνεχεια επικριτικος για πολλα θεματα!!

ΥΣ Τον παλισανδρο των 90 ευρω τον αγορασε ο Τριανταφυλλος!!

Tags: