Αποστολέας Θέμα: Les Paul  (Αναγνώστηκε 81427 φορές)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Les Paul
« Απάντηση #150 στις: Μαρτίου 05, 2012, 12:49:00 μμ »
Σας ευχαριστω ολους και παλι, αλλα οι θολες φωτογραφιες απο κινητο μαλλον ωραιοποιουν τα πραγματα γιατι δεν φαινονται οι λεπτομερειες  ;D Εχω δει κατασκευες εδω στο forum που ακομη τριβω τα ματια μου και αν εχω βελτιωθει ελαχιστα το οφειλω στις πανεμορφες παρουσιασεις αυτου του χωρου!
Βαγγελη, τα inlays ειναι μεν απο οστρακο abalone, το οποιο ομως ειναι επεξεργασμενο και το βρισκει κανεις στο εμποριο με την ονομασια "abalam". Προκειται για λεπτα κομματια abalone κολλημενα μεταξυ τους σε στρωσεις που σχηματιζουν πλακες των (περιπου) 5 Χ 10 εκ. και εχουν το πλεονεκτημα οτι ειναι flat, χωρις καμπυλοτητα. Κοβονται με τον γνωστο τροπο με πριονακι χειροτεχνιας/χρυσοχοϊας και μετα λιμαρονται για να εξομαλυνθουν. Μ'αρεσει που ρωτας εμενα! Εγω βλεπω τα δικα σου inlays και μου πεφτει το σαγονι στο πατωμα!  ;)
Χρηστο πολυ καλη ιδεα αυτη με τα καρφακια στα σημαδια! Για τα αυτακια που ανεφερες, τουλαχιστον στις ηλ. κιθαρες ειναι κατι πολυ συνηθισμενο και δεν εχω ακουσει ποτε καποια αναφορα για αδυναμια στη συγκεκριμενη περιοχη. Αυτο για το οποιο ειμαι σχεδον βεβαιος ειναι οτι η κολληση αποτυγχανει τελευταια

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #151 στις: Μαρτίου 05, 2012, 04:18:57 μμ »
Εισαι μεγας καυλιαρης ρε φιλε.Στην συναντηση στην εχω στημενη....θα περασεις ζαχαρη.Μπραβο σου και για την κατασκευη και για την ταπεινοτητα σου
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #152 στις: Μαρτίου 05, 2012, 04:38:33 μμ »
Γιάννη έχεις δώσει ρέστα, μπράβο, ένα δεν κατάλαβα, τη μεταλλική ράβδο που έβαλες στο μανίκι πως παραμένει σταθερή; την κολλάς εκεί μέσα την σφηνώνεις; δεν έχω ιδέα τι γίνετε. 

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #153 στις: Μαρτίου 05, 2012, 04:38:45 μμ »
Γιαννη φανταστικη δουλεια!!! Πολλα συγχαρητηρια!!!!
Περιμενουμε την συνεχεια!!!!!

sotosmaniac13

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Δεσποτάκι (ash)
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #154 στις: Μαρτίου 05, 2012, 07:47:52 μμ »
Ρε γιαννη... Τι θα γινει ρε φιλε...?? Ειχα καιρο να μπω στο σαιτ και μπαινω και βλεπω αυτα... Πες μου τωρα τι να κανω...  >:( Να τα παρατησω..?? Θα ζητησω απο τον (μεγα) διαχειριστη Γιαννη να σε διωξει απτο φορουμ... Προκαλεις αισθημα κατωτεροτητας σε ολους εμας τους υπολοιπους που προσπαθουμε να φτιαξουμε μια κιθαριτσα... Χαχαχαχαχαχαααα....   ;) (Εννοειται οτι κανω πλακα... Συγχαρητηρια φιλε γιαννη... υπερτατος για αλλη μια φορα...)  ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #155 στις: Μαρτίου 05, 2012, 08:08:28 μμ »
Αφορεσμενε............ακου εκει σταυροι στην ταστιερα.Τι ψυχη θα παραδωσεις ωρε?

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #156 στις: Μαρτίου 05, 2012, 10:22:35 μμ »
Γιάννη,
για να συνεχίσουμε τη κουβέντα που είχαμε τις τελευταίες μέρες, μάλλον φίλε μου βρήκες το αντικείμενο που σου ταιριάζει.

Και αν θέλεις τη γνώμη μου είσαι ένα βήμα πριν την τελειότητα!!!!

Μπράβο!!!! Συνέχισε να την τελειώσεις!!!!

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #157 στις: Μαρτίου 05, 2012, 11:11:26 μμ »
καταραχας μπραβο και παλι Γιαννη...και εδω να προσθεσω κατι βασισμενο στην κουβεντα του Τριανταφυλου...οτι τον βρηκες τον δρομο σου....ε λοιπον και σε μενα εχουν περασει διαφορες κατασκευες που ειχα κανει απο αυτοσχεδιες μαλακιες μεχρι λυρες ,ουτια και κιθαρες...αλλα διαπιστωσα κατι..οτι δεν μπορω να κατασκευαζω κατι αν δεν μπορω να το παιξω...ετσι εκανα περα την κρητικη λυρα,το ουτι και ασχολιεμαι κατα κανονα με την κιθαρα...αλλα ελα που σημερα διεπιστωσα κατι ακομα...δεν αρκει να πεις κανω κιθαρες ΜΟΝΟ και ολα οκ....εχω τελιωσει μια κιθαρα που ηταν βασισμενη σε προηγουενο σχεδιο και ολα οκ...αλλα ξεκινωντας μια πολυ απλη φεντερια επειδη δεν ειχα ξαναασχοληθει εκανα καποιες αστοχιες...ενταξει μπορει να μπαλωθουν αλλα για μενα δεν θελω να μπαλωνω ...θελω να κοιμαμαι τα βραδια ησυχος..πιστευω οτι πολλοι απο εδω το νοιωθουν...συνεπως....μια λεξη βγαινει απο τα χειλη μου..εξειδικευση...σε ενα αντε 2 αντικειμενα με συνεχεις βελτιωσεις...και οταν ειμαστε ετοιμοι προχωραμε και παραπερα...οχι τουρλου τουρλου οπως εγω...σε καποια φαση μου περασε να κανω και κανονακι...αντε γεια....τισχεση ειχα γω με αυτα..αλλα ενθουασιαζομαι ευκολα.....αρα Γιαννη πιθανες αστοχιες στην δευτερη δεν θα εχει τις ιδιες...θα εχει αλλες καινουργιες... :D ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #158 στις: Μαρτίου 05, 2012, 11:24:10 μμ »
Ρε παιδες με κανετε και ντρεπομαι! Και φοβαμαι οτι θα την κανω την πατατα  ;D

Χρηστο, για τη βεργα που ρωτησες μπαινει ισα-ισα σφηνωτα. Οχι τοσο ωστε να ασκει πιεση, απλα να εφαρμοζει καλα.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #159 στις: Μαρτίου 06, 2012, 12:00:05 πμ »
φιλε μου καλε καλε μου φιλε θεοδωροπουλε εφτασες στο σημειο να φτιαχνεισ λυρεσ και δεν καταλαβες την διαφορα? κριμα ! πιες δυο ρακιες ακομα και θα την καταλαβεις!
δεν χρειαζεται να μπορεισ να παιξεις, μπορεισ απλα να κανεις καλη παρεα και αυτο φτανει!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #160 στις: Μαρτίου 06, 2012, 07:17:10 πμ »
Εχουμε ξεψυγει αρκετά απο το θέμα.
Αλλα δω ειναι ενας χώρος οπου ο καθενας παρουσιαζει τις κατασκευές του και ταυτόχρονα κομμάτι της ψυχής του.
Αν ο ενας φτιαχνει μπουζούκια ,άλλος κιθάρες αλλος λύρες ,αλλος τζουρά δεν έχει σημασία γιατι το μοιραζόμαστε.
Καλή ημέρα ,καλές κατασκευές  :D

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #161 στις: Μαρτίου 06, 2012, 03:30:12 μμ »
φιλε μου Νασο δεν προσπαθησα να προσβαλω κανεναν, ισα ισα τον κυριο Θεοδωροπουλο τον θεωρω απο τους κορυφαιους του φορουμ! κριμα που τελικα δεν το συνεχισε εννοουσα.
οσω για τισ κατασκευες αυτo που παρακολουθουμε εδω ειναι οτι καλυτερο εχω δει μεχρι τωρα στο φορουμ! πολυ επαγγελματικη δουλεια! μπραβο και παλυ μπραβο!

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #162 στις: Μαρτίου 06, 2012, 05:16:32 μμ »
John 2004 σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια, αλλα εχω αναγαγει την εννοια του οργανοποιου σε αλλο επιπεδο...δεν υπαρχει για μενα κορυφαιος οργανοποιος ,αλλα κορυφαιος ανθρωπος...πχ ο Γιαννης βλεπετε που εχει τοση μετριοφροσυνη ,ταπεινοτητα και σεβασμο....αυτο εμενα μου λεει πολλα...και καποιοι απο εδω επαγγελματιες δεν εχουν αυτο το χαρισμα,μπαινουν εδω με εναν αερα,εγω τα ξερω ολα....και ξεφτυλιζονται...τι να το κανω εγω αν εισαι μαστορας στην τεχνη αν μεσα σου εισαι κενος??δεν μου λεει πραμα που λεμε και εδω...Γιαννη συνεχισε,νομιζω οτι θα βγει πολυ καλη η δουλεια...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #163 στις: Μαρτίου 06, 2012, 05:38:13 μμ »
εχω διαβασει πολλα κειμενα σας και εδω και αλλα φορουμ και για αυτο λεω κριμα που δεν ασχοληθηκατε και με τη λυρα παραπανω. να ειστε καλα!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #164 στις: Μαρτίου 06, 2012, 07:01:46 μμ »
John 2004 σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια, αλλα εχω αναγαγει την εννοια του οργανοποιου σε αλλο επιπεδο...δεν υπαρχει για μενα κορυφαιος οργανοποιος ,αλλα κορυφαιος ανθρωπος...πχ ο Γιαννης βλεπετε που εχει τοση μετριοφροσυνη ,ταπεινοτητα και σεβασμο....αυτο εμενα μου λεει πολλα...και καποιοι απο εδω επαγγελματιες δεν εχουν αυτο το χαρισμα,μπαινουν εδω με εναν αερα,εγω τα ξερω ολα....και ξεφτυλιζονται...τι να το κανω εγω αν εισαι μαστορας στην τεχνη αν μεσα σου εισαι κενος??δεν μου λεει πραμα που λεμε και εδω...Γιαννη συνεχισε,νομιζω οτι θα βγει πολυ καλη η δουλεια...

1.000.000 LIKE