Αποστολέας Θέμα: Les Paul  (Αναγνώστηκε 81464 φορές)

Vagges2010

• Hero Member
Απ: Les Paul
« Απάντηση #165 στις: Μαρτίου 06, 2012, 08:18:39 μμ »
John 2004 σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια, αλλα εχω αναγαγει την εννοια του οργανοποιου σε αλλο επιπεδο...δεν υπαρχει για μενα κορυφαιος οργανοποιος ,αλλα κορυφαιος ανθρωπος...πχ ο Γιαννης βλεπετε που εχει τοση μετριοφροσυνη ,ταπεινοτητα και σεβασμο....αυτο εμενα μου λεει πολλα...και καποιοι απο εδω επαγγελματιες δεν εχουν αυτο το χαρισμα,μπαινουν εδω με εναν αερα,εγω τα ξερω ολα....και ξεφτυλιζονται...τι να το κανω εγω αν εισαι μαστορας στην τεχνη αν μεσα σου εισαι κενος??δεν μου λεει πραμα που λεμε και εδω...Γιαννη συνεχισε,νομιζω οτι θα βγει πολυ καλη η δουλεια...

1.000.000 LIKE

και άλλο 1.000.000 likes από εμένα. Η σωστή, η κοινωφελής λογική όχι μόνο για την οργανοποιία, αλλά για κάθε τέχνη, επιστήμη, ..... Αν ο καλλιτέχνης, ο επιστήμονας, ....... δεν είναι πρώτα από όλα άνθρωπος, δεν μπορεί να είναι ωφέλιμος στο κοινωνικό σύνολο, άρα δεν είναι τίποτα.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #166 στις: Μαρτίου 06, 2012, 08:51:23 μμ »
εχω διαβασει πολλα κειμενα σας και εδω και αλλα φορουμ και για αυτο λεω κριμα που δεν ασχοληθηκατε και με τη λυρα παραπανω. να ειστε καλα!

Μπράβο john 2004. Πες τα ρε φίλε. Και όχι μόνο τις λύρες. Παράτησε και το ούτι. Έχει φτιαγμένα πέντε πανέμορφα σκάφη στο εργαστήριό του ( πω,πω τα ξερογλύφομαι  :) ;D) και τα έχει και κοιμούνται.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #167 στις: Μαρτίου 06, 2012, 09:14:40 μμ »
Ακουσα καλα? 5 σκαφη? Ρε Δημητρη δικιο εχει ο Βαγγελης, κριμα ειναι να καθονται! Εκανες τοσο κοπο και τα αφησες? Θυμαμαι μια φωτο που ειχες βαλει με τρια νομιζω απο αυτα και ηταν πανεμορφα!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #168 στις: Μαρτίου 06, 2012, 09:15:23 μμ »

Αληθεια αν κατεβω Κρητη θα κερασεις κανα ...σκαφος? Ετσι αντι για ρακη..............
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #169 στις: Μαρτίου 06, 2012, 09:21:29 μμ »
μηπως ειδες ρε Βαγγελη τη σκαφη που πλενει η γυναικα τα ρουχα???? :) ;)
οχι πλακα κανω απλα ,εχω βαλει καποια ορια....θα ερθει και η ωρα τους..απλα το μυαλο μου δεν ειναι multi task.....εξαλλου ο χρονος ειναι συμμαχος...ναι με ενα βιντεακι που μου εστειλε ο Βαγγελης πηρα πληροφοριες  για το tap tuning που δεν ηξερα και τον ευχαριστω παρεπιπτωντως για αυτο....αμα τα ειχα ξεκινησει νωριτερα δεν θα ειχα προσεξει αυτα......απλα ρε μαγγες δεν εγινεται να εισαι σε 500 διαφορετικα project...ελπιζω να τελειωσω με τα κιθαρονια μου και μετα θα δειξει...το μεγαλο μειον με τις κωλοκιθαρες ειναι οτι τα υλικα ,μαγνητες  κοστιζουν και πολυ μαλιστα ,ενω ενα ουτι ,ενα μπουζουκι αντε να παει καμμια 80 .....

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #170 στις: Μαρτίου 06, 2012, 09:25:41 μμ »

Αληθεια αν κατεβω Κρητη θα κερασεις κανα ...σκαφος? Ετσι αντι για ρακη..............
μωρε κατεβα εσυ !! :) ;)

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #171 στις: Μαρτίου 07, 2012, 01:36:58 πμ »
βαγγελη εγω θυμαμε δυο σκαφη του δημητρη(θεο) που ηταν πανεμορφα!!δημητρη εαν τα παρατησες αυτα τα σκαφη θελεις σκοτωμα(με την καλη ενοια)

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #172 στις: Μαρτίου 11, 2012, 01:12:42 μμ »
Γειά σου Γιάνναρε,υπέροχη δουλειά φίλε,θα σε παρακαλούσα αν έχεις το χρόνο, να έκανες μια αναλυτική παρουσίαση στα ηλεκτρικά της κιθάρας όταν φτάσεις σε εκείνο το σημείο της κατασκευής και πάλι εύγε φίλε!!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #173 στις: Μαρτίου 12, 2012, 08:08:26 πμ »
Γιωργο σ'ευχαριστω πολυ!
Ευχαριστως να αναφερθω στα ηλεκτρονικα της κιθαρας, αλλα εχε υπ οψη οτι γνωριζω μονο τα τελειως βασικα και απλα ακολουθω σχεδιαγραμματα  ;) ;D

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #174 στις: Μαρτίου 12, 2012, 10:06:08 μμ »
Γιωργο σ'ευχαριστω πολυ!
Ευχαριστως να αναφερθω στα ηλεκτρονικα της κιθαρας, αλλα εχε υπ οψη οτι γνωριζω μονο τα τελειως βασικα και απλα ακολουθω σχεδιαγραμματα  ;) ;D
Σαν έρθει εκείνη η ώρα ευχαρίστως να βοηθήσω  ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #175 στις: Μαρτίου 13, 2012, 04:07:48 πμ »
Γιωργο σ'ευχαριστω πολυ!
Σαν έρθει εκείνη η ώρα ευχαρίστως να βοηθήσω  ;D
Μεσα  ;D

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #176 στις: Μαρτίου 18, 2012, 10:54:30 πμ »
Παράθεση
Ευχαριστως να αναφερθω στα ηλεκτρονικα της κιθαρας, αλλα εχε υπ οψη οτι γνωριζω μονο τα τελειως βασικα και απλα ακολουθω σχεδιαγραμματα 
Να είσαι καλά φίλε μου!!!

Παράθεση
Σαν έρθει εκείνη η ώρα ευχαρίστως να βοηθήσω 

Γεια σου ρε Νάσο!!!

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαύρη μουριά, παλίσσανδρος
« Απάντηση #177 στις: Μαρτίου 18, 2012, 08:04:37 μμ »
Πολύ καλή δουλειά!! Ο συνδιασμός των ξύλων σκίζει!! Νομίζω ότι το φόρουμ ανεβαίνει πολλά επίπεδα με τέτοιες κατασκευές!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #178 στις: Μαρτίου 20, 2012, 11:35:33 μμ »
Κατ'αρχας να ζητησω συγνωμη για την ποιοτητα των φωτογραφιων  ;D Αλλες τραβηχτηκαν με κινητο, αλλες με καμερα (που δουλευει οποτε γουσταρει), αλλες νυχτα, αλλες πρωι  :D
Και συνεχιζουμε

Αυτο ειναι γνωστο ως "κουτι για Les Paul"  ;D Ειναι μια βοηθητικη κατασκευη για να δημιουργηθουν "σκαλοπατια" με το ρουτερ ως οδηγοι για την καμπυλοτητα του σκαφους και αργοτερα για να δωθει η καταλληλη κλιση για την τοποθετηση του μπρατσου. Ειναι στερεωμενο στη μια πλευρα με μεντεσεδες. Χρησιμοποιησα ρεταλια και κομματια απο παλια επιπλα.

Το σωμα στερεωθηκε με τακους για να μην μετακινειται και το ρουτερ προσαρμοστηκε πανω σε μια ισια πλακα η οποια παταει στα ακρα του κουτιου. Η αρχικη ιδεα ηταν να κατασκευαστουν templates απο MDF για καθε επιπεδο, τελικα ομως αποφασισα να κολλησω ενα χαρτινο template και το σκαψιμο εγινε freehand

Το πριονιδι στη φωτο ειναι μονο απο το τελευταιο σκαψιμο! Πρεπει να αδειασα το κουτι τουλαχιστον 10 φορες και το βαρος του σωματος μειωθηκε αισθητα! Καθε σκαλοπατι ειναι περιπου 2 mm

Στο δευτερο σταδιο δοθηκε κλιση 4.5 μοιρων και αφου μπηκαν απο κατω τακοι σε διαφορα σημεια. στερεωθηκε με σφιγχτηρες. Ο σωστος τροπος ειναι να δημιουργηθουν δυο διαφορετικα επιπεδα: Ενα για το μπρατσο και ενα για τους μαγνητες. Στη δικη μου περιπτωση, λογω μεγαλου παχους του καπακιου, εγινε μονο ενα απο το ακρο του σωματος ως το σημειο που θα τοποθετηθει ο μαγνητης της γεφυρας.

Στη συνεχεια ανοιχτηκε το καναλι για την τοποθετηση του μπρατσου. Εν τω μεταξυ, δεν μπορεσα να αντισταθω και σε καποια σημεια εφαγα χοντρα-χοντρα τα σκαλοπατια γιατι δεν μπορουσα να τα βλεπω ετσι!

Και το απαραιτητο τεστ "αιωρησης" χωρις κολλα  ;D Το ξυλο που περισσευει στα αριστερα του μπρατσου αφεθηκε σκοπιμα (το template το εκανα φαρδυτερο σε εκεινο το σημειο), για να μην υπαρχουν εκπληξεις και θα φαγωθει ευθεια με το μπρατσο.

Εδω να πω οτι η πρωτη προσπαθεια ηταν αποτυχημενη και δεν εμπαινε αρκετα σφηνωτα, γι'αυτο κολλησα καπλαμα απο wenge δεξια και αριστερα. Μετα τριβωντας και δοκιμαζοντας ηρθε εκει που επρεπε. Ο καπλαμας που προσθεσα απο ενα χιλιοστο που ηταν, εφτασε σε παχος τριχας. Δεν πιστευα οτι τοσο λιγο μπορει να κανει τη διαφορα!
Η μεγαλη...πατατα ομως εγινε αλλου: Το μπρατσο στο σημειο συνδεσης του με το σωμα, το στενευουμε ΠΡΙΝ κολληθει η ταστιερα. Εγω παρελειψα αυτη τη ΜΙΚΡΗ λεπτομερεια και το εκοψα σαν μ@%$ας μετα με σκαρπελα  :-X ;D

Διαμορφωση του πισω μερους του headstock,

και του μπρατσου. Νομιζω οτι η δοκιμη με το "σαντουιτς" στον συνδεσμο πετυχε

Τοποθετηση των πλαινων dots

Και τριψιμο για να ερθουν ευθεια. Ενα πραγμα για το οποιο μετανοιωσα ειναι που εβαλα πλαστικο binding και νομιζω οτι απο ξυλο θα πηγαινε καλυτερα. Δεν πειραζει, σε επομενη κατασκευη  ;D

Βρηκα και τροχισα μια παλια λαμα απο ψαλιδι κλαδεματος και ανακαλυψα οτι ειναι οτι πρεπει γι'αυτη τη δουλεια  ;D

Το πανω μερος του σωματος θα γινει αφου τοποθετηθει το binding και μετα θα τριφτει ολο μαζι με διαφορα γυαλοχαρτα.

Αυτα προς το παρον!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #179 στις: Μαρτίου 20, 2012, 11:49:01 μμ »
Πολύ καλά έως τώρα ,έχεις ρίξει πολύ δουλειά φίλε μου  :D
Δύο παρατηρήσεις: To καπάκι απ το κελεμπέκι μου φαίνεται παχύ  ;D
Τό μπράτσο ειναι πανέμορφο με τα sandwitch για μένα έπρεπε να το κάνεις μονοκόματο και όχι κολητό, εκτός αν δεν σου έφταναν τα ξύλα ;)