Αποστολέας Θέμα: Les Paul  (Αναγνώστηκε 81431 φορές)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Les Paul
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 11:45:29 μμ »
μιλαμε για φοβερα τα cavities. τελεια κομενα. επαγγελματικη δουλεια. ελπιζω να παρευρεθεις στην εκθεση
Ποια εκθεση?

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 12:25:57 πμ »

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 06:16:08 μμ »
Αφου κολληθηκαν τα 2 κομματια απο το καπακι, αρχισε η προετοιμασια των επιφανειων (σωμα και καπακι) για να κολληθουν μεταξυ τους. Αρχικα, με το ρουτερ βιδωμενο σε ενα κομματι MDF και ολο μαζι πανω σε 2 μεταλλικες δοκους.

... και επειτα με ροκανι

Και εδω το σαντουιτς  ;D

Αφου αφεθηκε μια μερα να στεγνωσει, ηρθε ξανα η ωρα του ρουτερ. Το κοπτικο με κατω οδηγο που εχω δεν εχει αρκετο μηκος για να αφαιρεσει το παχος του καπακιου.

Ετσι περαστηκε ακομη μια φορα απο πανω με κοπτικο αντιγραφης,

και μετα με κοπτικο με κατω οδηγο

Ανακαλυψα μια ρωγμη στο καπακι, την οποια καλου κακου γεμισα με μια καλη δοση κυανοακρυλικης

Τα πολλα περασματα με ρουτερ αφησαν πολλα σημαδια και καψιματα τα οποια θα αφαιρεθουν με το χερι (ενα spindle sander θα ηταν οτι πρεπει γι'αυτη τη δουλεια)

Μαλλον θα αφησω το σωμα οπως εχει, μεχρι να ερθουν τα εξαρτηματα (για να γινουν οι απαραιτητες μετρησεις) και θα ασχοληθω με το μανικι.
Το μανικι θα ειναι multi-laminate (απο 5 εως 11 κομματια) αλλα δυσκολευομαι να αποφασισω συνδυασμο μεταξυ των εξης ξυλων που εχω διαθεσιμα : βενγκε, ιροκο, σφενδαμος, παλισσανδρος, μπουμπιγκα, sycamore (καπλαμας), βενγκε (καπλαμας). Ριχτε καμια ιδεα  ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 06:51:47 μμ »
ρε αγορι μπορει να ρωτησω και μαλακια μην με παρεξηγησεις.Πας κανα γυμναστηριο? βαρυδι θα ειναι
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:09:50 μμ »
Ασε Κωστα, τη ζυγισα 4 κιλα! Βαλε και το μανικι, κλειδια, γεφυρα, μαγνητες...Εγω δεν εχω αναγκη απο βαρη, λογω δουλειας (γι'αυτο εφαγα τη μεση μου), αλλα θα την πασαρω στον γιο για να ιδρωσει λιγακι  ;D

Παντως οι παλιες Les Paul εφταναν μεχρι και 6 κιλα. Αν δεν τα ξεπερασω, καλα ειμαστε!

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:41:28 μμ »
πολυ ομορφο γινεται φιλε....φανταζομαι το καπακι θα το φας ετσι? δεν θα μεινει σε αυτο το παχος?

sotosmaniac13

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Δεσποτάκι (ash)
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 09:19:27 μμ »
Φιλε γιαννη, σε ζηλευω... αληθεια..  ;D κανεις ΤΡΟΜΕΡΗ δουλεια... μεχρι στιγμης τη βλεπω και μου τρεχουν τα σαλια... ειναι περιοδος εξεταστικης βλεπεις και δεν μπορω να ασχοληθω με τη δικια μου... Συνεχισε ετσι.. Ανυπομονουμε για το αποτελεσμα..

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:03:16 πμ »
τι το θες το spindle sander, εισαι παλικαρι εσυ, δε μασας  ;) . θα την κανεις επιπεδη η arched top?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:31:12 πμ »
τι το θες το spindle sander, εισαι παλικαρι εσυ, δε μασας  ;) . θα την κανεις επιπεδη η arched top?

Εχε χαρη που μου χει βαλει χερι η γυναικα, γιατι καιρο τωρα ζαχαρωνω ενα spindle sander  ;) Για arched top παω γι'αυτο και το χω ριξει στο διαβασμα!
Προχθες λοιπον πηρα φορα και εκοψα τις φετες για το μανικι (9 κομματια συνολο). Αφου τις πλανισα ξεκινησα να κολλαω και στη μεση της διαδικασιας μου τελειωσε η titebond  :D
Τωρα εχω μισο μανικι και περιμενω να ερθει η titebond μαζι με τα υπολοιπα parts  ;D

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:40:01 πμ »
ενας ευκολος τροπος ειναι με το ρουτερ, δειχνει την διαδικασια στο γιουτουμπ
How To Make An Arch Top Solid Guitar Body

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:52:34 πμ »
Αυτο θα κανω, εχω κατεβασει και templates. Απλα οτι εχει να κανει με το ρουτερ, το μισω! Οπου μπορω, προσπαθω να το αποφευγω γιατι δεν συγχωρει λαθη!

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 11:53:26 πμ »
δεν ξερω αν σε προλαβα...θα προτεινα να το κανεις με αυτον τον τροπο διοτι οπως λες δεν συγχωρει λαθη το ρουτερ και ετσι οπως το δειχνω εγω και κατι να παει στραβα δεν ειναι τοσο σοβαρο....τσεκαρε το...
Build a 59 part 3B

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:18:20 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! Δημητρη απ'οτι βλεπω στο βιντεο ο τυπος χρησιμοποιει μεν ρουτερ, αλλα το εχει μετατρεψει σε overhead. Καλη ιδεα μου φαινεται. Καλυτερα η σταθεροτητα της βασης παρα τα τρεμαμενα χερια μου  :D

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:23:05 μμ »
εχει μονο ενα μειον...θα δυσκολευτεις να βλεπεις την φρεζα διοτι η ξυλινη βαση καλυπτει την ορατοτητα αρκετα οποτε μονο αμα σκυβεις αρκετα βλεπεις την μολυβια...κανε ενα δοκιμαστικο να δεις αν σε βολευει...ειδαλλως,πρεπει να εχεις σταθερο χερι...... :) ;)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 04:36:48 μμ »
Αυτο θα κανω, εχω κατεβασει και templates. Απλα οτι εχει να κανει με το ρουτερ, το μισω! Οπου μπορω, προσπαθω να το αποφευγω γιατι δεν συγχωρει λαθη!

Το μισείς γιατι ειναι επικύνδυνο, και μια στραβο κοψιά μπορεί να σου καταστρέψει όλο το πρότζεκτ!
Εγώ θα σου προτείνω πλάνη για να το φάς γύρω γύρω απο το κέντρο προς τα άκρα, και μετά φαρδύ σκαρπέλο. Με αυτά τα δύο εργαλεία συν τα απαραίτητα γιαλόχαρτα μπορείς να κάνεις τα πάντα, και θα έχεις πάντα τον έλεγχο της κατασκευής σου.
Για του λόγου το αληθές ποστάρω την μόνη τύπου les paul που έφτιαξα κατασκευής 1997, συνεχίζει και έχει τον καλύτερο ήχο απο κάθε ηλεκτρική που έχω έως τώρα!