Αποστολέας Θέμα: Les Paul  (Αναγνώστηκε 81434 φορές)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Les Paul
« Απάντηση #285 στις: Ιουλίου 09, 2012, 12:26:02 πμ »
Πωπω τρελα, εχει και ποτενσιομετρο για να αδειαζει το νερο;  :D ;D
Νασο απο πενες αλλο τιποτα! Εχω παρει καμια κατοσταρια γιατι ο γιος μου νομιζει οτι τις γενναμε και τις χανει μονιμως  ;D

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #286 στις: Ιουλίου 09, 2012, 07:34:21 πμ »
Και μιας που μαζευτηκαμε πολλοι τρελοι εδω,να κανω και γω την καταθεση μου..
Αφιερωμενο εξαιρετικα στα τρελοπαιδα.....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #287 στις: Ιουλίου 09, 2012, 04:18:04 μμ »
ΞΕΡΕΙς Ο  HENDRIX  ΤΙΣ ΠΗΔΑΓΕ ΤΙΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ LIVE. EΓΩ ΘΑ ΠΗΔΑΓΑ ΑΥΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΠΙΑΣΙΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #288 στις: Ιουλίου 09, 2012, 08:10:42 μμ »
ΞΕΡΕΙς Ο  HENDRIX  ΤΙΣ ΠΗΔΑΓΕ ΤΙΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ LIVE. EΓΩ ΘΑ ΠΗΔΑΓΑ ΑΥΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΠΙΑΣΙΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ
Σεμνά ;)
Αλλά με εκανες και γέλασα ;)

Οντως πολύ ωραίο το κόκκινο...κιθαρόνι ;D

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #289 στις: Ιουλίου 09, 2012, 08:41:33 μμ »
Νασο δεν μας ξερεις.....εμεις ε τον Κωστα ειμαστε πολυ μεγαλοι λατρεις  του γυναικειου φυλου!!!!
οτιδηποτε εχει καμπυλες....μια λεσ πεωλ πχ  εως ενας δρομος με στροφες! ;D ;D ;)

laios

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: μαόνι
« Απάντηση #290 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 03:59:46 μμ »
εξαιρετική δουλειά!

μηπως μπορείς να στείλεις τις διαστάσεις να δω μηπως μαστορέψω και εγώ καμία λες παυλ?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #291 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 06:40:39 μμ »
Ευχαριστω φιλε μου! Χρησιμοποιησα το σχεδιο απο εδω http://drw-holland.nl/pdf/guitar_building_plans.pdf
και το κατω horn που ειναι τυπου ESP eclipse το εκανα απλως με το χερι.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #292 στις: Μαΐου 23, 2013, 10:31:02 μμ »
καλησπερα
Ψαχνω δυο ωρες τωρα να βρω ενα τρόπο να φτιαχνω το περιγραμμα της φιγουρας πανω στο καπακι χωρις μολυβι ή ξυραφι. Το δοκιμασα και αφησα πολυ περιθωριο. Και για τους τσαμπουκαδες που θα εχουν και περισσότερη λεπτομερεια. Σκεφτομουν να το ψεκασω με κατι και επεσα εδω μεσα τυχαία. Διαβαζω για κοκκινο σπρευ στη σελιδα 9 αν θυμαμαι. Τι σπρευ είναι αυτο; μπορει να μπει σε καπακι μπουζουκιου; Φευγει ευκολα μετα;

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 23, 2013, 10:42:04 μμ από georgalasg »
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #293 στις: Μαΐου 23, 2013, 10:58:37 μμ »
Γιωργο ειχα χρησιμοποιησει ενα κοινο σπρευ μεταλλων απο αυτα που βρισκεις σε καθε χρωματοπωλειο. Αλλα ηταν σε αλλη κιθαρα απο οτι θυμαμαι και με λιγο τριψιμο εφευγε! Εδω ειχα εκτυπωσει το σχεδιο και το κολλησα με κολλα σε σπρευ. Αυτη εννοεις μηπως;
Αν καταλαβα καλα εσυ φτιαχνεις πρωτα τη φιγουρα και μετα θελεις να σημαδεψεις οσο πιο καλα μπορεις το περιγραμμα της πανω στο καπακι?
Αν ειναι ετσι, τοτε με το σπρευ θα μπορεσεις να σημαδεψεις με ακριβεια, αλλα κανε δοκιμη πρωτα σε ρεταλι γιατι αν ειναι κανενα ανοιχτοπορο ξυλο θα τραβηξει μεσα και δεν θα φευγει ευκολα!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #294 στις: Μαΐου 23, 2013, 11:07:52 μμ »
ΡΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΚΟΥΦΑ..................................ΟΧΙ ΣΠΡΕΥ ΣΕ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΕΛΑΤΟ.
ΘΑ ΚΛΑΙΣ ΜΕΤΑ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.....................ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑ ΞΥΜΕΝΟ ΜΟΛΥΒΙ( ΜΥΤΕΡΟ) ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ.
Η ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙς ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΚΑΠΙΟ ΚΟΠΙΔΑΚΙ

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #295 στις: Μαΐου 23, 2013, 11:13:20 μμ »
Α μαλιστα. Μαλλον θα χαλασει λοιπον. Τα εκανα με
Το μολυβι και ξυραφι αλλα δε βγηκαν και πολυ πετυχημενα... Αλλα ηταν και η πρωτη φορα βεβαια..οκ παραμενω στα σιγουρα.
Τουλαχιστον στο καπακι.μια δοκιμη σε κανενα παλιοξυλο θα την κανω ... Ετσι για παιχνιδι
Εγω και ο Ζοζέφ.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #296 στις: Μαΐου 24, 2013, 12:09:04 πμ »
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ ΞΥΡΑΦΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΥΣΤΕΡΙ. ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΥΛΟ. ΑΝ ΕΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΛΤΣΕΤΑ.................ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΝΥΣΤΕΡΑΚΙΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΥΠΟΥ PRACTIKER- LEROY ΚΛΠ.
ΨΑΞΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΟΝΕΤΑΙ.ΤΟ  ΚΑΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΜΟΣΤΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #297 στις: Μαΐου 24, 2013, 12:50:20 πμ »
Τωρα το εχω ηδη φτιαξει ... Ναι αυτο που λες εννοω . Το μπουζουκι θα εχει τοσα προβληματα που η εμφανιση ειναι το τελευταια που με προβληματιζει... :o
Διορθωθηκε με τη σουπερ γκλου παντως... Αλλα με αγχωσε. Και μιας και δεν ειχα τι να κανω το εψαξα για κατι πιο ευκολο.
Σημερα κολλησα το δευτερο καμαρι. Αυριο τελειωνει με το τριτο. Θα ανεβασω φωτογραφια για να δειτε ενα προβλημα. Βγηκε στραβο αλλα στο κατω μερος. Εκει δε δικαιολογειται απο λαθος στα καμαρια.
Θα δειτε αυριο καποια στιγμη...
Εγω και ο Ζοζέφ.

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #298 στις: Απριλίου 06, 2016, 12:49:34 πμ »
Εγω που λετε....ξεκινησα ολο χαρα  και ορεξη να φτιαξω μια κλασσικη κιθαρα.κει λοιπον που εχω τελειωσει το σωμα και βαζω τα φιλετα γυρω γυρω,λεω...δε ριχνω κι ενα τριψιμματακι ετσι να φαινεται ωραιο και να δοκιμασω και την καινουργια μου πατεντα (Making A Rolling Pin Sander).....κι ενω ολα πηγαιναν καλα και αρχιζε και καθαριζε το ξυλο απο κολλες και ερχοταν προσωπο με το φιλετο,και η χαρα μου δεν περιγραφοταν ;D,τοτε........... :o ειδα μια ωραια τρυπα στο πλαινο της κιθαρας μου..... ??? ηθελα να την πεταξω απο το παραθυρο.Τελικα αποφασισα να αλλαξω το πλαινο πιο πολυ για εμπειρια.Ετσι κι εγινε.....το αλλαξα και τωρα θελει ταστιερα για να τελειωση.Απο τη μια ειναι να γελας αλλα απο την αλλη αν το δεις επικοδομητικα,μαθαινεις οσα δεν θα σου επιτρεψει να μαθεις κανενας σε οργανο δικο του αν δεν σε ξερει 15 χρονια μαστορα,αλλα σου φευγει και ο φοβος να βουτηξεις στα βαθια.....!!!!
Καλη συνεχεια σε ολους.....και τα χειροποιητα οργανα κατα την γνωμη μου ειναι μοναδικα με την λεπτομερεια αλλα και την ατελεια τους....!!!!!

πολυ ασχημο....αλλα τελικα μαγκες επειδη το πηρα ΠΟΟΟΟΛΥ προσωπικα  και πολυ μεσα μου,δεν σας κρυβω οτι εχω φτασει σε σημεια να τα παρατησω ,να την πεταξω απο το παραθυρο την κιθαρα μεχρι υπαξιακα...λοιπον..λεω..αξιζει τελικα ΟΟΟΟΛΗ αυτη η ψυχοφθορα διαδικασια????εγω ενα εχω να πω για ολους που εχουν τα αρχιδια να κανουν λαθη....

Γεια σας παιδια.....επανεφερα αυτο το θεμα διοτι αυτη η κιθαρα που τρυπησα τριβοντας,ειναι σημερα εδω και σας την παρουσιαζω......

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #299 στις: Απριλίου 06, 2016, 07:07:48 πμ »
πολλα μπραβο γιωργο
αν θες κανε ενα καινουριο θεμα, βαλε και φωτογραφιες απο το πλαϊνο (αν εχεις πριν και μετα...) πες και ποια μεθοδο χρησιμοποιησες για την αλλαγη του πλαϊνου, πως το εκανες δηλαδη...
και παιξε μας και κανα 2 νοτες-συγχορδιες...κλασικη γαρ...
...πολλα ζηταω...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...