Αποστολέας Θέμα: Κομπρεσερ λαδιου!  (Αναγνώστηκε 36358 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: Κομπρεσερ λαδιου!
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 02, 2012, 09:44:43 πμ »
Στο κομπρεσερ που αναφερεις οτι δεν εχεις προβλημα η κινηση γινεται με ιμαντες !!!
Στα κομπρεσερ με  κινηση με ιμαντα το μοτερ χρησιμευει μονο για την περιστροφη ωστε να δωσει κινηση στο εμβολο που βου βρισκεται διπλα για την παραγωγη αερα .
 Τα ελατηρια μετα απο λιγο καιρο τα παιζουν και εχουν διαροη λαδιου .(Οπως και στα αυτοκινητα που καινε λαδι μετα απο λιγα χρονια)...........................................

Ευθύμη, το πρόβλημα νομίζω ότι έγκειται σ' αυτό που είπες ότι λόγω του μικρού μεγέθους του αυτό το κομπρεσσεράκι όταν χρησιμοποιείς πιστόλι για βάψιμο δουλεύει συνεχώς, με τελικό αποτέλεσμα να φθείρονται γρήγορα οι τσιμούχες (ή τα ελατήρια, καθώς το συγκεκριμένο δεν ξέρω τι ακριβώς έχει μέσα) του εμβόλου του συμπιεστή. Δεν είναι ούτε για γερή ερασιτεχνική χρήση το καημένο.  :'(

Τώρα ναι, στο monoblock υπάρχει σύστημα ενσωματωμένης στον κινητήρα μπιέλας για την κίνηση του εμβόλου, συμφωνώ, αλλά η λίπανσή της γίνεται απ' το όλο σύστημα και του εμβόλου οπότε καταλήγουμε και πάλι σε φθαρμένα ελλατήρια ή τσιμούχες του εμβόλου του συμπιεστή για να έχουμε "βρώμικο" αέρα χρήσης.

Περαιτέρω, θέλω να πω ότι επειδή ο κινητήρας είναι ηλεκτρικός, το μόνο σημείο που λιπαίνεται είναι το έμβολο του συμπιεστή είτε αυτόνομης είτε monoblock μονάδας οπότε μόνο από 'κει μπορεί να υπάρχει διαρροή (όπως και στο μεγάλο που και εκεί υπάρχει σύστημα μπιέλας για να μετατρέψει την περιστροφική κίνηση από τους ιμάντες σε παλλινδρομική).

Ο λόγος που υπάρχει το σύστημα με τους ιμάντες στους μεγάλους αεροσυμπιεστές είναι γιατί θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τον κινητήρα σε περίπτωση βλάβης και να τον αντικαταστήσουμε με άλλον καθώς επίσης και να μετατρέψουμε με διαφορετικές τροχαλίες την αποδιδόμενη ισχύ του κινητήρα για μεγαλύτερη παροχή αέρα. Δηλαδή αν θέλουμε μεγαλύτερη παροχή μπορούμε να αλλάξουμε κινητήρα και τροχαλίες κρατώντας τον ίδιο συμπιεστή και δοχείο αποθήκευσης (εντός κάποιων ορίων φυσικά).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 28, 2014, 10:29:36 μμ από Κούρος »

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 02, 2012, 10:29:47 πμ »
Το πρόβλημα ξεκινά από την φύση των δύο τύπων αεροσυμπιεστών.Ο αεροσυμπιεστής με ενσωματωμένο κινητήρα (μονομπλόκ),λειτουργεί 2,με 3 φορές ταχύτερα από τον συμπιεστή με ιμάντα,και έτσι έχουμε πολύ γρήγορα φθορές,ελατήρια,κύλινδροι,πιστόνια,όπου και δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.Σε έναν μικρό αεροσυμπιεστή 25 λίτ. ο ενσωματωμένος κινητήρας είναι μονόδρομος για τον κατασκευαστή,λόγω του κόστους,-πρέπει να έχει χαμηλή τιμή-,και λόγω του μικρού αεροφυλακίου,να μπορεί να αναπληρώνει γρήγορα τις απώλειες του αέρα.ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.Πολλές φορές διάφοροι τεχνίτες τους χρησιμοποιούν σε εξωτερικές δουλειές λόγω του μικρού τους όγκου,π.χ. ελαιοχρωματιστές,και λουστραδόροι όταν βάφουν κάσες στην οικοδομή.Από την άλλη οι αεροσυμπιεστές με ιμάντα,συνήθως αγοράζονται από τεχνίτες,που για να μην έχουν προβλήματα,κοιτούν να έχουν μαντεμένια κεφαλή,μεγαλύτερη διαδρομή εμβόλου,-άρα και πιο αργόστροφοι-,και άρα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.Η σχέση ίππων και αεροφυλακίου,έχει μια χρυσή τομή.Δεν μπορείς π.χ. να βάλεις  κινητήρα 1,5 ίππου , σε αεροφυλάκιο 250 λίτ.Εκεί θα πρέπει να ξεκινήσης από 3 ίππους και πάνω.Και αυτό γιατί θα κουράζεται ο κινητήρας να αναπληρώνει τον αέρα που ξοδεύτηκε,λόγω του μεγάλου όγκου του αεροφυλακίου.Σημαντικό για την ζωή του μηχανήματος,είναι η εισαγωγή αέρα να είναι απολύτως καθαρή.Το φίλτρο αέρα συνήθως δεν επαρκεί.Οι περισσότερες ζημιές στα εργοστάσια κατασκευής αεροσυμπιεστών είναι από υλικά λούστρων μέσα στον κύλινδρο.Στην Ελλάδα,οι κυριότεροι τύποι αεροσυμπιεστών που κυκλοφορούν διαχρονικά,είναι COMBI με βαριές μαντεμένιες κεφαλές, και BALMA,πιο ελαφροί και οικονομικοί,-αντιπρόσωπος ΒΑΜΒΑΚΑΣ Α.Ε.-,και TOROS,αντιπρόσωπος ΚΟΥΡΟΣ Α.Ε. (γεια σου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕ).

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 03, 2012, 07:24:23 μμ »
εγω εχω ενα 100λ με ιμαντα γυρω στα 10 χρονια , ιταλικη μαρκα (μαλλον aquilla, καπως ετσι) και δεν εχει παθει τιποτα. το ωραιο ειναι οτι ο πατερας του κουμπαρου μου εχει ακριβως το ιδιο πανω απο 30 χρονια χωρις σερβις.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 03, 2012, 08:05:37 μμ »
Τα aquila είναι κατά την γνώμη μου,από τα καλά Ιταλικά κομπρεσέρ.Εγώ έχω μια γεννήτρια aquilla 15 χρόνια,μια χαρά.Όπως είπα,αργόστροφα,ει δυνατόν μαντεμένια κεφαλή,που και που καμμιά αλλαγή λαδιού,και εισαγωγή καθαρού αέρα.Η συνταγή για μακροημέρευση.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 03, 2012, 08:13:26 μμ »
Στο blog του Κακογιαννακη επεσε το ματι μου σε αυτο το συστημα http://kacoyannakis.com/blog/applying-the-finish (2η φωτογραφια).
Επειδη μου κινησε την περιεργεια και ειδα οτι το χρησιμοποιουν και αλλοι οργανοποιοι, ποια ειναι η γνωμη σας γι'αυτο; Το συγκεκριμενο μαλλον ειναι επαγγελματικο μοντελο αλλα εχω δει και καποια παρομοια με χαμηλοτερη τιμη. Εαν καποιος κατασκευαζει 2 οργανα τον χρονο μαξιμουμ, πιστευετε οτι αυτου του ειδους τα συστηματα ειναι καταλληλα;

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:40:37 μμ »
παιδιά για βερνίκια σε όργανα κιθάρες, μπουζούκια κλπ, τι λέτε κάνει των 25lt ή των 50lt?
αεροσυμπιεστής toros τα πρώτα 2 στη λίστα

http://www.airblock.gr/aerosympiestes-kompreser/emvoloforoi-toros/ilektrokinitoi-toros.html

υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή την τάξη τιμής?

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 23, 2013, 12:16:30 πμ »
Προσωπικά χρησιμοποιώ κάτι σαν κι αυτό 25λιτ 2,5hp της black & decker και δουλεύει μια χαρά έχοντας βάψει πέντε όργανα   ;)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 23, 2013, 06:03:22 πμ »
Κωστα και εγω ενα 25αρι σαν του Νασου εχω (κινεζικο ομως  ;D ) και τη δουλεια του την κανει. Το προβλημα ειναι οτι αδειαζει πολυ γρηγορα και αυτο μειωνει τη διαρκεια ζωης του, γιατι το μοτερ δουλευει αρκετα συχνα. Για τη δουλεια που το χρειαζομαστε παντως, ενα-δυο οργανα το χρονο πιστευω οτι ειναι αρκετο.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 23, 2013, 05:03:43 μμ »
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ. ΕΧΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΨΕΙΣ ΛΟΓΟ ΠΙΕΣΗΣ.
ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΒΑΦΩ ΠΟΥ ΡΕΓΟΥΛΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΟΣΟ ΘΕΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΧΩ ΓΙΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 23, 2013, 09:20:04 μμ »
Ρε παιδια, εχω κι εγω ενα 25λιτρο κατω απο τον παγκο εργασιας που δουλευω...Επειδη καποιος εδω ειπε οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 8 μετρα μακρυα..... Κινδυνευω???
Θα με παρει κι απ' τα αρχ@@@@@ια αμα σκασει....
Keep on drumming.

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 24, 2014, 01:25:15 μμ »
Σορρυ παιδιά που επαναφέρω το θέμα αυτό άλλα θέλω να ρωτήσω το εξής: θελω να παρω τον παρακατω αεροσυμπιεστη http://www.emboridis.gr/toros25lt-p-39.html#.UuJRPdJYlxA , μου ειπαν οτι κανει γι αυτο που το θελω,δλδ να λουστραροω κανα οργανακι,αλλα μπορω να βαλω καρφωτικο.Επισης αυτο που με ενδιαφερει ειναι να το μεταφερω ευκολα και να το παω στο χωριο να κανω κανα υποστεγο συντηρηση,περασμα λουστρο κτλ.
Αυτα......περιμενω την γνωμη σας μην δωσο τζαμπα λεφτα !!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2014, 01:47:43 μμ από georgesk »

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 24, 2014, 01:44:37 μμ »
Ειναι 2,5 ιππων ....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 24, 2014, 04:37:50 μμ »
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ. ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙ ΒΑΒΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΓΚΟΛΑ Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΟΥ.
ΑΝΤΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ..............
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 24, 2014, 06:28:31 μμ »
Και την ιδια αποψη με τον Κωστα εχω!
Ειναι και γνωστη μαρκα!

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 25, 2014, 01:24:50 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.....το έχω κλείσει να πάω να το πάρω.

Tags: