Αποστολέας Θέμα: Κομπρεσερ λαδιου!  (Αναγνώστηκε 36346 φορές)

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Κομπρεσερ λαδιου!
« στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 04:45:16 μμ »
Προσφορα απο τις 30 Ιανουαριου σε γνωστο πολυκαταστημα!
Προκειται για κομπρεσερ το οποιο εχω παρει το ιδιο και ειναι μεγαλη ευκαιρια στην τιμη αυτη!
99 ευρω και 3 χρονια εγγυηση!!

Eδω το βιντεο του κομπρεσερ!

http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_15688.htm

Κατάλληλο για χρήση με πιστόλια συρραπτικά αέρος, βαφής κ.λ.π.
Ασφαλής λειτουργία χάρη στη βαλβίδα υπερπίεσης και παραθυράκι ελέγχου στάθμης λαδιού
Απόδοση αναρρόφησης: 270 l/min!!!!
Μαζι με το κομπρεσερ εχει και αλλα εργαλεια αερος!

Την ιδια ημερομηνια εχει επισης με 28 ευρω επαναφορτιζομενη συσκευη λειανσης!

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
Απ: Κομπρεσερ λαδιου!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:11:22 μμ »
Καλό εργαλείο Δημήτρη και το καλύτερο είναι πως δουλεύει με ποικιλία εργαλείων όπως λες!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 11:12:59 μμ »
Η τιμή του είναι κα-τα-πλη-κτι-κή καθώς και των υπολοίπων παρελκομένων του.
Αν και έχω μεγάλο κομπρεσέρ θα το πάρω. Για έναν οργανοποιό είναι ότι πρέπει.

Υ.Γ. Επειδή δεν αναφέρει στις προδιαγραφές του την παροχή αέρος, για έναν λουστραδόρο νομίζω ότι η παροχή αέρα πιθανώς να μην είναι αρκετή.

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:13:02 μμ »
Σήμερα αγόρασα το συγκεκριμένο αεροσυμπιεστή μαζί με κάποια παρελκόμενά του όπως ακροφύσια για φύσημα και φούσκωμα, πιστόλι αμμοβολής, καρφωτικό μαζί με ένα σετ καρφιών και πιστόλι με καλέμια για σπάσιμο μπετόν. Μαζί με κάποια άλλα ψιλά συνολικώς 197€.

Δεν πήρα πιστόλι βαφής αν και φαινόταν καλής κατασκευής γιατί έχω ήδη πολύ καλό πιστόλι.

Τα δοκίμασα και κάνουν όλα πολύ καλή δουλειά (εννοώ για τα λεφτά τους) και όπως είχα ήδη μια μικρή επιφύλαξη για την ποσότητα παροχής αέρα, επιβεβαιώθηκα. Δεν είναι για επαγγελματίες λουστραδόρους επίπλων που χρησιμοποιούν κατά κόρον ακροφύσια διαμέτρων πάνω από 2,4 έως 3 χιλ.

Για όποιον θέλει όμως, αυτό διορθώνεται πάρα πολύ εύκολα βρίσκοντας από παλιό, άχρηστο αεροσυμπιεστή ένα αεροθάλαμο (τούμπο) 50-100 λίτρων και να προσαρμόσει επάνω το ηλεκτρικό τμήμα του καινούργιου. Προσοχή όμως οι προδιαγραφές του παλιού αεροθάλαμου να είναι για πιέσεις τουλάχιστον 10 ατμοσφαιρών (140 psi). Καινούργιος ένας τέτοιος πλήρης αεροσυμπιεστής κάνει γύρω στα 400€.

Και δεδομένης της ευκαιρίας μια ακόμα συμβουλή που αποτελεί και μέτρο ασφάλειας για τους αεροσυμπιεστές : Οι αεροσυμπιεστές πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο απ' αυτόν που δουλεύουμε ή τουλάχιστον σε απόσταση 8 μέτρων από εκεί που δουλεύουμε.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:19:54 μμ »
Τριανταφυλλε με γεια το εργαλειο! Οταν λες ποσοτητα παροχης αερα, εννοεις οτι απλα λογω μικρης χωρητικοτητας θα κανει περισσοτερες φορες εκκινηση για να γεμισει;

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:02:43 μμ »
Τριανταφυλλε με γεια το εργαλειο! Οταν λες ποσοτητα παροχης αερα, εννοεις οτι απλα λογω μικρης χωρητικοτητας θα κανει περισσοτερες φορες εκκινηση για να γεμισει;

Γιάννη, ευχαριστώ!!

Στην ουσία όταν θέλεις μεγάλη ποσότητα, δουλεύει συνεχώς γιατί δεν φτάνει η ποσότητα του αέρα και τότε έχεις συνήθως και χαμηλότερη της απαιτούμενης πίεση. 'Οταν σταματάει έστω και για δευτερόλεπτα τότε υπάρχει επάρκεια. Αυτήν την ανεπάρκεια καλύπτει ο μεγαλύτερος αεροθάλαμος που κρατάει απόθεμα.

Το έχω πάρει για εξωτερικές δουλειές, αλλά αν ζοριστώ θα προσθέσω παράλληλα ως αεροθάλαμο και έναν παροπλισμένο ανοξείδωτο λιπαντήρα 200 λίτρων που έχω. Αυτός θα προστίθεται και θα αφαιρείται κατά βούληση με αεροταχυσυνδέσμους.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:29:26 μμ »
ΩΧ  ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΟΥΡΟΣ ΠΗΡΕ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡΑΚΙ ΑΕΡΟΣ........................................ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ.        ΦΙΛΕ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:37:34 μμ »
Αν ας πουμε θελω να βαψω ή να λουστραρω μια κιθαρα, δηλαδη μια μικρη επιφανεια με ελαφρια/συντομα χερια και καποιο χρονο αναμονης μεταξυ τους, πιστευεις οτι αρκει?
Υ.Γ. Με πιστολι  τυπου HVLP

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:47:31 μμ »
Εγω που το εχω πιστευω οτι αρκει ανετα!
Με ποσα bar θα βαψεις;;
Εχει πιεση 8 bar και οταν πεφτει περιπου στα 4 bar ξεκιναει το μοτερ!

ΥΣ  Τριανταφυλλε μηπως  δοκιμασες να βγαλεις αερα απο την  βαλβιδα που χαμηλωνει η πιεση!
Εχει δυο εξαγωγες. Η Μια βγαζει ολη την πιεση 8 bar και η αλλη την πιεση που εχεις ρυθμισει!

Παντως στην πολη μου ηθελε ενας συναδελφος να το παρει και δεν προλαβε!
Εγιναν αναρπαστα!

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:58:48 μμ »
Εγω που το εχω πιστευω οτι αρκει ανετα! Με ποσα bar θα βαψεις;;
Εχει πιεση 8 bar και οταν πεφτει περιπου στα 4 bar ξεκιναει το μοτερ!

ΥΣ  Τριανταφυλλε μηπως  δοκιμασες να βγαλεις αερα απο την  βαλβιδα που χαμηλωνει η πιεση!
Εχει δυο εξαγωγες. Η Μια βγαζει ολη την πιεση 8 bar και η αλλη την πιεση που εχεις ρυθμισει!
Παντως στην πολη μου ηθελε ενας συναδελφος να το παρει και δεν προλαβε!
Εγιναν αναρπαστα!

Γιάννη και Δημήτρη, για το χόμπυ μας είναι υπεραρκετό, ακόμα και για σταδιακό βάψιμο (πλευρά-πλευρά) κάποιων μεγαλύτερων επίπλων. Διευκρίνισα απ' την αρχή ότι δεν θα είναι αρκετό για επαγγελματίες λουστραδόρους.

Δημήτρη στα 8 bar έβαλα και δούλεψα το πιστόλι για σπάσιμο τσιμέντου. Δυο-τρία λεπτά το δούλεψα και μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Το καρφωτικό και το πιστόλι αμμοβολής τα δούλεψα στην παροχή ρυθμιζόμενης πίεσης.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:15:44 μμ »
OK ευχαριστω πολυ  :)

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 10:36:11 μμ »
μεγεια το εργαλειο. απο οτι βλεπω εχει πολυ καλη παροχη αερα το μοτερ. και το καλο ειναι οτι ειναι μικρο και ευκολο στην μετακινηση. για δουλειες σαν τις δικες μας ειναι μανουλα. εγω εχω ενα θηριο, 100 λιτρα, και δεν πολυ βολευει. βεβαια αργει να παρει μπρος διοτι εχει μπολικο αερα, μπορει να βαψεις κιθαρα και να μην παρει καθολου, αλλα δεν μπορω να το μετακινω, ειναι ογκωδες και βαρυ.. μου αρεσε και το πιστολακι που δινουν. μπορει να το παρω για να ριχνω τιποτα sealer, να μη χαλαω το καλο που εχω.

efthymis

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 30
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 01, 2012, 09:25:02 πμ »
Μια και ειδα το θεμα τωρα αποφασισα να γραψω (αν και καπως καθηστερημενα) για να προλαβω τους μελλοντικους αγοραστες τετοιων compressor
Για δουλεια με λουστρα καλο ειναι το copresser να ειναι να  λειτουργει με ιμαντα.Στα μονοβλοκ σαν αυτον μετα απο λιγο καιρο (οταν τα ελατηρια του πιστονιου χαλαρωσουν) περναει λαδι μεσα στον αερα και τοτε δημιουργουνται κρατητες στο λουστροΣΙΛΙΚΟΝΙΑΣΗ

Σιλικονίαση είναι τα ανοίγματα που προκαλούνται σε μια επιφάνεια κατά την εφαρμογή του υποστρώματος είτε του τελικού βερνικιού, παρουσία σιλικόνης, λαδιού είτε υγρασίας στο κύκλωμα του αέρα, φαινόμενο που εμφανίζεται αμέσως κατά την εφαρμογή στο υγρό φιλμ.

Η ύπαρξη λαδιού είτε σιλικόνης σε μια ξύλινη επιφάνεια, δημιουργείται από διαφόρους παράγοντες.

Ενας  παράγοντας είναι η υγρασία είτε το λάδι στο κύκλωμα του αέρα να αναμιγνύεται με το υλικό μας δημιουργώντας κρατήρα στην επιφάνεια.

Από φθορά στα δαχτυλίδια των εμβόλων, είτε από φθορά στις τσιμούχες.

Επίσης μπορεί να δημιουργηθεί υγρασια στο κύκλωμα του αέρα από στενώσεις στις σωληνώσεις του αέρα είτε από την αυξημένη πίεση του αέρα.

Γιά αυτό λοιπόν πρέπει να υπάρχει πάντα αφυγραντήρας.

Υπάρχουν ορισμένα ξύλα που από τη φύση τους δημιουργούν σιλικονίαση λόγω του φυσικού εκχυλίσματος λαδιού που περιέχουν.
Σε τετοιες περιπτωσεις πρεπει να γινει σχολαστικο καθαρισμα με καθαρη βενζινη η μονωση της επιφανειας με ενα χερι γομαλακα
Επισης για χρηση σε λουστρα χρειαζονται  και υδατοπαγιδες.Στη λειτουργια με ιμαντα το μοτερ ειναι ανεξαρτητο απο το καζανικαι ετσι δεν περνα λαδι στο αεροθαλαμο
efthymis

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 01, 2012, 11:49:53 πμ »
.................... Για δουλεια με λουστρα καλο ειναι το copresser να ειναι να  λειτουργει με ιμαντα.Στα μονοβλοκ σαν αυτον μετα απο λιγο καιρο (οταν τα ελατηρια του πιστονιου χαλαρωσουν) περναει λαδι μεσα στον αερα ..................................
.......................................
Στη λειτουργια με ιμαντα το μοτερ ειναι ανεξαρτητο απο το καζανικαι ετσι δεν περνα λαδι στο αεροθαλαμο

Ευθύμη,
επειδή πέραν αυτού του μικρού αεροσυμπιεστή που αγόρασα για μικρής έκτασης εργασίες αλλά και του μικρού όγκου και βάρους που τον καθιστά ευκολομεταφερόμενο, έχω και ένα άλλο μεγάλο αεροσυμπιεστή με κινητήρα 2,5 ΗΡ και δοχείο αποθήκευσης 100 Lt.

Σ' αυτόν τον αεροσυμπιεστή ο κινητήρας δίνει με ιμάντες κίνηση στα έμβολα του συμπιεστή ο οποίος όμως και πάλι λιπαίνεται με λάδι. Μέχρι τώρα (τον έχω σχεδόν 25 χρόνια) πέρα από λάδι που του έχω αλλάξει καναδυο φορές, δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και μάλιστα αυτού του είδους. Θέλω να πω ότι αν το πρόβλημα της σιλικονίασης από μικροσταγόνες οφείλεται αποκλειστικώς σε διαρροή στις τσιμούχες (ή στα ελλατήρια) των εμβόλων του συμπιεστή, δε θα το είχα και στο μεγάλο που το δουλεύω κατά κόρον εδώ και 25 χρόνια;

Μήπως το πρόβλημα που αναφέρεις στο monoblock, μικρό αεροσυμπιεστή οφείλεται και σε κάποιον άλλο παράγοντα και όχι μόνο στο ότι είναι ένα εννιαίο κομμάτι κινητήρας και συμπιεστής;

Όσο για τις υδατοπαγίδες συμφωνώ ότι είναι απαραίτητες, όπως απαραίτητο είναι και το άδειασμα του δοχείου αποθήκευσης συμπιεσμένου αέρα από το νερό που συσσωρεύεται στον πάτο του από την υγρασία του αέρα. Στο μεγάλο δικό μου κάθε εξάμηνο αδειάζω περίπου 2 λίτρα νερό.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2012, 09:17:34 πμ από Κούρος »

efthymis

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 30
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 02, 2012, 07:14:24 πμ »
Στο κομπρεσερ που αναφερεις οτι δεν εχεις προβλημα η κινηση γινεται με ιμαντες !!!
Στα κομπρεσερ με  κινηση με ιμαντα το μοτερ χρησιμευει μονο για την περιστροφη ωστε να δωσει κινηση στο εμβολο που βου βρισκεται διπλα για την παραγωγη αερα .
 Τα ελατηρια μετα απο λιγο καιρο τα παιζουν και εχουν διαροη λαδιου .(Οπως και στα αυτοκινητα που καινε λαδι μετα απο λιγα χρονια)
 Το λαδι με τη σειρα του περναει στον αερα
Ειχα και εγω μονομπλοκ και μετα απο λιγο καιρο δεν μπορουσα να περασω ουτε το καπακι μιας κιθαρας χωρις προβληματα.Ουτε για μπαγλαμα δεν εκανε
Λογω του μικρου του μοτερ και καζανιου δουλευε ασταματητα και τα επαιξε γρηγορα.
Περνουσα ενα χερι και αμεσως η επιφανεια γεμιζε τρυπες.Αυτο βεβαια δεν το εκανε απο την αρχη αλλα μετα απο λιγο καιρο.
Δεν εκανα και καμια  βαρια δουλεια λουστρα στις κιθαρες περναγα
 Στην αρχη μονιζα οτι φταιει το βερνικι. Ρωτησα ενα φιλο που εχει μαγαζι με χρωματα αυτοκινητων και μου ειπε τα παραπανω.
Με το κομπρεσερ που εχω τωρα (κινηση με ιμαντες) δεν εχω κανενα προβλημα .
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2012, 08:07:38 πμ από efthymis »
efthymis

Tags: