.................... Για δουλεια με λουστρα καλο ειναι το copresser να ειναι να λειτουργει με ιμαντα.Στα μονοβλοκ σαν αυτον μετα απο λιγο καιρο (οταν τα ελατηρια του πιστονιου χαλαρωσουν) περναει λαδι μεσα στον αερα ..................................
.......................................
Στη λειτουργια με ιμαντα το μοτερ ειναι ανεξαρτητο απο το καζανικαι ετσι δεν περνα λαδι στο αεροθαλαμο
Ευθύμη,
επειδή πέραν αυτού του μικρού αεροσυμπιεστή που αγόρασα για μικρής έκτασης εργασίες αλλά και του μικρού όγκου και βάρους που τον καθιστά ευκολομεταφερόμενο, έχω και ένα άλλο μεγάλο αεροσυμπιεστή με κινητήρα 2,5 ΗΡ και δοχείο αποθήκευσης 100 Lt.
Σ' αυτόν τον αεροσυμπιεστή ο κινητήρας δίνει με ιμάντες κίνηση στα έμβολα του συμπιεστή ο οποίος όμως και
πάλι λιπαίνεται με λάδι. Μέχρι τώρα (τον έχω σχεδόν 25 χρόνια) πέρα από λάδι που του έχω αλλάξει καναδυο φορές, δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και μάλιστα αυτού του είδους. Θέλω να πω ότι αν το πρόβλημα της σιλικονίασης από μικροσταγόνες οφείλεται αποκλειστικώς σε διαρροή στις τσιμούχες (ή στα ελλατήρια) των εμβόλων του συμπιεστή, δε θα το είχα και στο μεγάλο που το δουλεύω κατά κόρον εδώ και 25 χρόνια;
Μήπως το πρόβλημα που αναφέρεις στο monoblock, μικρό αεροσυμπιεστή οφείλεται και σε κάποιον άλλο παράγοντα και όχι μόνο στο ότι είναι ένα εννιαίο κομμάτι κινητήρας και συμπιεστής;
Όσο για τις υδατοπαγίδες συμφωνώ ότι είναι απαραίτητες, όπως απαραίτητο είναι και το άδειασμα του δοχείου αποθήκευσης συμπιεσμένου αέρα από το νερό που συσσωρεύεται στον πάτο του από την υγρασία του αέρα. Στο μεγάλο δικό μου κάθε εξάμηνο αδειάζω περίπου 2 λίτρα νερό.