Αποστολέας Θέμα: κατασκευή οδηγού μορσου  (Αναγνώστηκε 24540 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: κατασκευή οδηγού μορσου
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 09:24:51 μμ »
Σωστοτατος......................
 :) :) :) :)
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

xaris

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Βρεγμενη σανιδα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 03, 2012, 10:51:37 μμ »
Παραθετω φωτο απο το μορσο που τελειωσα πριν λιγο και εχω κανει και την ενωση με το μανικο αλλα  ακομα δεν εχω κολλησει,τα εβαλα ετσι για να τα δειτε.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι με το που περναω το μανικο μεσα στο τουνελ,μπορω να κανω μια κινηση μικρη πανω κατω το μανικο με το χερι.Μαλλον καπου θα εχει κενα .
Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι ειχα υπολογισει το μανικο να βγει  3 χιλιοστα πανω απτον τακο ωστε με την τοποθετηση του καπακιου να ερθει περιπου στα ισα,τελικα βγηκε 4 χιλιοστα.
Το υψος του μορσου ειναι 1.5 εκ  + 4 χιλιοστα που εξεχει το μανικο απτον τακο + 7 χιλιοστα η ταστιερα η οποια θα πρεπει να τριφτει λιγο ,μιλαμε για ενα μπρατσο συνολικα 2.4-2.5 εκ με το τριψιμο.

Ενα αλλο που βλεπω ειναι οτι  το μορσο βγηκε λιγο ομαλο ,δεν εχει τις γωνιες που ηθελα  ωστενα κραταει καλυτερα το μπρατσο.

Σκεφτομαι να το κολησω με ψαροκολλα .

xaris

• Full Member
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 05, 2012, 10:06:28 μμ »
φοβαμαι οτι το μανικι παιζει αρκετα  και μαλλον δεν θα κρατησει.
τι  λετε ;

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 05, 2012, 10:09:38 μμ »
ΤΟ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ? ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕς ΣΗΜΑΣΙΑ................ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΟ. ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΣΤΟΚΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 05, 2012, 10:12:19 μμ »
Αν ειναι χαλαρο και παιζει μπορεις να κολησεις σε καθε πλευρα του αρσενικου μορσου απο ενα καπλαμα! Θα το σφιξεις καλα για μια ημερα και την αλλη μερα θα το δοκιμασεις!
Οπως ειχα γραψει και σε αλλο μηνυμα μπορεις να χρησιμοποιησεις εποξικη κολλα δυο συστατικων που γεμιζει τα κενα και δεν εχεις κανενα προβλημα! Το ιδιο κανει και η κολα πολυουρεθανικης βασης που την πουλανε στα μαγαζια με εργαλεια χρωματα και την περνουν και για τα καίκια!
Αν κολησεις με ψαροκολα με τετοια εφαρμογη πιστευω θα εχεις σοβαρο προβλημα!!

xaris

• Full Member
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 05, 2012, 10:30:11 μμ »
εχω δυο διαφορετικες αποψεις ,αντε να δω ποια να ακολουθησω. :-\
Κωστα το μανικο ειναι μακρυ οποτε εχω το περιθωριο να ξανακανω το αρσενικο απτην αρχη.
Ανδρεα λες με λιγα λογια να βαλω καπλαμα ωστε  να διαμορφωσω παλι το αρσενικο απτην αρχη.
Αν βαλω αυτην την κολλα οπως ειναι τωρα,λες να εχω προβλημα.

Βασικα φταιω εγω που δεν εχω δωσει  επαρκη γωνια οταν εκανα  το θυληκο.
Μαλλον θα πρεπει της δωσω γωνιες πιο μεγαλες και να κολησω στο τελος με εποξικη να εχω το κεφαλι μου υσηχο.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 05, 2012, 10:30:58 μμ »
Φίλε Χάρη,
έχει δίκιο ο Κώστας. Ο στόκος σ' αυτήν την ένωση είναι ότι χειρότερο.

Πέραν αυτών που προτείνει ο Δημήτρης (που είναι μια καλή λύση), θα σου πω ότι είναι προτιμότερο αν θέλεις να συνεχίσεις το συγκεκριμένο μάνικο και τάκο να βγάλεις το μάνικο, να καθαρίσεις καλά το θηλυκό μόρσο, να του κάνεις καθαρές, ίσιες και συμμετρικές επιφάνειες και να γίνει έστω και λίγο φαρδύτερο (το πολύ 1 χιλ).

Στη συνέχεια να κάνεις το ίδιο και στο αρσενικό (αυτό θα γίνει λίγο στενότερο) και αφού του κολλήσεις στα πλάγια και από κάτω φιλέτα πάχους 2-3 χιλ. περίπου, να το ξαναδιαμορφώσεις ώστε να έρχεται και να θηλυκώνει χωρίς τζόγο.

Είναι το σημείο του οργάνου που δέχεται τις περισσότερες μοχλικές τάσεις λόγω της θέσης του, ως εκ τούτου η διαμόρφωσή του θέλει πολλή προσοχή και γι' αυτό τόσο η αρχική διαδικασία όσο και αυτή που σου προτείνω θέλει πολλή υπομονή.

Μια τέτοια επισκευή σε μόρσο μαντολίνου έχω κάνει μέχρι τώρα, μου πήρε πάνω από δέκα ώρες και είχα και καθοδήγηση.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 05, 2012, 10:39:21 μμ »
ΔΗΜΗΤΡΗ ....ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΔΕΞΙΑ -ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. ΜΕ ΚΑΠΛΑΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ. ΑΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΞΥΛΑΚΙΑ ΠΛΑΚΕ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΟΛΗΣΟΥΝ ......ΡΑΣΠΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 05, 2012, 10:43:18 μμ »
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΜΟΡΣΟ ΛΟΓΟ ΜΑΚΡΙΟΥ ΜΑΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΩ..................ΦΤΙΑΧΤΟ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΖΟΡΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ

xaris

• Full Member
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 05, 2012, 10:54:35 μμ »
 O κυβος ερριφθη.

Θα ξανακανω το αρσενικο απτην αρχη,θα διορθωσω το θυληκο πιο πριν, αφου το μετρησα και ειδα οτι στο πισω μερος προς την χορδιερα ειναι πιο φαρδυ κατα ενα χιλιοστο,οποτε θα το φαρδυνω μπροστα ,να ερθει τουλαχιστον στα ισα μπρος πισω.
Θα κολησω με εποξικη ή πολυουρεθανης.

Ο θεος βοηθος αλλιως λεφτα υπαρχουν ,φτιαχνω καινουριο μανικι μεχρι να πετυχω ενα αξιοπρεπες  μορσο.

Υ.Γ Ο  στοκος με το που τον ακουμπησα με το σκαρπελο, διαλυθηκε. ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 05, 2012, 11:16:44 μμ »
Εμ τι θα εκανε ο στοκος ρε χαρη? Απο την αρχη λοιπον και εγω πρωσοπικα κωλαω με titebont ο δημητρης εχει δοκιμασει και εποξικες με πολυ καλα αποτελεσματα.Με πολυουρεθανης δεν γνωριζω τι γινεται.Καλο βολι............

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 05, 2012, 11:25:09 μμ »
Εμ τι θα εκανε ο στοκος ρε χαρη? ........................

Κώστα,
μια που μιλάμε για στόκους, ο στόκος του αυτοκινήτου (πολυεστερικός ήταν; ) που χρησιμοποίησες στον πρώτο σου μπαγλαμά πιάνει καλά και κρατάει επάνω στο ξύλο;

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 06, 2012, 04:48:28 μμ »
ναι πιανει ο σιδεροστοκος αλλα δεν ξερω τι κανει στην πορεια.Υπαρχει ενας δυο συστατικων της  Wurth  που λεγεται υγρο μεταλο, και αυτος ειναι οτι καλυτερο

xaris

• Full Member
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 08, 2012, 03:14:46 μμ »
Εφτιαξα ξανα το αρσενικο,αρκετα καλυτερο απτο προηγουμενο και το κολησα με εποξικη.
Ο θεος βοηθος. ;D

xaris

• Full Member
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 08, 2012, 11:57:33 μμ »
Πλεον εχει γινει σαν ατσαλι,μονο που ακουμπαω την κολλα σε καποια σημεια που ειναι αγρια και ειναι σαν ξυραφι.
Μαυτην θα κολησω και το καραουλο.

Tags: