Ευχαριστω.
Ναι Στέλιο. Μετά από το domino με την προσθήκη μάζας στο καπάκι που απλά μετακινουσε το πρόβλημα από συχνότητα σε συχνότητα αποφάσισα να πάω σε δύο άλλες λύσεις.
Η πρώτη θα ήταν να ανοίξω τρύπα στο πλαϊνό ώστε να ανεβάσω την συχνότητα αλλά το απέρριψα για δύο λόγους. Αισθητικό καθώς δεν μου αρέσει καθόλου η τρύπα και στο ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο ελεγχόμενο.
Η δεύτερη, που έκανα , να βάλω tornavoz. Και να ριξω την συχνότητα. Πειραματιστικα σε διάφορα μήκη με κυλίνδρους από χαρτόνι βρήκα αυτό που ακουστικά μου άρεσε. Από 91hz έπεσα στα 85. Η F στο 13ο κέρδισε sustain και οι F σε 6η 5η και 4η χορδή έπαψαν να τρίζουν.
Το tornavoz είχε και παρενέργειες βέβαια. Ο ήχος έγινε πιο κατευθυντικος μπροστά από την τρύπα και έπεσε λίγο η ένταση.
Αλλά αυτό οδήγησε σε μια ισορροπία στα μπάσα και τα καντίνια που ακόμη και carbon , γλυκαναν και η κιθαρα δείχνει να έχει μεγαλύτερη προβολή πάρα την μείωση της έντασης.
Άποψη μου είναι ότι καλό είναι να πετυχαίνεις το αποτέλεσμα αυτό χωρίς tornavoz . Τώρα αν η κατασκευή μου με οδηγεί συνέχεια σε τέτοιες λύσεις θα πρέπει να μελετηθεί μια μόνιμη προσέγγιση από την αρχή της κατασκευής όπως κάνει ο Tolz.