Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μαρτιος 2024  (Αναγνώστηκε 25250 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
μετα τις μοσκαροσουπες,
επαιξα και λιγο σκακι,

αδελφια νταλντον

Τ
Α ΔΥΟ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
Και για να μην πηγαινει τιποτα χαμενο..
Σε παλιο πριονακι σαν αυτο που φαινεται πανω, εβγαλα τη στομωμενη λαμα του και του περασα καινουργια απο ενα πριονι γιαπωνεζικου τυπου που βγαινουν οι λαμες του. Πλεον κοβει πολυ καλα και ισια καθως η λαμα ειναι λεπτη και λυγιζε χωρις υποστηριξη. Δοκιμαστηκε και παει καλα.
Ενα πολυ παλιο χειροκινητο δραπανο κληρονομια απο τον νονο μου. Καθαριστηκε απο σκουριες, γρασαριστηκε, βαφτηκε και του εφτιαξα και μανιβελα που ειχε χαθει. Πλεον λειτουργει ξανα. Το ωραιο ειναι οτι εχει 2 ταχυτητες, αναλογα τη θεση που θα βαλεις την μανιβελα.
Είμαστε στο ίδιο κόμμα!  {celebrate012}
Χακάρισμα μέχρις εσχάτων!

oscar

• Sr. Member
  • Περιοχή: Πειραιάς
μετα τις μοσκαροσουπες,
επαιξα και λιγο σκακι,

αδελφια νταλντον

Δεν μας είπες όμως ποιος κέρδισε... μάλλον ο Τζο ε;  ;D

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
 {celebrate015} {celebrate015} {celebrate015}

προχωρησα πλατη φιλετα κλπ σε μια κεδρινη κιθαριτσα που φτιαχνω, οτι προκαμω πριν σιαξω χαρταετο....
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
συνεχεια, τριψιματα κομπλε και περασμα ενα χερακι να ξεβρωμισουμε

εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Κανονικα πρεπει να ανοιξει καινουργιο θεμα στα υλικα αλλα δεν ξερω ποσους μπορει να ενδιαφερει. Ολα τα χρονια χρησιμοποιω ενισχυση εσωτερικη στα σκαφη των μπουζουκιων γιατι τη θεωρω σημαντικη βοηθεια σε περιπτωση ατυχηματος.  Απο την αρχη χρησιμοποιησα γαζα ιατρικη.  Μια φορα εβαλα μια κορδελα βαμβακερη που απο τυχη επεσε στα χερια μου. Τελευταια χρησιμοποιουσα τελα βιβλιοδεσιας που στην ουσια ειναι απλη βαμβακερη γαζα εμποτισμενη με κολλα υδατοδιαλυτη που μολις την βρεξεις ρευστοποειται και κολλαει. Βεβαια γιακαλυτερη κολληση προσεθετα και titebond και παταγα με πινελο. Το αποτελεσμα δεν με ικανοποιουσε στο 100% αφου με το πατημα με το πινελο ανοιγε η γαζα. Πολυ καιρο ηθελα να χρησιμοποιησω πιο ισχυρη γαζα αλλα δεν εβρισκα βαμβακερη αλλα μονο συνθετικες οποτε και το απεφευγα. Σημερα που βρεθηκα σε πολυκαταστημα με εργαλεια, βρηκα 2 διαφοερικα ειδη γαζας και τελικα αγορασα. Ειχε ρολλα με πολυεστερικο υφασμα και με υαλονημα. Τελικα πηρα το απλο πολυεστερικο λογω χαμηλοτερου βαρους. Ειχε 30 γραμμαρια εναντι 60 του υαλονηματος. Εκαν και μια πρωτη δοκιμη και τα πρωτα δειγματα δειχνουν καλα. Οταν στεγνωσουν οι κολλες αν δω κατι στραβο θα ενημερωσω.
Το υλικο ειναι;
https://www.isomat.gr/product/%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%85%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bd/
Πιστευω πως αξιζει το κοπο. Εγω πηρα ενα ρολο 50 μετρων με φαρδος 10 εκ.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
πολυ ωραια , ομως εχω μια υποψία οτι ο πολυεστερας δεν πρέπει να κολλαει με τις κολλες πεβεσε κ αλοιφατικες , ελεγξε το κ ενημέρωσε
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
εχει κ κατι κοκκινες ταινιες διπλης πολυεστερα τις οποιες μπορείς να κολησεις κατευθειαν στο τριμενο καλα ξυλο μετα να ξεκολλήσεις το προστατευτικό κ να βάλεις χαρτί της αρεσκείας σου

μια σκεψη η οποια μπορει να είναι κ βλακεία
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
στις μικροδουλειες τις εβδομαδας εκανα στο λειζερ το ταμπελακι του σπιτιου, το εκοψα δυο φορες σε ασπρο-μπλε, και εβαλα μετα τα ασπρα γραμματα στο μπλε φοντο, απο πισω δυο λωριδες μπλε αφρωδη διπλης και βουαλα.
να μας βρισκει και ο πιτσαδορος....  ;D

επισης και σε συζητηση στο διπλα θρεντ, χαριζονται δυο φυλλα το ενα 1χιλ και το αλλο (που λειπει ενα μικρο κομματι ) 1.5 χιλ, δεν ειναι μπλε αλλα διαφανο το οποιο εχει ζελατινα προστατευτικη, παραλαβη απο υπογα
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
εχει κ κατι κοκκινες ταινιες διπλης πολυεστερα τις οποιες μπορείς να κολησεις κατευθειαν στο τριμενο καλα ξυλο μετα να ξεκολλήσεις το προστατευτικό κ να βάλεις χαρτί της αρεσκείας σου

μια σκεψη η οποια μπορει να είναι κ βλακεία
Λοπον μια μερα μετα και αφου καλοστεγνωσε η κολλα το αποτελεσμα φαινεται τζιτζι.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
ε, άμαν βάζετε εξωσχολικά να βάλω κι εγώ τι κάνω, δεν κάνω όργανα πχιά αλλά πολυΑστέρες και τέτχοια φαναρτζίδικα - αλλά το χούι με τις φωτογραφίες έμεινε

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Μάνο τι αμάξι είναι;

Μας έφτιαξες απογευματάκια άσχημα. {celebrate004} [size=78%] [/size]
Δημήτρης Σ.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Daewoo Korando 1999, καίει τ΄άντερά του και έχει τέλη 615 (θα δώσω πινακίδες μάλλον) αλλά το πήρα με λιγότερα απ' όσα χρειάζομαι για να φτιάξω το ταπεινό μου Niva (2000 που επίσης θέλεις κουμπάρο βενζινά, ίδια περίπου τέλη και έχω αποσύρει πινακίδες). Χρειάζομαι όμως απαραιτήτως 4χ4 επειδή το σπίτι μου δεν είναι προσβάσιμο με συμβατικό τον χειμώνα. Πέτρες - χώμα - λάσπη που λέει ο Πουλικάκος.
Εκτός σχεδίου ήθελες, φάε Σ@#τά τώρα

(με τον νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας για ακίνητα εκτός οικισμών - δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, επηρεάζεται η μισή Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αν θέλει κανείς να το ελέγξει είναι το ΦΕΚ 3475/Β'/2023  - δεν ξέρω καν αν θα κρατήσω το σπίτι μου ή θα αναγκαστώ να το πουλήσω για να πληρώσω τα πρόστιμα που θα μπουν. Νόμιμος είμαι, απολύτως -  ο Κανονισμός δεν έχει σχέση με νομιμότητα, δυστυχώς ούτε με την λογική. Μεταφέρει μεθοδευμένα την ευθύνη της Πυροπροστασίας των Δασικών περιοχών στους πολίτες - κανονικά και ανερυθρίαστα, για να μη δίνουν αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους και με την ευκαιρία να συλλέξουν και μερικά εκατομμύρια από πρόστιμα (και δεν το λέω εγώ αλλά διάφοροι επαγγελματικοί φορείς) ... επιβάλλει μέτρα πυροπροστασίας ΚΑΙ για νομίμως υφιστάμενα που κοστίζουν περίπου όσο να το ξαναχτίσεις.... π.χ. πυράντοχα κουφώματα από 1.500-2.500€/m2 ελληνικά (αγορά μόνο) έως 16.000 € το μέτρο (πώς είπατε ?) εισαγόμενα ανάλογα την χώρα κατασκευής.... άσε, τον πόνο μου λέω (και κλαίω)

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17

Tags: