Φίλε μου Σπύρο όταν λες μαρκαδοράκι λεπτό εννοείς το ραπιντογράφο τον 0,2 ; ή υπάρχει κάποιο άλλο λεπτό; Δώσε μου καμία πληροφορία αν γίνεται και ανέβασε καμία φωτογραφία απ το σχέδιό σου να το δω πως είναι.
οχι δεν εννοω ραπιντογραφο ... ο ραπιντογραφος αν δεν κανω λαθος ειναι ο ακριβος μαρκαδορος με τις ανταλλακτικες αμπουλες ... εγω χρησιμοποιησα απλο [χωρις αμπουλα] μαρακαδορο σχεδιου που χρησιμοποιουσε ο αδερφος μου στο μαθημα σχεδιου στο τεχνικο λυκειο στο τμημα εργων υποδομης
φωτογραφια δεν εχω καθως το συγκεκριμενο σχεδιο μετα απο καποια χρονια το εσβησα .... ναι το εσβησα .... ηταν τοσο επιφανειακο το σημαδι που με πολυ λεπτο γυαλοχαρτο εφυγε χωρις σημαδια εμποτισμου στο ξυλο
Φίλε μου Σπύρο δώσε καμία πληροφορία και για το βερνίκι, πχ περνάς το υπόστρωμα του βερνικιού, τρίβεις, μετά βάφεις με το μαρκαδόρο και περνάς παχύρευστο βερνίκι;
το σχεδιο το εκανα απευθειας πανω στο ξυλο .... στην αρχη εκανα ολη τη φιγουρα με μολυβακι σχεδιου με ανταλλακτικες μυτες τις οποιες τις τροχιζα ελαφρα σε πολυ λεπτο γυαλοχαρτο φανοποιειας ... διπλος κοπος βεβαια αλλα το μολυβι σβυνεται με γομα οποτε τα λαθη διορθωνονται
αφου περασα μετα και με το πενακι με πινελακι-τριχα περασα απο πανω με απλο διαφανο λουστρο χωρις διαλυτη οπως ηταν παχυρευστο για να μην εμποτιζεται και για να μενει σαν μια λεπτη κρουστα απο πανω
μετά όταν το γυαλοχαρτήσω δεν θα φύγει το μελάνι είναι στεκαρισμένο;
το σχεδιο το εκανα αφου το καπακι ηταν γυαλοχαρτισμενο και ετοιμο για βερνικια