Να ανεβάσω και εγώ δύο σκάφη, τρίχορδα και τα δύο , διαφορετικά καλούπια, ακαζου το ένα , ακακία το άλλο.
σκαφάρες, καλά λέει ο Ιωσήφ, ναυπηγός κι εσύ - και όλοι εδώ μέσα και φτιάχνετε κομψοτεχνήματα!
.....
λοιπόν εγώ είμαι σε μια παρόμοια κατάσταση με του Ιωσήφ
http://www.luthier.gr/index.php?topic=3795.msg73543#msg73543και είπα μήπως βάλω πεναριά. Ένθετη, με σκάψιμο κτλ. Αλλά το σκέφτηκα αργά, αφού είχα κολλήσει το καπάκι. Συνήθως την βάζω πριν ακόμα μπουν τα καμάρια, κι έτσι μπορώ να κολλάω τον καπλαμά άνετα. Με δυο τάβλες με το καπάκι ενδιάμεσα και πολύ σφίξιμο, επειδή έχω κακή εμπειρία από καπλαμάδες, νομίζω ότι έχουν την τάση να "κατσαρώνουν" με την υγρασία της κόλλας (*).
Τώρα όμως δεν μπορώ να σφίξω και προβληματίζομαι, ακόμα περισσότερο επειδή η πεναριά δεν είναι ενιαία ούτε στο πάχος (τα κομμάτια δεν είνα μασίφ καθ' ύψος αλλά δυο κολλημένοι καπλαμάδες) ούτε βέβαια στο επίπεδο, αφού είναι φτιαγμένη από πολλά κομμάτια με λωρίδες "όρθιες" ενδιάμεσα (τα μαύρα φιλέτα) κτλ, και φοβάμαι τις υγρασίες.
καμιά ιδέα (εκτός από χαρτοταινία - λάστιχα - βάρος) για σφίξιμο ?
(*) στην πλάτη της resonator είχα κολλήσει καπλαμά με μέτριο σφίξιμο και είχε γίνει θαλασσογραφία. Από τότε σφίγγω ανελέητα με μεγάλες επιφάνειες για κόντρες και σφιγκτήρες παντού, αλλά τώρα μου έρχεται κάπως ανάποδα.