Αποστολέας Θέμα: Ibanez 1960............περιπου!!!!!!!  (Αναγνώστηκε 9520 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Ibanez 1960............περιπου!!!!!!!
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 17, 2019, 10:52:44 μμ »
φτανουμε στην τελικη ευθεια σιγα σιγα.Και μεχρι να κολησει καλα η ταστιερα στο ηδη διαμορφωμενο μπρατσο ειπα να φτιαξω κι αυτο που ελειπε απο την κιθαρα.Ενα piguard οπως ειχαν αυτες οι κιθαρες.....στον αερα  εντελως με δυο βιδες στο καπακι και ενα λαμακι στα πλαγια.
Στις φωτο πιο κατω οπως θα ειναι τοποθετημενο........................ {music026}
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 17, 2019, 11:28:26 μμ »
Του κουτιού δηλαδή θα παραδοθεί....Καλώς να την τελειώσεις Κώστα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 18, 2019, 09:35:29 μμ »
Σημερα τελειωσε και το μπρατσο μαζι με την ταστιερα................σχεδον δηλ γιατι θελει και βερνικια.

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 18, 2019, 09:40:10 μμ »
Μπραβο κωστα η κιθαρα εκανε νωριτερα πασχα!!!!!!!!!!το μανικο  πως το εβαψες?

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 19, 2019, 08:54:04 πμ »
Σούπερ επισκευή, γι άλλη μια φορά!

όπως πάντα, έχω ερωτήσεις:

ευχαριστω σας κυριοι.
Σημερα μπηκε η και λαμα Στερεωθηκε με υγρο γυαλι.................................. {music002}

το "υγρό γυαλί" το έχω δει μόνο σε κάτι μαγαζιά που πουλάνε είδη για κοσμήματα σε πολύ μικρές ποσότητες.. φαντάζομαι το βρήκες κάπου αλλού σε μεγαλύτερες ?

το μανίκι (κελεμπέκι με κόντρα ?) αν δεν το έχεις κολλήσει μήπως μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία κοντινή από την περιοχή της προέκτασης για την ταστιέρα ?

ευχαριστώ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 19, 2019, 07:56:09 μμ »
Μπραβο κωστα η κιθαρα εκανε νωριτερα πασχα!!!!!!!!!!το μανικο  πως το εβαψες?
[/quote
το εβαψα οπως βαφω τα μανικια στα μπουζουκια........με λακα μαυρη

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 19, 2019, 07:59:00 μμ »

ευχαριστω σας κυριοι.
Σημερα μπηκε η και λαμα Στερεωθηκε με υγρο γυαλι.................................. {music002}

το "υγρό γυαλί" το έχω δει μόνο σε κάτι μαγαζιά που πουλάνε είδη για κοσμήματα σε πολύ μικρές ποσότητες.. φαντάζομαι το βρήκες κάπου αλλού σε μεγαλύτερες ?

το μανίκι (κελεμπέκι με κόντρα ?) αν δεν το έχεις κολλήσει μήπως μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία κοντινή από την περιοχή της προέκτασης για την ταστιέρα ?

ευχαριστώ

υγρο γυαλι το λεω εγω Μανο.....το ειχα αγορασει απο το Βολο πριν ενα χρονο για να τοποθετησω βεργες ανθρακονημα σε λαουτο.Ρυτινες ειναι αυτα...............
Το μανικι ειναι καρυδια αμερικης με κοντρα τριανταφυλια.Φωτογραφια αυριο ............................. {music002}

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 20, 2019, 12:49:34 πμ »

ευχαριστω σας κυριοι.

ευχαριστώ
Μάνο 20€ το κιλό πάει. Νομίζω έχει και το Leroy . Ρητινες εποξειδικές είναι όλα αυτά .

https://www.bestprice.gr/cat/2359/xromata.html?q=liquid+glass

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 20, 2019, 07:12:03 πμ »
ρε παιδια αυτο εχει συγκολλητικες ιδιοτητες;
η το βαζεις σαν στοκο να γεμισεις, για να εχεις υψηλες αντοχες (να μην φθειρεται, σαν σιδηροστοκος);
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 20, 2019, 08:41:12 πμ »
Με τις μερκολα εφτιαξα ενα τραπεζακι. Κολλαει και μαλιστα πολυ δυνατα. 17 ευρω το κιλο. Βαζοντας μεσα χρωμα (μελανι ή σκονη) αλλαζει χρωμα (διαφανο ή αδιαφανες)
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 20, 2019, 09:17:50 πμ »
Γιώργο για δώσε παραπάνω πληροφορίες. Μάρκα - κατάστημα κτλ
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 20, 2019, 12:07:47 μμ »
Mercolla λεγεται. Την πηρα απο καταστημα χρωματων στο κερατσινι αλλα την βρισκεις στο ιντερνετ παντου.  Αναλογια με το δευτερο συστατικο 60:100 κατα βαρος
Σκληραινει μερικως μετα απο 2-3 ωρες αναλογα τη θερμοκρασια του χωρου. Πληρης σκληρυνση μετα απο 7 μερες λεει αλλα εγω την επομενη μερα μια χαρα το εβλεπα. Ειναι υγρο σαν μελι αλλα μπαινει σε καθε χαραμαδα. Πρεπει να μονωσεις πολυ καλα για να μη φευγει απο τις τρυπες....

Για το τραπεζακι εφτιαξα καλουπι στο οποιο εβαλα ταινια και το ψεκασα και με wd40 για σιγουρια. Ξεκολλησε ευκολα.

Ο ανδρεου στην πειραιως εχει ενα σωρο εποξικες ρυτινες για καθε δουλεια. Λιγο πιο ακριβες ομως. Σιγουρα θα εχει καλυτερες απο αυτη που πηρα για αυτη τη δουλεια.
Η συγκεκριμενη δεν εχει μεγαλη προστασια απο uv (ετσι λεγεται; ) ακτινοβολια οποτε δε πρεπει να την βλεπει πολυ ο ηλιος. Οχι οτι θα χαλασει .
 Απλα θα κιτρινισει....

Οταν την ανακατευγεις για να γινει κανει φουσκαλες που σκανε με μπιστολι θερμου αερα ή ακομα καλυτερα με φλογιστρο

Χρωματα απο ebay.
Αυτα που ειναι σαν μελανι καμουν διαφανο το μειγμα
Αυτες που ειναι σκονη το κανουν αδιαφανες (σαν το τραπεζι)
Στο τραπεζι εβαλα δυο διαφορετικα χρωματα. Σε δυο διαφορετικα μειγματα. Εριξα πρωτα το μαυρο και μετα το γκρι σε μικροτερη ποσοτητα.

Του χαλασα το θεμα. Κωστα συγγνωμη.
Θα την δουμε στην εκθεση;
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 20, 2019, 04:24:14 μμ »
δε μου χαλασες τιποτα ρε συ , τι ζητας συγνωμη?Λοιπον ο ιδιοκτητης της Merkolla εχει εξοχικο στο χωριο μου.Μεγας πουτανιαρης οσο ζουσε.Ειχα παει στο εργοστασιο μια φορα κι ελεγε στη γραμματεα.................ελα καθησε αγαπη μου στα ποδια μου να σου υπαγορεψω κατι.Και εγινε οπως βλεπουμε στις ταινιες..................πηγε αυτη σαν την κοτουλα ,καθησε , κι ο συχωρεμενος υπαγορευε.Του κωλου ενταξει....ετσι για να δω εγω {music006} {music006} {music006}

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 20, 2019, 08:58:39 μμ »
Τελευταιες φωτογραφιες .............................για τον Μανο που ζητησε να δει την ενωση.Τωρα πια θα την δειξω ολοκληρομενη............
Εκει στην ενωση υπαρχει ενα μπερδεματακι.Βαζεις, σφιγγεις προσεκτικα, κοιτας που παταει, και ξαναβγαζεις.Και αρχιζεις τις ρασπες και τα γυαλοχαρτα.Και ξανα το ιδιο.Γιατι εκει δεν ειναι ευθεια το καπακι οπως εχουμε συνηθησει.Και μετα τη δεκατη φορα ανακαλυπτεις οτι στο βρισιμο εχεις πλουσιο λεξιλογιο.Αλλα τελικα ολα οκ.......................... {music025}

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 21, 2019, 08:13:05 πμ »
Τελευταιες φωτογραφιες .........................για τον Μανο που ζητησε να δει την ενωση.Τωρα πια θα την δειξω ολοκληρωμενη............

Εκει στην ενωση υπαρχει ενα μπερδεματακι.Βαζεις, σφιγγεις προσεκτικα, κοιτας που παταει, και ξαναβγαζεις.Και αρχιζεις τις ρασπες και τα γυαλοχαρτα.Και ξανα το ιδιο.Γιατι εκει δεν ειναι ευθεια το καπακι οπως εχουμε συνηθησει.

Και μετα τη δεκατη φορα ανακαλυπτεις οτι στο βρισιμο εχεις πλουσιο λεξιλογιο.Αλλα τελικα ολα οκ.......................... {music025}

Σε νοιώθω, σε καταλαβαίνω απόλυτα .

Για όλο αυτό , το αναστάσιμο έργο , θερμά συγχαρητήρια !
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Tags: