Αποστολέας Θέμα: Vintage 1940s 50s United Guitar Company US Strad Acoustic Parlor Guitar 6 String  (Αναγνώστηκε 11763 φορές)

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
Απ: Vintage 1940s 50s United Guitar Company US Strad Acoustic Parlor Guitar 6 String
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 28, 2019, 10:51:51 πμ »
Ιωσήφ, έχεις βουτήξει στα βαθειά και κρύα μα διακρίνεται αποφασιστικότητα και σύνεση στις κινήσεις σου. Καλή δύναμη!

…και έχεις και το Μάνο από δίπλα …τι να λέμε τώρα. Δεν το κρύβω ότι ζηλεύω λιγουλάκι γιατί εγώ δεν έχω βρεθεί ακόμα μπροστά σε παρόμοια πρόκληση.

Συντάσσομαι με το Νικηφόρο: Το μαχαίρι στο κόκκαλο!

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: Vintage 1940s 50s United Guitar Company US Strad Acoustic Parlor Guitar 6 String
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 28, 2019, 03:17:57 μμ »
Μάνο , Νικηφόρε, Στέργιε  !!!  Σας ευχαριστώ !!! 

Ενας είναι ο ίσιος δρόμος ... δύσκολος και ανηφορικός

[ Invalid Attachment ]
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 28, 2019, 03:21:44 μμ »
βρηκες το κεντρο λοιπον. Θες να μ ακουσεις? γεμισε το θηλυκο με ξυλο ακριβως και σφιχτα με κολλα.Και βαση του κεντρου φτιαξε καινουριο θηλυκο.Αν αυτο ειχες κατα νου .......................σορρυ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 28, 2019, 03:30:25 μμ »
βρηκες το κεντρο λοιπον. Θες να μ ακουσεις? γεμισε το θηλυκο με ξυλο ακριβως και σφιχτα με κολλα.Και βαση του κεντρου φτιαξε καινουριο θηλυκο.Αν αυτο ειχες κατα νου .......................σορρυ
Συμφωνώ με τον Κώστα. Και γω το ίδιο θα έκανα. Ετσι στην ουσία θα δυναμώσεις και το ταλαιπωρημένο όπως αναφέρεις ξύλο.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 03, 2019, 10:15:21 πμ »
Κώστα , Δημήτρη , σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις . Η εργασία είναι σε εξέλιξη ... Φωτογραφίες προσεχώς

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πρωθύστερη σκέψη - ερώτηση. Για αυτή τη μικρή κιθάρα θα ήταν κατάλληλες αυτές οι χορδές ;

https://www.nakas.gr/prd/gibson-sag-mb10-masterbuilt-premium-phosphor-bronze-akoistikis-set-10-47

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 03, 2019, 10:21:27 πμ »
Καλημέρα.

Νομίζω πως αυτά τα κιθαρόνια για τον παραδοσιακό ήχο πέρνουνε χορδές λευκή περίελξη (silver plated) και όχι bronze.
Οι πιο ειδικοί επί των κιθαρών ας απαντήσουν.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 03, 2019, 10:55:56 πμ »
Tο μόνο που μπορώ να δω και να πω , προς το παρόν , είναι ότι σε αυτή τη μικρή κιθάρα

μάλλον θέλουμε μικρής διατομής χορδές , light tension .  Αν θα είναι bronze ή silver , έχω μαύρα μεσάνυχτα ...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 03, 2019, 12:55:13 μμ »
Καλημέρα.

Νομίζω πως αυτά τα κιθαρόνια για τον παραδοσιακό ήχο πέρνουνε χορδές λευκή περίελξη (silver plated) και όχι bronze.
Οι πιο ειδικοί επί των κιθαρών ας απαντήσουν.

το θέμα είναι γενικότερο, εγώ όμως θα μιλήσω μόνο για λαϊκά γιατί γι αυτά ξέρω. Η επιλογή των silver κυκλοφορεί στους κύκλους των ακραιφνών ρεμπετοφυλάκων, έχοντας κατά νου ιστορικά στοιχεία και ηχογραφήσεις. Οι silver plated μπορεί όντως να προσομοιάζουν στον ήχο του '30 - τότε που δεν υπήρχαν οι bronze, αλλά να μην ξεχνάμε ότι σ' εκείνες τις ηχογραφήσεις έπαιζαν Σκαρβέλης, Χρυσίνης, Μακαρόνας, Μπιρ Αλλάχ, Δέδες κτλ. κτλ. κι όχι τίποτα τυχαίοι (*). Τον αράπη κι αν το πλένεις δηλαδή. Κατά την γνώμη μου (και τη γνώμη πολλών σύγχρονων κιθαριστών όπως ο Σφίγγος, ο Μυστακίδης κι ο Αλεξανδρής από τους παλιούς και πολλοί νέοι που ξέρω - όλοι Θεσσαλονικιοί βέβαια, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό), ο λαμπερός ήχος των bronze δεν συγκρίνεται με τον πλαδαρό ήχο των silver. (**) Είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε ο Σκαρβέλης σήμερα θα έπαιζε με bronze.

(*) Το ίδιο συμβαίνει και με τα μπουζούκια, αλλά κανείς δεν παίζει με λεπτότερες από 10άρες, παρόλο που υπάρχει σχετική μαρτυρία του Βαμβακάρη. Τα σχόλια περιορίζονται στο ότι "δεν υπάρχουν αυτές οι χορδές σήμερα". Κανείς όμως δεν ψάχνει για "καρούλι¨ 10άρι ή και 9άρι - που σίγουρα θα έβρισκε, αν όχι εδώ, στο εξωτερικό - αντιθέτως οι μπουζουξήδες βαζουν χορδές με πρώτο μέλημα τον ήχο (neorion, prodigy, ορισμένοι elixir κτλ.), ακόμα κι αν είναι ρεμπετοχτυπημένοι - δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό και υπάρχει κόλλημα με τις κιθάρες.

(**) υπάρχει βέβαια θέμα τάσεων. Οι silver έχουν σαφώς μικρότερες, δείτε το site της D' addario που έχει τάσεις για κάθε σετ.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2019, 01:24:47 μμ από Μάνος Τουρπάλης »

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 03, 2019, 01:33:54 μμ »
Βρίσκω πολύ διαφωτιστικές όλες τις παραπάνω πληροφορίες και ευχαριστώ ειλικρινά.

Να θυμίσω ότι εδώ είχαμε (και η πρόθεση είναι αν μπορούμε να τον διατηρήσουμε ) καβαλάρη όχι κολλητό

σαν του μπουζουκιού ας πούμε.  Επίσης να σημειώσω ότι το ύψος αυτού του καβαλάρη είναι 14 mm . Πολύ υψηλός μου φαίνεται.

Οπως επίσης και οι μπάσες χορδές που είχε, πολύ χοντρές ... και η απόστασή τους από την ταστιέρα , έφτανε στον ουρανό .

[ Invalid Attachment ]

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 03, 2019, 06:52:25 μμ »
Εδώ είμαστε .

Γέμισε το παληό θηλυκό ,  και με μια ήρεμη πρώτη ματιά βλέπουμε ότι η "γεωμετρία" του αρσενικού ως έχει από τη μία πλευρά με τις φθορές , δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ...

[ Invalid Attachment ]

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 03, 2019, 07:05:51 μμ »
Ξεκινάμε να "συμμορφώσουμε" το αρσενικό μόρσο από τη μια του πλευρά .
Κόπηκε το σκάρτο τμημα , και κολλήθηκε ένα ξυλάκι . ( δεν είχα πολύ σκληρό ξυλάκι για αυτή την αποστολή  ... πάντως αυτό που μπήκε είναι μέτριο )
Αφού στεγνώσει καλά , θα διαμορφωθεί κατάλληλα , για να έρθει στα όρια που δείχνουν οι γραμμές.

[ Invalid Attachment ]

Είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις μια υγιή σχέση ανάμεσα σ΄ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό ... ακόμα κι αν πρόκειται για ξύλινα μόρσα ... για ανθρώπους δεν το συζητώ

και να δοκιμάσεις την αντοχή τους στις πιέσεις ... και να ελπίζεις ότι θα τα καταφέρουν και θα τραγουδάνε ...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 03, 2019, 07:55:56 μμ »
ασε τα φιλολογικα και δουλευε.Θα δεις αυτη η κιθαρα θα γινει η αγαπημενη σου {celebrate018} {celebrate018} {celebrate014} {celebrate014} {celebrate014}

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 03, 2019, 11:19:51 μμ »
Ελα ρε συ Κωστα...αφου το να κοψεις τα φιλολογικα απο τον Ιωσηφ  ειναι σαν να του κοβεις τη μιση ζωη. Ειναι σα να σου κοψουμε εσενα τα μπινελικια {music024} {music024} {music024}
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 04, 2019, 07:23:02 πμ »
 {celebrate015}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 04, 2019, 05:14:04 μμ »
Ελα ρε συ Κωστα...αφου το να κοψεις τα φιλολογικα απο τον Ιωσηφ  ειναι σαν να του κοβεις τη μιση ζωη. Ειναι σα να σου κοψουμε εσενα τα μπινελικια {music024} {music024} {music024}

Με θιγεις τωρα .......................αφου ταχω κοψει......................................... {music015}

Tags: