Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Φεβρουάριος 2019  (Αναγνώστηκε 27393 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Φεβρουάριος 2019
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 04, 2019, 06:12:17 πμ »
λουκουμι το εργαλειο............. :-*
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 04, 2019, 01:54:11 μμ »
Καλησπέρα,

έτσι για να μη λέτε πως δεν κάνω τίποτα.

Μετά από απραξία 2 εβδομάδων χάραξα ταστιέρα. Δίπλα και  ο μπαγλαμάς με λούστρο στο σώμα (αλκυδικό). Άφησα το καπάκι για να κάνω λούστρο μπάλας (προς το παρόν έχω περάσει ένα σήλερ νίτρου) και έκανα την πρώτη μορφοποίηση σε καβαλάρηδες και κόκκαλα. Την ταστιέρα πρώτα την κολλάω στο μάνικο και μετά την χαράζω και περνάω τάστα.Θα μπει και σειρίτι λευκό περιμετρικά της ταστιέρας. Μάλλον τα κάνω λίγο ανάποδα αλλά και γω ανάποδος είμαι.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 04, 2019, 03:06:51 μμ »
Φίλε Δημήτρη , δέν ξέρω ἄν μέ γελᾶνε τά μάτια μου ἤ ἡ φωτογραφία , ἀλλά οἱ χαρακιές στήν ταστιέρα τῆς ἠλεκτρικῆς κιθάρας , νομίζω δέν εἶναι ὅλες παράλληλες μεταξύ τους .
Μήπως ἔτσι πρέπει νά εἶναι ;

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 04, 2019, 04:29:24 μμ »
Καλησπέρα.
Αν ζουμάρεις πιο καλά στη φωτογραφία θα δεις ότι ότι δεν είναι ευθείες αλλά τεθλασμενες. Πρόκειται για μια πειραματική κατασκευή σε μη σταθερές αποστάσεις.
Αστειεύομαι. Ξεγελά η φωτογραφία λογικά γιατί κατέβασα την ανάλυση για να την ανεβάσω. Τη τσεκάρισα στην κανονική ανάλυση και δεν φαίνεται τίποτα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 04, 2019, 07:26:58 μμ »
Δημήτρη από μένα δυο ΜΠΡΑΒΟ !!

1. Ενα για τον κόπο σου , μέχρι εδώ που μας δείχνεις , οπότε καλή συνέχεια , καλά τελειώματα !

2. Κι ένα για το πώς αντέχεις να είσαι μακρυά από το εργαστήριο δυο ολόκληρες εβδομάδες  ...  Δεν πηγαίνεις ούτε για δυο λεπτά , έτσι μόνο για να δεις λίγο ...

( Εγώ μετά από 2 - 3 μέρες απραξίας , παθαίνω στερητικό σύνδρομο .
                     Για να μη σκορπίσει το λιγοστό μυαλό , κρατάω σημειώσεις σ΄ενα τετράδιο
                     ώστε επιστρέφοντας στο εργαστήριο να μη χάνω τη σειρά μου )
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 09:31:03 πμ »
Οι πολύτιμες συμβουλές του Μάνου και οι δοκιμές που έγιναν στο πρόχειρο , έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο καπάκι πια ...

[ Invalid Attachment ]  

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 09:34:14 πμ »
Ιωσηφ και εμένα με στεναχωρεί που δεν ασχολούμαι όσο θα ήθελα, αλλά με το τρεξιμο και το άγχος της δουλειάς και τους δυο μαγκλαράδες γιους να τρέχω γύρω γύρω και τόσο που ασχολούμαι με την οργανοποιία επιτυχία είναι. Δεν παραπονιέμαι. Άλλωστε όλες οι δουλειές μου στο εργαστήριο είναι μεταμεσονύχτιες αφού τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις και αν δεν κλείνουν τα μάτια μου από την κούραση. Πιο μικρός άντεχα και έκανα 3, 4 ή 5 ξενύχτια σερί και την άλλη μέρα με 1-2 ώρες ύπνο πήγαινα στη δουλειά χωρίς πρόβλημα. Τώρα δεν το αντέχω πια έτσι πάει πίσω η πρόοδος. Στην καλύτερη 1 ή 2 βράδια την βδομάδα να καταφέρω να ασχοληθώ.
Δημήτρης Σ.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 09:47:12 πμ »
Ιωσηφ και εμένα με στεναχωρεί που δεν ασχολούμαι όσο θα ήθελα, αλλά με το τρεξιμο και το άγχος της δουλειάς και τους δυο μαγκλαράδες γιους να τρέχω γύρω γύρω και τόσο που ασχολούμαι με την οργανοποιία επιτυχία είναι. Δεν παραπονιέμαι. Άλλωστε όλες οι δουλειές μου στο εργαστήριο είναι μεταμεσονύχτιες αφού τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις και αν δεν κλείνουν τα μάτια μου από την κούραση. Πιο μικρός άντεχα και έκανα 3, 4 ή 5 ξενύχτια σερί και την άλλη μέρα με 1-2 ώρες ύπνο πήγαινα στη δουλειά χωρίς πρόβλημα. Τώρα δεν το αντέχω πια έτσι πάει πίσω η πρόοδος. Στην καλύτερη 1 ή 2 βράδια την βδομάδα να καταφέρω να ασχοληθώ.

Ηρωας !

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 10:20:39 πμ »
Ιωσήφ ουτε λειζερ δε θα το εκοβε τοσο καλα !!!!   {celebrate007}  {celebrate007}  {celebrate007}
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 11:13:32 πμ »
Μιας και άνοιξε ο καιρός άρχισα να βγαίνω και εγώ σαν το σαλιγκάρι στον ήλιο να κάνω καμιά δουλειά......  Οι δουλειές που ξεκίνησα για το 2019 είναι,

α) ένα καλούπι για μπουζούκι γιατί το προηγούμενο μου είχε βγει ασύμμετρο...(είμαι στα τελειώματα).... Θα το δείξω σε κάνα δυο μέρες...

β)θα ξεκίνησωνα να διορθώσω ένα μπουζούκι που είχα κάνει πριν 2 χρόνια περίπου.   Απλά θέλω την συμβουλή σας,
Το όργανο έχει πολύ καλό ήχο (με αυτό δουλεύω τα βράδια)  απλά από κατασκευαστικά λαθάκια στην εμφάνιση  έχει αρκετά, και θέλω να τα διορθώσω.

[ Invalid Attachment ]

Οι εργασίες που θα κάνω είναι
Να αφαιρέσω τα λουστρα και θελω να διορθώσω τα διακοσμητικά φιλέτα στην ένωση..
Από την μία σκευτομουν να τα αλλάξω ολόκληρα αλλά από την άλλη σκευτομουν να τα διορθώσω είτε με κόψιμο στην μέση και να συμπληρώσω ίδιο κομμάτι ή να βάλουμε μαύρο καπλαμα αλλά δεν θα φαίνεται όμορφο....   

Αν έχετε καμία καλή ιδέα να βοηθήσετε θα ήμουν ευγνώμων.

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 11:55:25 πμ »
Ιωσηφ , φο - βε - ρο !!!

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 12:00:20 μμ »
......θελω να διορθώσω τα διακοσμητικά φιλέτα στην ένωση..
Από την μία σκευτομουν να τα αλλάξω ολόκληρα αλλά από την άλλη σκευτομουν να τα διορθώσω είτε με κόψιμο στην μέση και να συμπληρώσω ίδιο κομμάτι ή να βάλουμε μαύρο καπλαμα αλλά δεν θα φαίνεται όμορφο....   

Σέ ποιάν ἔνωση ; Σκάφους καί μάνικου ; Ἄν θέλεις κάνε τό πρᾶγμα πιό σαφές .

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 12:20:48 μμ »
Ιωσήφ ουτε λειζερ δε θα το εκοβε τοσο καλα !!!!   {celebrate007}  {celebrate007}  {celebrate007}

+1!!
Ιωσηφ , φο - βε - ρο !!!

+1!!

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 12:27:36 μμ »
......θελω να διορθώσω τα διακοσμητικά φιλέτα στην ένωση..

Σέ ποιάν ἔνωση ; Σκάφους καί μάνικου ; Ἄν θέλεις κάνε τό πρᾶγμα πιό σαφές .

Ναι, Σταύρο εκεί που κοντεύει να ενωθεί το σκάφος με το μανίκι,. Από το τρίψε τρίψε έφυγε το φιλέτο..

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 05, 2019, 01:28:38 μμ »
Γιώργο, είχα αντίστοιχο πρόβλημα σε μπαγλαμά που μου έφυγε το μαυρο φιλέτο (αυτό δεν εννοείς, ε;) και όχι μόνο. Έκανα κάτι πιο απλό και ίσως πρωτοποριακό. Πήρα λεπτό ανεξίτηλο μαρκαδόρο μαύρο (αυτούς που γράφουν στα CD) και το διόρθωσα. Μετά πέρασα από πάνω σήλερ και λούστρο κανονικά. Βέβαια στην περίπτωση μου ήταν το καπάκι όλο τριμένο με σήλερ και χωρίς λούστρα. Γίνεται αλλά θέλει προσοχή,σταθερό και γρήγορο χέρι γιατί το έλατο ρουφάει το χρώμα και απλώνει αν το εφαρμόσεις απευθείας στο ξύλο και όχι πάνω στο σήλερ. Έχω κάνει αντίστοιχη επιδιόρθωση (στο ίδιο όργανο) γιατί με το τρίψε τρίψε τοπικά έφυγε και κάποιο ένθετο ρομβάκι (ασετόπαστα απομίμηση όστρακου) αλλά και λίγο από το μαύρο φόντο (αποκαταστάθηκε επίσης με τον μαύρο μαρκαδόρο). Το ''όστρακο'' το επιδιόρθωσα με επίσης ανεξίτηλο μαρκαδόρο αλλά ασημί. Μπαλώθηκε αλλά όχι τόσο επιτυχημένα (από άποψη απόχρωσης) όσο το μαύρο μέρος.   
Δημήτρης Σ.

Tags: