Αποστολέας Θέμα: Κιθάρα 2 Kasha έλατο  (Αναγνώστηκε 28013 φορές)

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
Απ: Κιθάρα 2 Kasha έλατο
« Απάντηση #120 στις: Απριλίου 10, 2019, 05:51:15 μμ »
Όποιος βιάζεται... Λοιπόν μπήκαν τα φιλέτα . Καλύτερα από την πρώτη ασυζητητί. Το πρόβλημα. Όταν έβαλα το πίσω κάθετο φιλέτο μόλις μπήκε η κόλλα σαν να μίκρυνε το κανάλι και δεν χωρούσε . Το πίεσα με σφυκτηρα και το αποτέλεσμα ήταν να παρασύρει τα διακοσμητικά φιλέτα και να τσακίσει τις άκρες που έκαναν γωνία και φυσικά να δημιουργήσει κενό στην άλλη πλευρά... το είδα σήμερα που ετριψα τις κόλλες ..Να δω πως θα το διορθώσω...
Σε γενικές γραμμές για φιλέτα που τα έφτιαξα εγώ μπήκαν καλά . Σε δύο σημεία έχω ένα μικρό κενό και αυτό έχει να κάνει με το φιλέτο που πηγα να σώσω  ότι μάλλον δεν κατάφερα να το κάνω ευθεία παντού σωστά . Τα φιλέτα βγήκαν μικρά με βάση το "κουτσό" φιλέτο . Καλύτερα την επόμενη φορά...

Πώς καθαρίζουμε το καπάκι ; Με white spirit ;

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #121 στις: Απριλίου 10, 2019, 07:21:06 μμ »
Τέλειο είναι μπράβο.. απλά για την πρόκληση την επόμενη φορά να μην υπάρχει ούτε αυτό. Συγχαρητήρια! Τι ακριβώς θες να καθαρίσεις από το καπάκι?

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #122 στις: Απριλίου 10, 2019, 08:06:58 μμ »
Όπως ετριβα τα φιλέτα από τις κόλλες να έρθουν πρόσωπο έχει πέσει σκόνη από παλισανδρο στο καπάκι . Φοβαμαι ότι αν τρίψω αντί να το καθαρίσω θα χώσω τους κόκκους μέσα στο έλατο ...

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #123 στις: Απριλίου 10, 2019, 09:19:41 μμ »
Όπως ετριβα τα φιλέτα από τις κόλλες να έρθουν πρόσωπο έχει πέσει σκόνη από παλισανδρο στο καπάκι . Φοβαμαι ότι αν τρίψω αντί να το καθαρίσω θα χώσω τους κόκκους μέσα στο έλατο ...

Συμμερίζομαι την ανησυχία σου . 
Μήπως αρχικά να τραβήξεις όση σκόνη γίνεται με την ηλεκτρική σκούπα ... 
Κοντά κοντά στο καπάκι αλλά το στόμιο της σκούπας να να μην ακουμπά σε αυτό .  Τι λέω τώρα , εσύ ξέρεις και θα βρεις τον τρόπο     
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #124 στις: Απριλίου 10, 2019, 10:35:17 μμ »
Πήρα ότι μπορούσε να πάρει η σκούπα . Μήπως αν φυσήξω με κάποιο κοφλερ έχω καλύτερο αποτέλεσμα; Έχω ένα αλλά δεν έχει μπει σε λειτουργία. Μάλλον θέλει λάδι και συντήρηση. Μου το είχε δώσει ο πατέρας μου πριν χρόνια.

Patsis

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 5
  • Περιοχή: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
« Απάντηση #125 στις: Απριλίου 10, 2019, 11:08:22 μμ »
Συγχαρητήρια είναι πολύ όμορφη και προσεγμένη... μπράβο σου δεν ξέρω σε τι θα διαφέρει  από μια κιθάρα φτιαγμένη από επαγγελματία ...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #126 στις: Απριλίου 10, 2019, 11:48:56 μμ »
Συγχαρητήρια είναι πολύ όμορφη και προσεγμένη... μπράβο σου δεν ξέρω σε τι θα διαφέρει  από μια κιθάρα φτιαγμένη από επαγγελματία ...
Θα σου πω εγώ.. Ο Δημήτρης (μαλλον) Δεν έχει βάλει τα στοιχεία του και την υπογραφη του στην πλατη της κιθαρας..

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #127 στις: Απριλίου 11, 2019, 12:08:36 πμ »
Χαχα ναι όντως . Δεν έχω βάλει κάποιο χαρτί . Αργότερα ίσως .

Δεν νομίζω ότι τον επαγγελματία τον κάνει μόνο η κατασκευή. Έχω δει αριστουργήματα εδώ μέσα . Όπως έχω δει κιθάρα επαγγελματία μαύρο χάλι με μαρκαδόρο να κρύψει ατέλειες σε ροζέτα, φιλέτα με κενά και πριονίδια στα καμάρια , αλλά το καπάκι κελαιδουσε .

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #128 στις: Απριλίου 11, 2019, 02:27:59 πμ »
Το αποτέλεσμα μετράει.. κιθαρα είναι, ο σκοπός της είναι να κελαηδαει..τη ξυλοκατασκευη, με πρακτική πολύ με Καλά εργαλεία θα τη κάνεις κόσμημα.. το καπάκι είναι η ουσία να ξέρεις να φτιάξεις..

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #129 στις: Απριλίου 11, 2019, 10:17:34 πμ »
Το αποτέλεσμα μετράει.. κιθαρα είναι, ο σκοπός της είναι να κελαηδαει..τη ξυλοκατασκευη, με πρακτική πολύ με Καλά εργαλεία θα τη κάνεις κόσμημα.. το καπάκι είναι η ουσία να ξέρεις να φτιάξεις..
Ο παλαιοδημοπουλος μου είπε. Λύσε όλα τα προβλήματα κατασκευής. Να φτιάχνεις το όργανο ξεκούραστα , εύκολα και μετά να σε απασχολεί το δύσκολο, να βρεις τον ήχο . Να κρατάς σημειώσεις σε ότι κανείς . Μου είπε ότι στις πρώτες κιθάρες ήταν απογοητευμένος από τον ήχο και το έψαχνε συνέχεια . Του πήρε καμία 15 χρόνια να καταλήξει σε αυτές που κάνει τώρα . Μπορεί για να γίνουν καλύτερες να θέλουν ένα πέρασμα χιλιοστού με το σκαρπελο , αλλά αυτό ποτέ δεν θα το ξέρεις .

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #130 στις: Απριλίου 11, 2019, 11:09:48 πμ »
Μήπως καθάριζε τό καπάκι μ' ἕνα τρίψιμο μέ βαμβάκι καί καθαρό οἰνόπνευμα ;

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
« Απάντηση #131 στις: Απριλίου 11, 2019, 11:13:50 πμ »
Φοβαμαι ότι αν τρίψω αντί να το καθαρίσω θα χώσω τους κόκκους μέσα στο έλατο ...
Μήπως αν δοκίμαζες καθάρισμα με ξύστρα, κατα προτίμηση (ελαφρά καμπυλωτή για πιο στοχευμένη εργασία)?

Πολή καλή δουλεια, συγαρητήρια!
Όσο για τις μικροαστοχίες... καλή μελέτη και προετοιμασία, μεγενθυτικά γυαλια, μαχαιράκι x-acto και τα σχετικά, άπλετος φωτισμός, και όλα θα πάνε καλύτερα.

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #132 στις: Απριλίου 11, 2019, 11:27:40 πμ »
Θα δοκιμάσω πρώτα να το φυσήξω με αέρα , μετά οινόπνευμα , γιατί δοκίμασα white spirit σε ένα ρεταλι και δεν ενθουσιάστηκα πως το τράβηξε το έλατο και τελευταία λύση η ξύστρα . Αν και την αποφεύγω σε μαλακά ξύλα , εύκολα γίνεται η στραβή .

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #133 στις: Απριλίου 11, 2019, 12:02:55 μμ »
Θα δοκιμάσω πρώτα να το φυσήξω με αέρα , μετά οινόπνευμα , γιατί δοκίμασα white spirit σε ένα ρεταλι και δεν ενθουσιάστηκα πως το τράβηξε το έλατο και τελευταία λύση η ξύστρα . Αν και την αποφεύγω σε μαλακά ξύλα , εύκολα γίνεται η στραβή .

...  μήπως ελαφρύ ελαφρύ κατάβρεγμα με spray νεράκι και με μια καθαρή οδοντόβουρτσα
     μετά για να "σηκωθούν" λίγο τα νερά του καπακιού και ν ανεβάσουν και τη σκόνη του παλίσανδρου ?    λέω γω τώρα
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #134 στις: Απριλίου 11, 2019, 02:23:25 μμ »
Ὅλο καταπληκτικές ἰδέες ἔχεις ρέ σύ Ἰωσήφ , πῶς τίς σοφίζεσαι ;!!!!