buonjorno a tutti.
"το ξεκρέμασα κι απόψε το παλιό μου μπουζουκάκι', Αλεξανδρή 1993, παλίσανδρος / σφεντάμι και έλατος. Αποφάσισα να το σενιάρω λιγάκι, μιας και από τότε που άρχισα με τα δικά μου το παραμέλησα και δεν του αξίζει.
Την τελευταία φορά που έπαιξα μ' αυτό μου το ζήτησε ένας Ταλιμπάν και παίζοντας έκανε διάφορες ασελγείς πράξεις: τα σημάδια στο καπάκι, ξεκόλλησε ένα λουλουδάκι απ' τη φιγούρα και άλλα που δεν φαίνονται (παρένθεση: επαγγελματίας μπουζουξής, με χρόνια δικό του μαγαζί στην Θεσσαλονίκη. Έπαιζε τόσο άγρια που ο καβαλάρης βρέθηκε στο πάτωμα. Δεν τόχω ξαναδεί αυτό - να φύγει καβαλάρης κάτω απ' τις χορδές, παίζοντας με κουρδισμένο το όργανο)
Έχω ερωτήσεις για τα σημεία που προανέφερα:
το καπάκι έχει γίνει σχεδόν πορτοκαλί με τα χρόνια και εννοείται δεν θέλω να το τρίψω κλπ. Καμιά ιδέα για τις γρατζουνιές ? ύγρανση και ζέσταμα "δουλεύει" πάνω απ΄ τα βερνίκια ?
το λουλουδάκι είναι ασετόπαστα, αλλά κάπως κίτρινη σε σχέση με αυτήν που έχω (το ορίτζιναλ χρώμα, δεν είναι από βερνίκι κτλ.). Ο Μαυρομουστάκης δεν έχει, ο Αλεξανδρής δεν θυμάται, θα έψαχνε αλλά μάλλον δεν θα έχει κι αυτός (πια). Έχετε ιδέα που μπορώ να βρω
- ή - μπορώ να κάνω κάτι για να "κιτρινίσω" την άσπρη ?
κι άλλη παρένθεση: αυτό είναι το μπουζούκι

ζωγραφισμένο από "τον μικρό" όταν ήταν "πιο μικρός"

[ Invalid Attachment ]