Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Οκτώβριος 2018  (Αναγνώστηκε 16933 φορές)

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Οκτώβριος 2018
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 06:51:37 μμ »
Μπραβο ιωσηφ πολυ καλο ωραια κολαντζα!!!!!!!!!!!τελικα σου βγηκε με ενωση ?σουπερ!!!!!

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 08:34:30 μμ »
Να ανεβάσω και εγώ την δικιά μου που με  παιδευε τρία!  Χρόνια.  Πρώτη κιθάρα. Πρώτη κατασκευή. Ινδικός παλισανδρος , κέδρος καπάκι,  μαονι μπράτσο , εβενος ταστιέρα,  σαπελι τα bindings .  Καμαρωμα kasha και ανεβασμένη ταστιέρα. Καπάκι γομαλακα και σκάφος tru-oil.

Ηχος , περίεργος. Σίγουρα οχι παραδοσιακος αλλά όχι άσχημος. Σύγχρονος , ιδιαίτερος θα έλεγα . Ενταση  από άλλο πλανήτη!

Στάλθηκε από το SM-A300FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 09:20:39 μμ »
Μπράβο songless!!πολύ ωραία κατασκευή!true oil?τι είναι τούτο πάλι?Όπως η γομαλακα δουλεύετε?

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 09:37:47 μμ »
Να ανεβάσω και εγώ την δικιά μου που με  παιδευε τρία!  Χρόνια.  Πρώτη κιθάρα. Πρώτη κατασκευή. Ινδικός παλισανδρος , κέδρος καπάκι,  μαονι μπράτσο , εβενος ταστιέρα,  σαπελι τα bindings .  Καμαρωμα kasha και ανεβασμένη ταστιέρα. Καπάκι γομαλακα και σκάφος tru-oil.

Ηχος , περίεργος. Σίγουρα οχι παραδοσιακος αλλά όχι άσχημος. Σύγχρονος , ιδιαίτερος θα έλεγα . Ενταση  από άλλο πλανήτη!

Songless bird δεν γνωρίζω για να κρίνω ,  βλέπω όμως μια όμορφη ολοκληρωμένη κιθάρα !

Εχω μια μικρή ένσταση που εκφράζω πιο κάτω

[ Invalid Attachment ]

Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Patsis

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 5
  • Περιοχή: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 09:57:44 μμ »
Πανέμορφη μπράβο ...songless bird βάλε μας και ήχο..

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 10:07:32 μμ »
Μπράβο songless!!πολύ ωραία κατασκευή!true oil?τι είναι τούτο πάλι?Όπως η γομαλακα δουλεύετε?
Ευχαριστώ πολύ.  Το tru-oil είναι ένα αμερικανικό προϊόν που το χρησιμοποιούν στα κοντακια των όπλων αλλα έχω δει και πολλές ηλεκτρικές κιθάρες με αυτό . Είναι βρασμένο λινελαιο.  Δηλαδή περιέχει κάποιο υλικό που αφού στεγνώσει κάνει κρουστα . Δουλεύεται πολύ εύκολα ακόμη και με τα δάκτυλα.  Εγώ το πέρασα με μπάλα σαν γομαλακα . Αν έχεις υπομονή με πολλά χέρια και ενδιάμεσα γυαλοχαρτα 1000-1500 μπορείς να πετύχεις high gloss αποτέλεσμα. Αλλιώς είναι μεν γυαλιστερό αλλα θαμπο σε σχέση με γομαλακα και πολυουρεθανης. Επιδιορθωνεται πολύ εύκολα. Λένε ότι δεν είναι διεισδυτικο αλλά δεν το έβαλα στο καπάκι. Αν το κάνω πρώτα θα βάλω γομαλακα για πρώτο χέρι.

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 10:19:37 μμ »

Songless bird δεν γνωρίζω για να κρίνω ,  βλέπω όμως μια όμορφη ολοκληρωμένη κιθάρα !

Εχω μια μικρή ένσταση που εκφράζω πιο κάτω

[ Invalid Attachment ]
Θα διορθωθεί και αυτό. Μισή μπορεί να μην είναι πια , αλλά κουτσή μου φαίνεται.  Σίγουρα μπορεί να δώσει πολλά από ήχο αλλά δεν σκαμπάζω από ρυθμίσεις στα κοκκαλα.  Λίγο που διόρθωσα κάτι έφυγαν τριξιματα και έγινε πιο λαμπερός ο ήχος.  Ενας πιο έμπειρος θα την διόρθωνε γενικά.

Ηχος... Θα αγγαρεψω κανέναν προχωρημένο μαθητή να παίξει κάτι γιατί έχω χρόνια να διαβάσω και να παίξω κάτι ολοκληρωμένο.
Ο Μάνος πάντως στην ένταση μπορεί να πει πως την άκουσε σε σχέση με την alhambra p10 ενός μαθητη ως αντικειμενικος ακροατής.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 30, 2018, 06:53:27 πμ »
μπραβο δημητρη πολυ ωραια κατασκευη, ομορφη, γυαλιστερη-γυαλιστερη, ωραια εφαρμογη φιλετων, ομορφοτατη ροζετα, και ευκαιρια ειναι τωρα που τελειωσε να ξεκινησεις το διαβασμα!
βουρ για την 2η (παραδοσιακη-επεσε παραγγελιά!)

αυτη η κιθαρα θελει και καλη θηκη...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 30, 2018, 08:03:30 πμ »
Να ανεβάσω και εγώ την δικιά μου που με  παιδευε τρία!  Χρόνια.  Πρώτη κιθάρα. Πρώτη κατασκευή. Ινδικός παλισανδρος , κέδρος καπάκι,  μαονι μπράτσο, εβενος ταστιέρα,  σαπελι τα bindings.  Καμαρωμα kasha και ανεβασμένη ταστιέρα. Καπάκι γομαλακα και σκάφος tru-oil.

Songless προτείνω "κανονική" παρουσίαση με φωτογραφίες από στάδια κατασκευής κτλ. Και μόνο το καμάρωμα αρκεί (έριξα κάτι κλεφτές ματιές μέσα), δεν βλέπεις κάθε μέρα τέτοιες κατασκευές. Για να μην αναφέρω και την "ανεβασμένη ταστιέρα" που επίσης είναι ειδική εφαρμογή απ' ότι έχω δει.

...Ενταση  από άλλο πλανήτη!
...Ο Μάνος πάντως στην ένταση μπορεί να πει πως την άκουσε σε σχέση με την alhambra p10 ενός μαθητη ως αντικειμενικος ακροατής.

... αυτό το επιβεβαιώνω 100%, εγώ τουλάχιστον έπαθα πλάκα! κέδρος είναι αυτός, αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακή. Και ο ήχος εμένα μου άρεσε συνολικά (έπαιξε λιγάκι ο songless), δεν είμαι γνώστης βέβαια αλλά τα πρίμα - πρίμα και τα μπάσα - μπάσα, και sustain έχει και απ' όλα...

Σίγουρα μπορεί να δώσει πολλά από ήχο αλλά δεν σκαμπάζω από ρυθμίσεις στα κοκκαλα.  Λίγο που διόρθωσα κάτι έφυγαν τριξιματα και έγινε πιο λαμπερός ο ήχος.  Ενας πιο έμπειρος θα την διόρθωνε γενικά.

ως γνωστόν, όσο παίζεις στρώνει... τα κόκκαλα μην τα φοβάσαι, άντε να το παρακάνεις και να χρειαστούν διόρθωση ή το πολύ - πολύ να κάνεις νέα. Έ, και ? θα διορθώσεις ή θα κάνεις νέα.

Ηχος... Θα αγγαρεψω κανέναν προχωρημένο μαθητή να παίξει κάτι γιατί έχω χρόνια να διαβάσω και να παίξω κάτι ολοκληρωμένο.

μια χαρά παίζεις και άστα αυτά. Ήχο λέμε, όχι ρεσιτάλ ... θα αγχωθεί και το παιδί και δεν θα τελειώσετε ποτέ την ηχογράφηση  ;D, εδώ αγχώνομαι κι εγώ και γράφω δεκαπέντε βίντεο για να διαλέξω ένα - αυτό με τα λιγότερα λάθη δηλαδή - που σε "κανονικές" συνθήκες (όπως έχω πει, ο φυσικός χώρος του μπουζουκιού είναι η ταβέρνα, με κρασάκι κτλ) δεν θα τα 'κανα

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 30, 2018, 11:48:29 πμ »
μπραβο δημητρη πολυ ωραια κατασκευη, ομορφη, γυαλιστερη-γυαλιστερη, ωραια εφαρμογη φιλετων, ομορφοτατη ροζετα, και ευκαιρια ειναι τωρα που τελειωσε να ξεκινησεις το διαβασμα!
βουρ για την 2η (παραδοσιακη-επεσε παραγγελιά!)

αυτη η κιθαρα θελει και καλη θηκη...
Ευχαριστω Στελιο. Δεν ξερω αν μου αρεσει πλεον η παραδοσιακη... Επεσαν στα χερια μου προσφατα δυο κιθαρες (κεδρος-Ελατο) ενος κρητικου κατασκευαστη με lattice bracing και πιστευω οτι τα συγχρονα καμαρωματα μου ταιριαζουν πιο πολυ. Λεω η επομενη να ειναι lattice. Τωρα αν μετα το περασμα απο ολα τα συγχρονα γυρισω σε Torres ο χρονος θα δειξει  :D Παντως το Kasha ειναι αδικημενο ισως επειδη ειναι δυσκολο και δεν συγχωρει λαθη. Εμενα με εντυπωσιασε που με σωμα 48x36x24 εβγαλα τοσο ογκο και sustain. Που να εκανα μεγαλυτερη κιθαρα.

Της εχω καλη θηκη. Την παλια μου Hiscox. Η θηκη στις φωτογραφιες ηταν μαθητη για να μην την ακουμπησω πανω στο θρανιο χυμα.

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 30, 2018, 11:55:01 πμ »
Songless προτείνω "κανονική" παρουσίαση με φωτογραφίες από στάδια κατασκευής κτλ. Και μόνο το καμάρωμα αρκεί (έριξα κάτι κλεφτές ματιές μέσα), δεν βλέπεις κάθε μέρα τέτοιες κατασκευές. Για να μην αναφέρω και την "ανεβασμένη ταστιέρα" που επίσης είναι ειδική εφαρμογή απ' ότι έχω δει.

Εχω φωτογραφικο υλικο που κατα καιρους εχω δειξει μερικα και εδω μεσα. Αν θεωρεις οτι σαν αρχειο του forum αξιζει , να το κανω μαζι με ενα ηχητικο δειγμα. Ο Στελιος παντως εχει παρουσιασει kasha καμαρωμα και απο αυτον το εμαθα στην ουσια διαβαζοντας τις παρουσιασεις του. Βεβαια εγω εκανα και στην πλατη μια παραλλαγη απο αλλο kasha σχεδιo για να γινει ενεργη και η πλατη. Δηλαδη συνδύασα kasha σε παραδιοσιακο καπακι με τρυπα στο κλασσικο σημειο με kasha συγχρονη στην πλατη. Νομιζω οτι αυτη η κιθαρα αν ειχε διπλο πατο θα εδινε πολλα ακομη...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 30, 2018, 12:42:07 μμ »
το ξέρω ότι υπάρχει το καμάρωμα κι αλλού (μη νομίζεις, λοξοκοιτάω και προς τις κλασικές   ;D ) αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην ανέβει μια ακόμα καλή κι ενδιαφέρουσα κατασκευή... άλλωστε :
1) ήδη αναφέρεις διαφορές / παραλλαγές
2) κάθε κατασκευή έχει ενδιαφέροντα σημεία, φανερά ή "κρυφά" ή ειδικού ενδιαφέροντος (τεχνικές, λύσεις προβλημάτων κτλ)
3) είναι πολύ χρήσιμο - και νομίζω ένας από τους σκοπούς του φόρουμ - να υπάρχει "αρχείο", κι αυτό γίνεται ιδανικά με δημοσιεύσεις ολοκληρωμένων ή υπο κατασκευήν οργάνων που δημιουργούν μια "τράπεζα πληροφοριών"
και το πιο σημαντικό
4) αν είχαμε μια μόνο κατασκευή από κάθε είδος / όργανο / παραλλαγή - όσο "καλό" κι αν ήταν το καθένα - θα είχαμε πέντε ποστ όλα κι όλα και πολύ μικρό ενδιαφέρον

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 30, 2018, 06:31:49 μμ »
Όμορφη και καθαρή δουλειά Στέλιο...!!! Τα κλειδάκια από που ;;; όμορφα είναι πολύ.

γιαννη κινεζουα.
ντερζουνκ των 20-22 ευρω (αρμαος)
αλλα του εχουν τελειωσει, προχθες που πηγα να παρω και αλλα, γιοκ...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 30, 2018, 10:18:12 μμ »
ολοι βαλατε κι απο κατι.Να τι προχωρησα κι εγω........................συντομα κουρτιζω
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 31, 2018, 10:03:26 πμ »
να βάλω κι εγώ την πορεία εργασιών από το σκάφος σε νέο καλούπι που έφτιαξα...

γενικά είμαι ευχαριστημένος, μιας και με το πρώτο σκάφος βγαίνουν οι αστοχίες του καλουπιού και τα περίμενα τα προβλήματα. Εδώ μια αντιπαραβολή σχεδίων και εφαρμογής

το νέο καλούπι είναι πιο στενό προς τον τάκο από το παλιό (με μπλέ χρώμα στην όψη), και κυρίως με άλλο σχήμα (κάστανο).

Αστοχίες (john 2004 - ή όποιος άλλος με διαμόρφωση καλουπιού - θέλω τη γνώμη σας αν διαβάζετε) : το καλούπι μάλλον θέλει αφαίρεση υλικού από τις περιοχές που εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα γιατί ενώ οι κεντρικές και οι πλάγιες ντούγες κατηφορίζουν ομαλά, οι ενδιάμεσες "φουσκώνουν" στην πορεία (10-12 εκατοστά πιο κάτω από την "κορυφή", περίπου στην μέση της απόστασης προς τον τάκο) πριν ξαναστενέψουν. Στην πραγματικότητα δεν είναι πιο φαρδειές, αλλά διατηρούν περίπου το ίδιο πλάτος ενώ "κανονικά" θα έπρεπε να στενεύουν περισσότερο - κι αυτό σου δίνει την αίσθηση του "φουσκώματος" όταν δουλεύεις την ντούγα.
Δεν είναι άσχημο οπτικά, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχεις το σχήμα και να εφαρμόσουν, άσε που στο μέτρημα γίνεται κόλαση (και λάθη).
Σε κάθε "γωνία", τρεις τουλάχιστον ντούγες έγιναν με το ροκάνι στο χέρι, ελεύθερο, όχι για να "πάρει τη γωνία" του κάστανου (αυτό το έμαθα πια), αλλά για το "φούσκωμα". Ξυλογλυπτική, κανονικά.

η δεύτερη μ&*ακία που έκανα (εμ, "αν το αφήσεις σε αφήνει") και φυσικά δεν φταίει το καλούπι, είναι που δεν στερέωσα καλά την ντουγομάνα στην αρχή. Βάζοντας την πρώτη ντούγα από τη μιά πήρε καμπύλη προς την άλλη - και δεν το κατάλαβα εγκαίρως. Έτσι όλες οι ντούγες είναι στην ουσία στραβές. Τέλος πάντων, είπα να το κλείσω αυτό το σκάφος και θα προσέχω στο μέλλον (θα το γράψω πάνω στα καλούπια, "προσοχή στη ντουγομάνα"  ;D )

[ Invalid Attachment ]
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2018, 10:45:52 πμ από Μάνος Τουρπάλης »

Tags: