Όταν παρουσιάζουν όργανα ο Στέλιος και ο Μάνος, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στελιο , Μανο ... αν ηταν η ζηλια ψωρα ... θα ημουν καθε μερα στον δερματολογο !...
'φχαριστώ παιδιά (και κυρίως που με βάζετε στην ίδια πρόταση με τον Στέλιο

) ... αλλά "μηδένα προ του τέλους κακάριζε" ... ε, μακάριζε
γιατί οπως λέει κι ο Ζαρκάδας "η μ@λ@κία καραδοκεί".... κι εγώ έκανα ήδη μια από τη βιασύνη μου, γράφω παρακάτω
---------------------
λοιπόν φωτογραφίες από τη συνέχεια, θέλω να γράψω γι αυτή τη ράσπα (να κάνω διαφήμιση στην ουσία)
http://dimizparts.gr/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-chemical-polishing-file-rasp-hosco-tl-cp-fl200-27006έχει ξαναγραφτεί στο forum και πήγα και την πήρα, αυτό είναι το πρώτο όργανο που την δουλεύω 100%... έπαθα πλάκα. Αλμυρούτσικη - αλλά απλώς δεν συγκρίνεται με ό,τι άλλο έχω. Στο link παραπάνω έχει μια φωτογραφία όπου δείχνει "10 περάσματα με απλή ράσπα - 1 πέρασμα με την Hosco", αλήθεια είναι.
Χώρια που δεν χρειάζεται γιαλόχαρτο. Στις παρακάτω εικόνες η επιφάνεια που αφήνει (η τελευταία εικόνα στο τελικό πάχος του μπράτσου):
αλλά θέλει προσοχή γιατί κόβει σαν διάολος... η μ@κ@κία που έλεγα είναι ότι το παράκανα στην μια πλευρά του μπράτσου, κόντεψα να "φάω" και την ταστιέρα ...
επίσης αυτό το σημείο με δυσκόλεψε ιδιαίτερα (αν κανείς αποφασίσει να κάνει κάτι παρόμοιο)
μιλάω για την "τομή" των δύο καμπύλων επιφανειών μπράτσου - τακουνιού με επεξεργασία με "καθαρή" γραμμή.
Όσο το μπράτσο ήταν "στον αέρα" δουλεύεται μια χαρά, αλλά αν χρειαστεί διορθώσεις μετά την κόλληση - όπως αυτό που είχα αφήσει κανα χιλιστό φαρδύτερο από κάθε πλευρά για να το φτιάξω μετά την κόλληση της ταστιέρας) δεν έχει περιθώρια να δουλέψεις με σκαρπέλο. Πολλές φορές ευχήθηκα να είχα σκαρπέλα με λοξή μύτη (όταν κόβεις το τακούνι κοντά στο σκάφος η άλλη άκρη της μύτης σκάβει το σκάφος) και γενικά όσο πλησιάζεις το σκάφος τόσο δυσκολεύει η κατάσταση, ακόμα και στο γιαλόχαρτο γιατί θέλει κάποια σκληρή επιφάνεια από κάτω για να "γράψει" η γραμμή, δηλαδή πρέπει να φτιάξεις "λίμες" (με λοξά ή καμπύλα ξυλαράκια με κολλημένα γιαλόχαρτα).
Μάνο πολυ όμορφο το καραολο χωρίς στρογγυλεμένες εγκοπες.
σε πάρλορ κιθαρόνι το είδα, κι εμένα μ΄άρεσε πολύ. Και δυο κοντινές φωτογραφίες (δεν έχει τελειώσει ακόμα, τα δουλεύω όλα ταυτόχρονα κι από λίγο για να "ξελαμπικάρω" ενδιάμεσα - βοηθάει να αποφεύγεις και κακοτοπιές όπως αυτή με τη ράσπα)
[ Invalid Attachment ]