Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Αύγουστος 2017  (Αναγνώστηκε 8804 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Αύγουστος 2017
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 17, 2017, 11:22:57 πμ »

Καλημέρα Μάνο !

( εμείς τώρα ξεκινάμε διακοπές ... )

καλά να περάσετε ! ("απάνω τους", ξέρεις εσύ)

Παράθεση από: Ιωσήφ Τορρένς
Ισπανικό τακούνι βλέπω,  μεράκι και επιμέλεια , και πολύ χαίρομαι !   :)

σήμερα ξεκαλουπώνω...  να δω την κλίση του μπράτσου πρώτα ("κουρδίζει" με την κόλληση της πλάτης), και μετά να χαρώ

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 17, 2017, 03:02:16 μμ »
Καλως επεστρεψες Μανο !... , και με φουλ φορτισμενες τις "μπαταριες" , απ'οτι βλεπουμε !!!
Αντε , γιατι μας αφηκατε εδω λιγους και μοναχουλιδες να μαραζωνουμε μες στην ζεστη ...
Ιωσηφ , την καλητερη περιοδο θα πας διακοπες ( - προσωπικα οταν μπορουσα τον Σεπτεμβρη δεν τον αλλαζα για διακοπες με τηποτε : ηπιες απο ηλιο μερες , γλυκα βραδια , καθολου κοσμος .... αχ!... :D ) Καλα να περασεις !!!...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 17, 2017, 03:39:14 μμ »
μπραβο μανο, του εδωσες και καταλαβε του καλοκαιριου!  ;D
σουπερ-τακουναρα την βλεπω να'ουμ την μανταμιτσα!  {celebrate015}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 18, 2017, 07:54:40 πμ »
παιδιά με παρεξηγήσατε... δεν έλειψα πολύ (δυο βδομάδες πήρα τον Ιούλιο, και ξαναγύρισα στη δουλειά δυο φορές ενδιάμεσα... από τρεις μέρες κάθε βδομάδα, "σπαστές" μου βγήκαν οι διακοπές φέτος  >:( )... γενικώς ρωτάω... κατα τα άλλα, οι μπαταρίες πάντα φουλ είναι (όσο αφορά τα όργανα   ;) )

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 21, 2017, 10:56:33 πμ »
ετοιμηηηηηηηηηηηηηη!

...ωραιο πραμα, μου ειχε λειψει το σκαρπελο...
...μας φαγανε τα μπανια και τα παγωτα....

εκτος ισως απο δυο...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 21, 2017, 12:25:01 μμ »
Για σου Στέλιο,έπιασες τα σκσρπέλα δεν άντεχες {celebrate018}
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 21, 2017, 01:06:39 μμ »
Παράθεση από: Μάνος Τουρπάλης
...  να δω την κλίση του μπράτσου πρώτα ("κουρδίζει" με την κόλληση της πλάτης), και μετά να χαρώ

Ισπανικό τακούνι - μόρσο χελιδονοουράς : 1-2 σε αριθμό κατασκευών, αλλά 1-0 στην διαδικασία
ήρθε α-κρι-βώς εκεί που έπρεπε, χωρίς ρούτερ, χωρίς ογκώδη jig και (κυρίως) χωρίς άγχος (άμα σου φύγει το ρούτερ ... άστα - βράστα)
επομένως προχώρησα στην ταστιέρα - κεφαλάρι και παρακάτω έχει μπράτσο και καβαλάρη

[ Invalid Attachment ]

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 21, 2017, 02:15:23 μμ »
Παράθεση από: Μάνος Τουρπάλης
...  να δω την κλίση του μπράτσου πρώτα ("κουρδίζει" με την κόλληση της πλάτης), και μετά να χαρώ

Ισπανικό τακούνι - μόρσο χελιδονοουράς : 1-2 σε αριθμό κατασκευών, αλλά 1-0 στην διαδικασία
ήρθε α-κρι-βώς εκεί που έπρεπε, χωρίς ρούτερ, χωρίς ογκώδη jig και (κυρίως) χωρίς άγχος (άμα σου φύγει το ρούτερ ... άστα - βράστα)
επομένως προχώρησα στην ταστιέρα - κεφαλάρι και παρακάτω έχει μπράτσο και καβαλάρη

[ Invalid Attachment ]

...  α-κρι-βώς ...  Ετσι μπράβο  !!!  Ole  !!!    {celebrate018}   {music015}   {celebrate014}   
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 21, 2017, 10:07:18 μμ »
Όταν παρουσιάζουν όργανα ο Στέλιος και ο Μάνος, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάνο πολυ όμορφο το καραολο χωρίς στρογγυλεμένες εγκοπες.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 21, 2017, 10:31:33 μμ »
Στελιο , Μανο ... αν ηταν η ζηλια ψωρα ... θα ημουν καθε μερα στον δερματολογο !...  {celebrate011}

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 23, 2017, 08:55:32 πμ »
Όταν παρουσιάζουν όργανα ο Στέλιος και ο Μάνος, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στελιο , Μανο ... αν ηταν η ζηλια ψωρα ... θα ημουν καθε μερα στον δερματολογο !...

'φχαριστώ παιδιά (και κυρίως που με βάζετε στην ίδια πρόταση με τον Στέλιο  {celebrate009} ) ... αλλά "μηδένα προ του τέλους κακάριζε" ... ε, μακάριζε
γιατί οπως λέει κι ο Ζαρκάδας "η μ@λ@κία καραδοκεί".... κι εγώ έκανα ήδη μια από τη βιασύνη μου, γράφω παρακάτω

---------------------

λοιπόν φωτογραφίες από τη συνέχεια, θέλω να γράψω γι αυτή τη ράσπα (να κάνω διαφήμιση στην ουσία)
http://dimizparts.gr/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-chemical-polishing-file-rasp-hosco-tl-cp-fl200-27006

έχει ξαναγραφτεί στο forum και πήγα και την πήρα, αυτό είναι το πρώτο όργανο που την δουλεύω 100%... έπαθα πλάκα. Αλμυρούτσικη - αλλά απλώς δεν συγκρίνεται με ό,τι άλλο έχω. Στο link παραπάνω έχει μια φωτογραφία όπου δείχνει "10 περάσματα με απλή ράσπα - 1 πέρασμα με την Hosco", αλήθεια είναι.
Χώρια που δεν χρειάζεται γιαλόχαρτο. Στις παρακάτω εικόνες η επιφάνεια που αφήνει (η τελευταία εικόνα στο τελικό πάχος του μπράτσου):

αλλά θέλει προσοχή γιατί κόβει σαν διάολος... η μ@κ@κία που έλεγα είναι ότι το παράκανα στην μια πλευρά του μπράτσου, κόντεψα να "φάω" και την ταστιέρα ...

επίσης αυτό το σημείο με δυσκόλεψε ιδιαίτερα (αν κανείς αποφασίσει να κάνει κάτι παρόμοιο)

μιλάω για την "τομή" των δύο καμπύλων επιφανειών μπράτσου - τακουνιού με επεξεργασία με "καθαρή" γραμμή.
Όσο το μπράτσο ήταν "στον αέρα" δουλεύεται μια χαρά, αλλά αν χρειαστεί διορθώσεις μετά την κόλληση - όπως αυτό που είχα αφήσει κανα χιλιστό φαρδύτερο από κάθε πλευρά για να το φτιάξω μετά την κόλληση της ταστιέρας) δεν έχει περιθώρια να δουλέψεις με σκαρπέλο. Πολλές φορές ευχήθηκα να είχα σκαρπέλα με λοξή μύτη (όταν κόβεις το τακούνι κοντά στο σκάφος η άλλη άκρη της μύτης σκάβει το σκάφος) και γενικά όσο πλησιάζεις το σκάφος τόσο δυσκολεύει η κατάσταση, ακόμα και στο γιαλόχαρτο γιατί θέλει κάποια σκληρή επιφάνεια από κάτω για να "γράψει" η γραμμή, δηλαδή πρέπει να φτιάξεις "λίμες" (με λοξά ή καμπύλα ξυλαράκια με κολλημένα γιαλόχαρτα).

Παράθεση από: Vagges2010
Μάνο πολυ όμορφο το καραολο χωρίς στρογγυλεμένες εγκοπες.

σε πάρλορ κιθαρόνι το είδα, κι εμένα μ΄άρεσε πολύ. Και δυο κοντινές φωτογραφίες (δεν έχει τελειώσει ακόμα, τα δουλεύω όλα ταυτόχρονα κι από λίγο για να "ξελαμπικάρω" ενδιάμεσα - βοηθάει να αποφεύγεις και κακοτοπιές όπως αυτή με τη ράσπα)

[ Invalid Attachment ]
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2017, 09:05:43 πμ από Μάνος Τουρπάλης »

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 23, 2017, 12:15:13 μμ »
αντε αφου τελειωσανε κατι διαδικαστικα απο την "δουλεια" μας στο φορουμ, να ελθουμε και στα δικα μας...
παιδια σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια!
μανο εμενα μου αρεσε πολυ το "ασυμετρο" κεφαλι!
(και η ρασπα - ζουλιαρης πολυ...  :-*)

το τακουνι στην επομενη κιθαρα θα μπορουσες να το κοψεις λιγο που παταει στην πλατη
ωραια τα V τακακια στο τακουνι!
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 24, 2017, 01:26:45 μμ »
Παράθεση από: steliosguitar
μανο εμενα μου αρεσε πολυ το "ασυμετρο" κεφαλι!

Το φτιάχνω εδώ κι ένα χρόνο περίπου σε όλα τα όργανα. Κι εμένα μ' αρέσει πολύ, αλλά πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. Την προηγούμενη κιθάρα την έδωσα σ' έναν φίλο που παίζει επαγγελματικά κι ο μπουζουξής του λέει: "ωραίο το όργανο, αλλά βρε παιδί μου δεν μπορούσε να προσέξει το καράολο ? του 'φυγε το πριόνι"  :P

Λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις για να "δώσεις το στίγμα" σου σε επίπεδο σχεδιασμού του ίδιου του οργάνου (αναλογίες κτλ).
Είτε όταν είναι "σφιχτά" στανταρισμένο (όπως οι κλασικές κιθάρες) είτε - αντίθετα - χωρίς στάνταρντς και με μεγάλη ελευθερία στις φιγούρες (όπως τα λαϊκά) όπου η φιγούρα - από τη φύση της - συχνά επισκιάζει άλλα χαρακτηριστικά.
Το καράολο (headstock αν προτιμάς), ο χορδοκράτης (αν υπάρχει) και ο καβαλάρης στις κιθάρες είναι σημεία που μπορείς να επέμβεις. Παλιά είχα βρει αυτό για jazz-archtop κιθάρες και μου εντυπώθηκε το γεγονός ότι κάποιος (πολλοί μάλλον) όχι μόνο ψάχνουν αλλά και κατατάσσουν τέτοια χαρακτηριστικά.

[ Invalid Attachment ]

Παράθεση από: steliosguitar
ωραια τα V τακακια στο τακουνι!

ποια V τακάκια? τις σφήνες εννοείς ?

στην επόμενη θα ακολουθήσω την προτροπή για ελάφρυνση του τάκου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2017, 01:51:15 μμ από Μάνος Τουρπάλης »

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 24, 2017, 11:53:43 μμ »
Ομορφιές βλέπω μπράβο παιδιά, τι θα γίνει κάνα μπουζούκι θα φτιάξει κάνεις ή το ρίξαμε όλοι στις κιθάρες?  Τα κεφάλια μέσα από σήμερα (γρηγορότερα από ότι θα ήθελα)  και δούλεψα λίγο το πρότυπο για την κιθάρα του μικρού οι εργασίες γίνονται με το χέρι οπότε θα έχω μικρολαθακια τα οποία ελπίζω να μην επηρεάσουν αρνητικά την κατασκευή.  Οι εργασίες γίνονται σε mdf 8χιλ με την προοπτική μόλις τελειώσω να κοπεί με το Ρούτερ σε κόντρα πλακέ θαλάσσης νέο πρότυπο σε μεγαλύτερο πάχος ξύλου. Επειδή στα ηλεκτρικά όργανα είμαι τελείως σκραπας έχει κανείς να προτείνει μαγνητες που να μου κάνουν δουλειά χωρίς να ξεφραγκιαστω? Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή παρατήρηση ευπρόσδεκτη.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 25, 2017, 07:55:05 πμ »
εκτος ισως απο δυο...

Tags: