Αποστολέας Θέμα: καινουργιο σκαφος  (Αναγνώστηκε 25053 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: καινουργιο σκαφος
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 03:33:08 μμ »
χωρις να την λεμε στο παιδι, και χωρις να κανω τον εξυπνο..........δεν σας εβγαλε τα ματια η πρωτη φωτο? μανικο και σκαφος ειναι ακεντραριστο.Οταν μπουνε οι χορδες και μετρησουμε απο την μπουργκανα προς την ακρη του σκαφους, και απο την ρε καντινι προς την αντιθετη, θα δειτε οτι εχουμε διαφωρα μεγαλη.Αλλα κι ετσι χωρις χορδες φαινετε στην ροζετα οτι εχουμε φυγει απο τα κεντρα.Ξαναλεω δεν κανω τον εξυπνο ,και μπραβο στο παιδι για τον κοπο του ,αλλα αν δεν του δειξουμε τα λαθη του , θα φτιαξει και το επομενο ετσι.Ουτε η φιγουρα ειναι λαθος φιλε μου ουτε οι τσαμπουκαδες.....αυτα ειναι ψιλα. Οταν το αρματωσεις μετρα και θα το καταλαβεις
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 08:23:25 μμ »
Κώστα έχεις απόλυτο δίκιο σχετικώς με το κεντράρισμα.
Απλώς το συγκεκριμένο λάθος, με το αρμάτωμα των χορδών θα φανεί όπως είπες από μόνο του.
Επομένως νομίζω ότι δεν χρειάζεται να του το πούμε εμείς.

Αντιθέτως τα "ψιλά" είναι αυτά που πιθανώς δεν θα δει, ή αν τα δει μπορεί να μην τα αξιολογήσει σωστά, οπότε πρέπει να του τα επισημάνουμε ώστε να δώσει την πρέπουσα προσοχή στις επόμενες κατασκευές που είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και θα είναι καλύτερες.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 08:25:07 μμ »
φιλε κουρο σιδεροκεφαλος.Αντε καλο συντονισμο ευχομαι
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 08:35:19 μμ »
Το προβλημα πιστευω ξεκινησε απο την κοληση της ταστιερας στραβα!
Ενας απλος τροπος ειναι να βαζουμε ενα χαρακα στα πλαγια της ταστιερας και να βλεπουμε ποσο κενο αφηνει στην ηχητικη οπη! Μετα κανουμε το ιδιο και στην αλλη πλευρα και η ταστιερα δεν μας φευγει ποτε! Φιλε μου μην αγχωνεσαι!! Οταν παιζεις με το καλο θα το ξεχασεις αυτο!!!
Το πολυ πολυ να μετακινησεις λιγο την χορδιερα για να κατσουν καλα οι χορδες!!
Πανεμορφο το οργανο αλλα με ανησυχει το μανικι που δεν εχει κοντρα!!

ΥΣ  Φιλε Κωστα Ζαρκαδα χαρηκα που σε γνωρισα απο κοντα! Μπορουσαμε να μιλαμε ωρες για το αγαπημενο μας χομπυ!!!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 08:21:07 μμ »
Μπράβο Παύλο !!!!!! Αν αυτό είναι το πρώτο σου, ε φαντάζομαι το δεύτερο. Θα μας βγάλεις τα μάτια. Και πάλι μπράβο.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

παυλος1

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 09:44:17 μμ »
σας ευχαριστω ολους παιδια το επομενο θα ειναι καλυτερο

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 24, 2012, 10:47:54 μμ »
Επεσε παραγωγικοτητα μεγαλη δεν προλαβαμε να τελειωσουμε καλα καλα το τελευταιο, μπηκαμε στο επομενο.Ξυλα Βεγγε,παντουκ, κελεμπεκι,η φιγουρα λευκα και κελεμπεκι.Ειναι η πρωτη φορα που κανω φιγουρα σε κολατζα και παραπετια,δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο μια απλη εκανα,δε εχω και μεγαλη υπομονη με τα πριονακια ξυλοκοπτικης, δοκιμαστικα εγινε, εφοσον ειχα αρκετο ξυλο  βεγγε για δευτερη κολατζα σε περιπτωση αποτυχια,την τολμησα.Ευχαριστω τον μετρ της φιγουρας  και φιλο  Βαγγελη Ανδρονη για οτι πληροφορια και λεπτομερια μου εδωσε.Δασκαλε καταφερα κατι?Επι της ευκαιριας χρονια σου πολλα!!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 24, 2012, 11:13:29 μμ »
Χρήστο,
είναι το πιο όμορφο σκάφος που έχω δει ως τώρα!!!!

Πολύ ωραίος συνδυασμός!!!! Μπράβο!!!!

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 24, 2012, 11:22:47 μμ »
Επεσε παραγωγικοτητα μεγαλη δεν προλαβαμε να τελειωσουμε καλα καλα το τελευταιο, μπηκαμε στο επομενο.Ξυλα Βεγγε,παντουκ, κελεμπεκι,η φιγουρα λευκα και κελεμπεκι.Ειναι η πρωτη φορα που κανω φιγουρα σε κολατζα και παραπετια,δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο μια απλη εκανα,δε εχω και μεγαλη υπομονη με τα πριονακια ξυλοκοπτικης, δοκιμαστικα εγινε, εφοσον ειχα αρκετο ξυλο  βεγγε για δευτερη κολατζα σε περιπτωση αποτυχια,την τολμησα.Ευχαριστω τον μετρ της φιγουρας  και φιλο  Βαγγελη Ανδρονη για οτι πληροφορια και λεπτομερια μου εδωσε.Δασκαλε καταφερα κατι?Επι της ευκαιριας χρονια σου πολλα!!!

πάρα πολύ ωραίο σκάφος! Μπράβο
το βέγγε λυγίζει εύκολα? Ειδικά η κολάντζα δε σε δυσκόλεψε?

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 24, 2012, 11:32:06 μμ »
Μπραβο Χρηστο πολυ ιδιαιτερο το σκαφος με ωραια αισθητικη!!
Μια χαρα τα καταφερες με τις φιγουρες! Εγω δοκιμασα προχθες και θελει πολυ υπομονη!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 25, 2012, 12:12:11 πμ »
Πολύ όμορφο σκάφος, νομίζω ο συνδυασμός τα σπάει, μπράβο που αποφάσισες να το κάνεις έτσι.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 25, 2012, 12:42:02 πμ »
Φίλε μου Χρήστο, πολλές φορές είναι δύσκολο να εκφράσεις με λόγια αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Μια από αυτές τις φορές είναι και η συγκεκριμένη. Το έχω ξαναπεί θα το ξαναπώ και ας γίνω κουραστικός. Υποκλίνομαι και σου βγάζω και το καπέλο. ΑΠό που να ξεκινήσω. Από την τελειότητα της κατασκευής ? Από την φαντασία ? Από την δυσκολία λόγω του βέγγε? Θα χρησιμοποιήσω και εκφράσεις που ήδη χρησιμοποιήθηκαν. "Το πιο όμορφο σκάφος που έχω δει μέχρι στιγμής" συμφωνώ απόλυτα. "Μια χαρά τα κατάφερες με τις φιγούρες" συμφωνώ απόλυτα. Και να προσθέσω ότι δεν διάλεξες και το πιο εύκολο ξύλο για να κάνεις τις πρώτες σου φιγούρες σε κολάντζα και παραπέτι. Φαντάζομαι ότι αυτή η συνεχής  εναλλαγή από σκληρά νερά σε πιο μαλακή ψίχα του βέγγε πρέπει να σε ψιλοσταύρωσε στο κόψιμο της φιγούρας.  Χρήστο πολλά πολλά συγχαρητήρια !!!!!!!!!!!!!  Περιμένω με ανυπομονησία την συνέχεια. Εϊμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα μας δώσει οργανάρα, που θα την συζητάμε για καιρό.
Υ.Γ. Σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές σου.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 25, 2012, 01:26:27 πμ »
Μπράβο πολύ ωραίο σκάφος!
Το αναρωτιώμουνα από καιρό γιατί οι ντούγες να εχουν τόση μονοτονία στην τοποθέτησή τους και γιατί όλοι επικεντρώνονται στις φιγούρες και όχι τόσο στο σκάφος. Υπάρχουν τόσες δυνατότητες για να αποκτήσει ενδιαφέρον και το σκάφος και το δικό σου το αποδεικνύει χωρίς καμιά αμφιβολία.
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 25, 2012, 01:58:13 πμ »
Σας ευχαριστω πολυ  ολους.Λοιπον το βεγγε οσο ομορφο ειναι, αλλο  τοσο κωλοξυλο ειναι στην κατεργασια.Απο που ν'αρχισω και που να τελειωσω.......απο το κοψιμο του μαδεριου  στην κορδελα που την παει οπου θελει το ξυλο λογω νερων?πλανισμα- ξεχονδρισμα?πηγα να το κατεβασω  στα  3mm και εσχισε το κομματι ,πεταμα,αλλο μετα,με το ροκανι ?κατατρυπηθηκαν τα χερια μου ,οι ακρες της ντουγας εσπαζαν,λυγισμα?εχει νερα σκληρα και δυνατα στρεβλωνει για πλακα και  αν δεν προσεξεις στο λυγισμα αντι για ντουγα φτιαχνεις μια υπεροχη ελικα,κολατζα?..........no comment ,το κεντημα της? στην περιοχη της λυρας ο,τι λεπτο κομματι υπαρχει μου ειχε σπασει ,στο τελος εκτος απο την ενθεση της φιγουρας ειχα να φτιαξω  και ενα ωραιο παζλ απο καφε κομματακια.Δεν θυμαμαι ποσες φορες ειπα "τα παραταω".Η αληθεια ειναι οτι το καθε  ξυλο  εχει τα χαρακτηριστικα του και μαθαινεις να το χειριζεσαι,οσο δυσκολο κι αν ειναι,το συνηθηζεις.
    Βαγγελη ελπιζω να βγει καλο οργανακι ,το "οργαναρα" δεν ξερω αν θα το φτασουμε, στα ονειρα ισως......

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 25, 2012, 07:16:08 πμ »
Πω πω, Χρηστο εχω παθει ζημια με αυτο το σκαφος! Ειναι κυριολεκτικως κοσμημα  :-*

Tags: σκάφος