Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούνιος 2017  (Αναγνώστηκε 14248 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!  {celebrate004}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Κωνσταντινος

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδια,ιροκο,μουρια,
  • Αριθμός κατασκευών: 3+ αναμενουν κα αλλες
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούνιος 2017
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 01, 2017, 10:03:39 πμ »
Καλο μηνα!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 05, 2017, 08:18:27 πμ »
...ψοφια πραγματα...
ολοι με την εκθεση ασχολουνται...
εγω εφτιαξα την προηγουμενη βδομαδα την κιθαρα ενος φιλου (την ακουστικη του) που ειχε κατι ηλεκτρικοματζαφλαρια πανω,
τα βγαλαμε και μετα εκανα ενα δειγμα με ζεμπρανο, δεν αρεσε, και πηγαμε στην λυση του μαυρου καπλαμα (με πολλα φυλλα, 5-6 κολλημενα μεταξυ τους.)
τα κολλαγα ενα ενα πανω στην κιθαρα για να παρουν την καμπυλη, μολις ειδα οτι ειχαν αρκετο παχος, ξεκολλησα τις χαρτοταινιες απο το πρωτο, εκανα την ακουστικη τρυπα, λουστρακι μπαλας, κολλημα τελικο με χαρτοταινιες, ξανα ενα ακομη χερι λουστρο με το κολλημενο πια στην θεση του ματζαφλαρι, και ολα οκ...
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 05, 2017, 08:39:21 πμ »
επισης κατι "χρησιμο" που βρηκα στο ξεσκαρταρισμα των αρχειων του υπολογιστη...

παει, μπουκωσε ο σκληρος και θελουν πολλα πεταμιδη....
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 05, 2017, 09:48:38 πμ »
Ovangkol ... Μαλιστα... Εναλλακτικη τονικα του τριανταφυλλοξυλου; Σπανιο; Φτηνο; Το βρισκουμε Ελλαδα;

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 05, 2017, 11:22:44 πμ »
επισης κατι "χρησιμο" που βρηκα στο ξεσκαρταρισμα των αρχειων του υπολογιστη...

παει, μπουκωσε ο σκληρος και θελουν πολλα πεταμιδη....

Καλημέρα steliosguitar. Πες μας δυο λόγια γι αυτό. Μου φαίνεται ενδιαφέρον για κάποιο λόγο αλλά δεν μπορώ να πω οτι καταλαβαίνω πολλά....

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 05, 2017, 12:56:51 μμ »
καλημερα
δειχνει στο πως ενα ξυλο ανταποκρινεται σε διαφορες συχνοτητες καθως και το ευρος που εχει αυτο.

για παραδειγμα το μαονι: εχει στενο ευρος μεσα στην μεσαια συχνοτητα με μια αυξηση στην μεση.
αυτο χονδρικα σημαινει οτι εχει πολυ γρηγορη αποσβεση στις πολυ χαμηλες και πολυ υψηλες συχνοτητες (αφου η γραμμη του δεν εκτεινεται εκει) αλλα και μια προβολικοτητα στις μεσαιες συχνοτητες, μιας και δεν ειναι "φλατ".
γι αυτο και οταν ακους μια κιθαρα μαονενια, λες "εχει πολυ ωραια, ζεστα μεσαια". βεβαια, κατι λειπει απο κατω και απο πανω...

κατι σαν εκουαλαϊσερ δηλαδη στα στερεοφωνικα.

επισης στις κλασικες κιθαρες γι αυτο θεωρείται καλυτερος ο ινδικος παλλισανδρος εναντι των αλλων ξυλων: επειδη εκτεινεται αρκετα στο φασμα, και εχει αυτη την αυξηση στην χαμηλη και υψηλη περιοχη συχνοτητων.
το αυτι ως γνωστο κανει μια αναποδη καμπυλη στις χαμηλες ακουστικες σταθμες, δηλαδη σε χαμηλη ενταση ακουει καλυτερα τις μεσαιες συχνοτητες.
η κιθαρα ειναι χαμηλης εντασης οργανο (στο πικ του, fff, φτανει τα 80-85db ενα νορμαλ οργανο, τα 85-88 ενα διπλο καπακι ή νομεξ ή τυπου σμολμαν κλπ) κλεινει παρενθεση ανοιγει αλλη παρενθεση (στην ουσια ειναι ενα f της ορχηστρας, 3 db διπλασιαζουν την ενταση-φαντασου τις διαφορες!!)

αυτο δηλαδη που κανει ο ινδικος ειναι το λεγομενο λαουντνες, εξισορροπει δηλαδη την ενταση σε ΟΛΕΣ τις συχνοτητες, μεσα στην αδυναμης εντασης κιθαρα.

αυτο ειναι η αποψη μου, και επειδη ειναι μεγαλο το κεφαλαιο της ακουστικης, ισως ειναι καλο να ανοιξουμε ενα θεμα για να μπουν και αλλες αποψεις...
songless παρε μπουμπιγκα καλυτερα!

εκτος ισως απο δυο...

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 05, 2017, 01:03:35 μμ »
Ευχαριστω πολύ. Κατατοπιστικότατος και αναλυτικός.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 06, 2017, 12:34:22 μμ »
Ovangkol ... Μαλιστα... Εναλλακτικη τονικα του τριανταφυλλοξυλου; Σπανιο; Φτηνο; Το βρισκουμε Ελλαδα;
Ovangol ή αλλιως amazaque (αμαζακουε) εχει σε ξυλεμπορικά "boutique"
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 06, 2017, 12:45:44 μμ »
...ψοφια πραγματα...
ολοι με την εκθεση ασχολουνται...
εγω εφτιαξα την προηγουμενη βδομαδα την κιθαρα ενος φιλου (την ακουστικη του) που ειχε κατι ηλεκτρικοματζαφλαρια πανω,
τα βγαλαμε και μετα εκανα ενα δειγμα με ζεμπρανο, δεν αρεσε, και πηγαμε στην λυση του μαυρου καπλαμα (με πολλα φυλλα, 5-6 κολλημενα μεταξυ τους.)
τα κολλαγα ενα ενα πανω στην κιθαρα για να παρουν την καμπυλη, μολις ειδα οτι ειχαν αρκετο παχος, ξεκολλησα τις χαρτοταινιες απο το πρωτο, εκανα την ακουστικη τρυπα, λουστρακι μπαλας, κολλημα τελικο με χαρτοταινιες, ξανα ενα ακομη χερι λουστρο με το κολλημενο πια στην θεση του ματζαφλαρι, και ολα οκ...

Στέλιο αν κατάλαβα καλά την τρύπα στο πλάϊ την αφήνεις συνέχεια ανοιχτή. Τι επίδραση είχε αυτό στον αρχικό ήχο? Γιατί δεν την έκλεισες τελείως?
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 06, 2017, 06:00:40 μμ »
παναγιωτη καλησπερα.
το προτζεκτ ηταν να κλεισει ολη η τρυπα.
αλλα ο φιλος που ειναι και συναυλιακιας, ετυχε και πηρε την κιθαρα πριν τελειωσει για να διεκπεραιωσει μια, και συνηδητοποιησε οτι ετσι (με το ανοιγμα) του ηταν καλυτερα, ακουγε καλυτερα τον εαυτο του στον τριγύρω χαμο, καλυτερα και απο το μονιτορ, ετσι αποφασιστηκε να βαλουμε κατι περιμετρικά, μην μεινει με τετραγωνο ανοιγμα, και να αφησουμε μια οβαλ τρυπα.
εκτος ισως απο δυο...

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 06, 2017, 10:51:15 μμ »
 {celebrate010}  {celebrate010}  {celebrate010}  {celebrate010}  {celebrate010}  {celebrate010}
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 07, 2017, 04:24:43 μμ »
Καλησπέρα,

Ας ανεβάσω και εγώ δύο φωτογραφίες του ενός από τους δυο μπαγλαμάδες που ετοίμασα για την έκθεση.
Είναι μουριά σκαφτός (σκάφος μάνικο και καράολο από το ίδιο ξύλο αλλά όχι μονοκόμματος). Κλίμακα 38 εκ.
Καλός μου βγήκε και η κλίμακα τελικά ωραία στο χέρι.
Ηχητικό δείγμα αργότερα.
Τον αρμάτωσα με χορδές μπουζουκιού που βρήκα στα συρτάρια μου με πράγματα μου από την μετακόμιση με το τέλος της φοιτητικής μου ζωής, άρα τουλάχιστον από το 1997 ή και παλιότερα. Κλεισμένες σε ναϋλον σακουλάκι, δεν είχαν σκουριάσει και για λόγους συναισθηματικής αξίας χρησιμοποιήθηκαν εν τέλει. Είχα 2 σετ και πέρασα και στον άλλο και μου περίσσεψε και μια καντίνι. Είναι αυτές με την φουντίτσα στο δέσιμο - είχα χρόνια να ξαναδώ παρόμοιες.

Ο έτερος είναι αυτός με τις σκαφτές ντούγιες από κελεμπέκι. Αφού τον αρμάτωσα πήρα χαμπάρι ότι τα τάστα θέλουν τρίψιμο γιατί τουλάχιστον 3 τάστα στην μέση δεν παίζουν καθόλου. Είναι κακοτριμένος. Της νύχτας τα καμώματα βλέπεις. Βραδιάτικα και μες την βιασύνη μου να τελειώσω μου ξέφυγε. Τώρα τον έχω αρματωμένο να δω μήπως και μετακινηθεί καθόλου το μπράτσο. Αν προλάβω μέχρι την έκθεση θα τον ξαρματώσω θα τρίψω τάστα και αρμάτωμα ξανά. Ειδάλως τον φέρνω ως έχει και τον μαζέυω μετά την έκθεση. Δεν ανεβάζω ακόμα φώτογραφίες.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 07, 2017, 08:11:07 μμ »
για λόγους συναισθηματικής αξίας χρησιμοποιήθηκαν

γεια σου μητσαρα αγαπησιαρη! σουπερ ο μπαγλαμας, πανεμορφος...
καλοπαιχτος να ειναι.
προλαβαινεις να αφησεις και λιγο μουστακακι μεχρι την κυριακη... {celebrate018}
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 07, 2017, 10:12:24 μμ »
Αν εβαλες χορδες μπουζουκιου ( λογικα χοντροτερες απο το στανταρ σετ του μπαγλαμα) σημαινει οτι εχεις καργαρει στο κουρτισμα και θα εχεις προβληματα. Αντε να περασει η εκθεση να τις αλλαξεις.......................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: