Δημήτρη νομίζω ότι έχει δύο σημαντικά θέματα:
το θεμελιώδες είναι αυτό που είδε πρώτος ο georgesk και νομίζω ότι επιβεβαιώνεται με τις φωτογραφίες, αν τραβήξεις δυο γραμμές: ο άξονας μπράτσου / σκάφους δεν είναι στην ευθεία
[ Invalid Attachment ]
το δεύτερο είναι ο τρόπος κατασκευής του καπακιού - αν τυχόν αποφασίσεις αντικατάσταση ή έστω αφαίρεση και επανατοποθέτηση: έχω διαβάσει (σκόρπια πράγματα, δεν έχω σαφείς πληροφορίες) για διαφορές στον τρόπο κατασκευής του καπακιού στα λαούτα (άλλες καμπύλες, "σάγμα" κτλ.). Καλά θα ήταν να έχεις υπόψη σου όσα περισσότερα μπορείς για το θέμα πριν επιχειρήσεις αφαίρεση.
Δεν ξέρω αν οι λαουτοκιθάρες γίνονται σαν λαούτα ή σαν κιθάρες, ούτε πως είναι το καπάκι του λαούτου, στη θέση σου θα ήθελα να τα μάθω πριν το αφαιρέσω. Η να σκεφτώ την εναλλακτική επισκευής βγάζοντας την πλάτη και όχι το καπάκι, αλλά κι εκεί πρέπει να δεις αν η κόλληση της πλάτης ρυθμίζει την γωνία της ένωσης.