.... και τότε συνειδητοποίησα , ότι είχα φτιάξει ένα ωραιότατο " κράνος ποδηλάτου"
.... από μουριά 
χαχα.... αυτό!!
[ Invalid Attachment ]
Ιωσήφ, για την ερώτησή σου, το Α μ' αρέσει και μένα περισσότερο αλλά έχε υπόψη ότι το Β είναι αρκετά πιο εύκολο: Στο Α ενδεχομένως στις "γωνίες" του σκάφους θα χρειαστούν φαρδύτερες (αρχικά) ντούγες για να παντρέψεις τις καμπύλες (τουλάχιστον εμένα μόνο έτσι μου βγαίνει).
.......Μάνο σαν αυτό!!! χωρίς βέβαια πλαινάρια και κολάτζα !!!καλοκαιρινή έκδοση

Μάνο αυτό που γράφεις με τις πιο φαρδιές δούγιες είναι πολύ σημαντικό γιατί:
Το τρίχορδο που έφτιαξα απ' τα σχέδια του Μπλέκου , είχε διαστάσεις καλουπιού ,34 μήκος, 18 πλάτος και 17,5 βάθος.
Ήταν τόσο στενό και στρογγυλό , που απ' την δουγομάνα " κατηφόριζε" , με αποτέλεσμα αν είχα υπολογίσει 18 χιλ δούγα(δεν θυμάμαι) για να μου φθάνει , έπρεπε να έχω 4 εκ. δούγα.
Αν έβαζα πιο ψηλά το σημείο σύγκλισης των δουγών ,ήταν τέτοιο το καλούπι ,που δεν έμπαινε τόσο ψηλά η κολάτζα!!! ή έπρεπε να μπει κολάτζα κάτι σαν ωμέγα κεφαλαίο , που έχω δει του Ζαρκάδα!!!
Ερώτηση λοιπόν στους πιο έμπειρους : Ποιος είναι ο σωστός τρόπος κατασκευής τέτοιων σκαφών?