Ψηφοφορία

Τι καπακι να βαλει ο τσιπις;

ΕΛΑΤΟΣ ο παλιος ειναι αλλιως
9 (50%)
ΚΕΔΡΟΣ ο νεος ειν' ωραιος
9 (50%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 18

Η ψηφοφορία έληξε: Απριλίου 01, 2017, 11:26:25 πμ

Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Μάρτιος 2017  (Αναγνώστηκε 13136 φορές)

ΚαΠα

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Μάρτιος 2017
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 15, 2017, 08:23:13 πμ »
Θα βάλεις το Μάρκο με την εξάρτηση που φαΙνεται στη φωτογραφία? ;D
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 15, 2017, 09:29:10 πμ »
να σου πω, με όλες αυτές τις τεχνικές που βρήκες ευκαιρία είναι να "τυπώσουμε" καπάκια...  ;D

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 15, 2017, 10:01:12 πμ »
από πολύν καιρό μου έχει μπει η ιδέα για κάποιου είδους μικτή τεχνική με ζωγραφιστές φιγούρες, (ή ένα μέρος τους) που δεν είναι απορροφητικά όπως ο έλατος κι ο κέδρος...
μου φαίνεται θα αρχίσω απ' αυτό :

[ Invalid Attachment ]

Γουστάρω τρελλά !

να σου πω, με όλες αυτές τις τεχνικές που βρήκες ευκαιρία είναι να "τυπώσουμε" καπάκια...  ;D

Κι εμένα μου έχει κολλήσει η ιδια ιδέα , νασαι καλά Παναγιώτη , μας ανάβεις ωραίες φωτιές  !

( προς το παρόν όμως έχω να λύσω μια άσκηση στερεομετρίας με καλούπι και τάκο ... )
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 15, 2017, 11:25:45 πμ »
Γουστάρω τρελλά !

ε καλά μη φανταστείς κανένα Ρέμπραντ, λίγες σκιές θα βάλω στην καρυδιά να φανεί ένα σχήμα....

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 15, 2017, 11:28:21 πμ »
ρε συ μανο αυτος ποιος ειναι, μοιαζει με ρεμπετοτσιχαντ!  ;D ;D
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 15, 2017, 11:30:52 πμ »
ρε συ μανο αυτος ποιος ειναι, μοιαζει με ρεμπετοτσιχαντ!  ;D ;D

https://en.wikipedia.org/wiki/Subcomandante_Marcos

subcomandante, γιατί comandante είναι (ήταν) ένας και μοναδικός

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 15, 2017, 11:59:29 πμ »
 {celebrate018}
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 15, 2017, 01:07:50 μμ »
σημερα ηταν μερα ψυχοθεραπειας, μετα απο πολυυυυυ καιρο, αφου γυρνοβολουσα απο σεμιναρια σε φεστιβαλ, απο φεστιβαλ σε ρεσιταλ, και παει λεγοντας!
κερφινκ αφιερωμενα στο μανο, συνεχομενα! και μπακστριπ αφιερωμενα στο γιωργο-αλας, καθετα νερα παχους 2χιλ αλλα απο 1,9 στο 1,5 και αυτο επειδη θα βαλω 2 (εχει λωριδα μεγαλη στη μεση για να φτασουν τα ξυλα στην πλατη), και καμαρια πλατης (στα 16 χιλ Χ 6 χιλ πλατος, απλα επειδη κανω μετα την καμπυλη απο κατω, τα 16 πανε σταδιακα προς τις ακρες στα 14...) επισης τακος, καβαλαρης... και κολλημα πλατης...
εκτος ισως απο δυο...

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 15, 2017, 03:54:45 μμ »
καλα τα σεμιναρια και το ρεσιταλ....  {music007}   {music008}   {music015}   αλλα δε παιρνουμε ματι ετσι κανενα οργανάκι

Αντε μπραβο, ξανα στον ισιο δρόμο....  :-*
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 18, 2017, 02:47:34 μμ »
Η πρώτη κεντρική δούγια λυγισμένη και όχι κολλημένη , απλά τοποθετημένη στη θέση της , έδειξε χαρακτηριστικά κενά α α α α α α α α ...

τα γλωσσοπίεστρα , εύκολα, φτηνά, καινούργια
κομμένα, ραμένα, λυγισμένα, και τριμένα
όσο πρέπει κι όσο θέλει κάτω από κάθε δούγια
θα τα βάλω να δουλεύουνε για μένα ...             ( εντελώς μεταξύ μας ... με τόση προσθετική , το καλούπι θα γίνει παράγκα ...  ;)  )

[ Invalid Attachment ]

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 19, 2017, 03:16:27 πμ »
Το θηρίο ξύπνησε. {celebrate014}
Μετά απο καιρό καέβηκα ξανά στο εργαστήριο.
Άνοιξα πολλά μέτωπα και να δούμε τι θα βγεί.
Έκοψα μια μουριά δεκαετίας που είχα και έβγαλα ντούγιες για την μπουζουκομάνα και κάμποσους τζουράδες. Έβγαλα από την ίδια μουριά ένα μάνικο για σκαφτό μπαγλαμά από την ίδια μουριά και ξεκίνησα και έναν ντουγάτο μπαγλαμά από κελεμπέκι. Το μάνικο που έφτιαξα είναι ναι μεν μονοκόμματη μουριά (χωρίς κόντρες) μόνο που του έκοψα στην μέση και το γύρισα ανάποδα τα νερά για ενίσχυση. Βάζω και μια φωτογραφία από την κορδέλλα που μέσα ατο πριονίδια που την γονάτισα
Αφορμή για όλα αυτά ήτανε ένα ο προγραμματισμός μιας επίσκεψης στο σχολείο του μικρού μιας και όταν ο μικρός είπε στη δασκάλα του ότι του έφτιαξα ένα μπαγλαμά ζήτησε να κάνουμε μια παρουσίαση στα παιδά για την οργανοποιία. Έτσι έβαλα μπρος να λεχω κάτι να παρουσιάσω στα πιτσιρίκια.
Και μια ερώτηση: Όλους του μπαγλαμάδες μου τους έφτιαξα 34αρηδες. Η κλίμακα αυτή μου φαίνεται εντάξει αλλά αν έχω καταλάβει καλά συνήθως τους κάνουνε σε μεγαλύτερη κλιμακα. Έτσι λέω να δοκιμάσω τον ένα εκ των δύο να τον κάνω 38άρη, μάλλον τον ντουγάτο. Καμιά πρόταση;;
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 19, 2017, 07:02:05 πμ »
Καλημέρα Δημήτρη !

Πολύ χαίρομαι για το θηρίο που ξύπνησε   {celebrate014} . Μπράβο και στη δασκάλα για την πρωτοβουλία .

Πιστεύω ότι θα είναι μια ιδιαίτερη και πολύ ευχάριστη εμπειρία . Και για τα πιτσιρίκια και για σένα   :)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 19, 2017, 08:18:00 πμ »
Καλημερα Ιωσηφ.Μονος σου τα λες και μονος σου απαντας.Ναι το καλουπι εχει κενα με τη δουγα. Δεν χρειαζεσαι κανενα γλωσσοτετοιο απο κατω. Το μονο που θες ειναι διορθωσεις στο καλουπι σου η κατα τη γνωμη μου  θες καινουριο καλουπι.Αυτο το βλεπω πολυ αποτομο.Ψαξε εδω μεσα  υπαρχουν πολλα σχεδια ,και κανε τη δουλεια σου σαν ανθρωπος. Οργανοποιοι προσπαθουμε να γινουμε κι οχι ωτορινολαρυγγολόγοι. Συγνωμη για το υφος της γραφης μου αλλα τωρα εδω μεσα εχουμε κοσμο που ξερει και  βοηθαει σε ολα. Ας μην κανουμε οπως στην αρχη του φορουμ αυτου ,που βαδιζαμε ξυπολυτοι στ αγκαθια
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 19, 2017, 08:22:44 πμ »
Το θηρίο ξύπνησε. {celebrate014}
Μετά απο καιρό καέβηκα ξανά στο εργαστήριο.
Άνοιξα πολλά μέτωπα και να δούμε τι θα βγεί.
Έκοψα μια μουριά δεκαετίας που είχα και έβγαλα ντούγιες για την μπουζουκομάνα και κάμποσους τζουράδες. Έβγαλα από την ίδια μουριά ένα μάνικο για σκαφτό μπαγλαμά από την ίδια μουριά και ξεκίνησα και έναν ντουγάτο μπαγλαμά από κελεμπέκι. Το μάνικο που έφτιαξα είναι ναι μεν μονοκόμματη μουριά (χωρίς κόντρες) μόνο που του έκοψα στην μέση και το γύρισα ανάποδα τα νερά για ενίσχυση. Βάζω και μια φωτογραφία από την κορδέλλα που μέσα ατο πριονίδια που την γονάτισα
Αφορμή για όλα αυτά ήτανε ένα ο προγραμματισμός μιας επίσκεψης στο σχολείο του μικρού μιας και όταν ο μικρός είπε στη δασκάλα του ότι του έφτιαξα ένα μπαγλαμά ζήτησε να κάνουμε μια παρουσίαση στα παιδά για την οργανοποιία. Έτσι έβαλα μπρος να λεχω κάτι να παρουσιάσω στα πιτσιρίκια.
Και μια ερώτηση: Όλους του μπαγλαμάδες μου τους έφτιαξα 34αρηδες. Η κλίμακα αυτή μου φαίνεται εντάξει αλλά αν έχω καταλάβει καλά συνήθως τους κάνουνε σε μεγαλύτερη κλιμακα. Έτσι λέω να δοκιμάσω τον ένα εκ των δύο να τον κάνω 38άρη, μάλλον τον ντουγάτο. Καμιά πρόταση;;

καλο ειναι τους μπαγλαμαδες να τους κανεις 36 οπως εχει επικρατησει τα τελευταια χρονια λογω και των χορδων που κυκλοφορουν. Το 34 ειναι με μικρα διαστηματα και θελει και χαραξη .........στην τριχα για να μη φαλτσαρει, και το 38 μην τυχων και γινει σκληρο. Αν κι εχω φτιαξει 38 και ηταν μια χαρα. Και μολις ερθει το σχολειο θελουμε τις δασκαλες καμια φωτογραφια
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 19, 2017, 11:08:17 πμ »
Καλημερα Ιωσηφ.Μονος σου τα λες και μονος σου απαντας.Ναι το καλουπι εχει κενα με τη δουγα. Δεν χρειαζεσαι κανενα γλωσσοτετοιο απο κατω. Το μονο που θες ειναι διορθωσεις στο καλουπι σου η κατα τη γνωμη μου  θες καινουριο καλουπι.Αυτο το βλεπω πολυ αποτομο.Ψαξε εδω μεσα  υπαρχουν πολλα σχεδια ,και κανε τη δουλεια σου σαν ανθρωπος. Οργανοποιοι προσπαθουμε να γινουμε κι οχι ωτορινολαρυγγολόγοι. Συγνωμη για το υφος της γραφης μου αλλα τωρα εδω μεσα εχουμε κοσμο που ξερει και  βοηθαει σε ολα. Ας μην κανουμε οπως στην αρχη του φορουμ αυτου ,που βαδιζαμε ξυπολυτοι στ αγκαθια

Σωστά τα λες Κώστα . Για την ώρα όμως , δε με βλέπω να ξεκινώ "εργολαβία" για νέο καλούπι ... Να μαστε καλά, θα δούμε . 

Tags: