Καλησπέρα και καλως σας βρήκα.
Το ονομα μου Θεοδόσης , και έχω μια κιθάρα, δώρο του πατέρα μου, από τα εφηβικά μου χρόνια(15 περίπου πάνε). Είναι μια Hohner Revelation RTS. Τα τελευταία 5-6 χρόνια η κιθάρα ήταν στη θήκη της και πριν 3 εβδομάδες που μου ήρθε να τη βγάλω , να δω τι κάνει,
δεν χάρηκα και τόσο πολύ. Οι μαγνήτες, και όλα τα ηλεκτρονικά είχαν σκουριάσει εντελώς , (εκτος απο τα χρωμιομένα μέρη που είχαν απλα βρώμα). Επίσης υπήρχαν μέρη χτυπημένα και είχε γίνει ζημιά στο βερνίκι.
Δεν είμαι κιθαρίστας , απλά γρατζουνάω καμια συγχορδία που και που οποτε μου ρθει και είπα να αρχίσω να τη φτιάχνω μια και είναι δώρο οπως προείπα.Επίσης Να με συγχωρέσετε μόνο διότι δεν ξέρω καλά τις ορολογίες. Η κιθάρα αυτή τη στιγμή είναι αποσυναρμολογημένη. Τα μεταλλικά μέρη τα καθαρίζω σιγά σιγά. Το σώμα της κιθαρας σκέφτηκα να το ξαναβάψω σε κάτι πιο φυσικό μιας και ήταν βαμμενο με το κλασσικό μαυρο - πορτοκαλο - κοκκινο - κιτρινο sunburst. Χρησιμοποίησα τη μέθοδο του πιστολιού θερμού αέρα και όντων ήταν εύκολη η αφαίρεση. Μόνο που... με την ξυστρα σε κάποια σημεία έφαγα το πανω πανω ξύλο , το οποίο στα χαρακτηριστικά της κιθάρας λέει basswood (τίλια?).
Η κιθάρα τώρα είναι κάπως έτσι αφου αφαίρεσα με γυαλόχαρτο και τα απομεινάρια χρώματος
Η ιδέα του στόκου για καποιο λόγο δεν μου αρεσε να γεμίσω τις "πληγές" που έκανα και με το τριβείο και ένα ψιλο γυαλόχαρτο έφαγα το ξύλο μέχρι να γίνει και πάλι λείο και όμορφο. Μονο που ... το χρώμα εσωτερικά είναι λευκότερο και δείχνει κάπως έτσι.
[ Invalid Attachment ]
Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να γίνει και πάλι ομοιόμορφος ο χρωματισμός , πριν προχωρήσω παρακάτω με το βάψιμο;
Επίσης, όταν αφαίρεσα το βερνίκι με τον τροπο που ειπα, το ξύλο ήταν λείο αρκετά. Χρειάζεται πάλι τρίψιμο με πιο χοντρό γυαλοχαρτο;
Και τέλος το ξύλο είναι φυσιολογικό να είναι τόσο κιτρινο ή το νορμαλ του είναι το λευκό που ... ανέσκαψα.
Αυτά για αρχή. Ελπιζω να μην κουρασα