Αποστολέας Θέμα: Αφαίρεση Χρώματος από Ηλεκτρική Κιθάρα  (Αναγνώστηκε 15134 φορές)

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
Απ: Αφαίρεση Χρώματος από Ηλεκτρική Κιθάρα
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 19, 2011, 11:17:30 πμ »
Παράθεση
Λογω της καμπυλοτητας του σημειου ειναι πολυ ευκολο να "κατεβει" απο λαθος
επειδη την εχω πατησει και εγω να σας πω οτι σε ενα μπρατσο που εφτιαχνα, μηδενισε το ηλεκτρονικο παχυμετρο σε λαθος σημειο με αποτελεσμα να τριψω λιγο παραπανω το μπρατσο. κατευθειαν φανηκε το truss rod. Τα 3-4 χιλιοστα ειναι μικρη αποσταση, φαντασου να το φτασεις στα 2 χιλ με τριψιμο. δεν θα μεινει τιποτα.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 19, 2011, 07:02:08 μμ »
Φίλοι μου,
βλέπω ότι ο καπλαμάς μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Εάν λοιπόν πρόκειται να κολληθεί καπλαμάς και στο μάνικο δεν χρειάζεται να τριφτεί τόσο πολύ από την κάτω πλευρά του. Ίσα ίσα να φύγει το βερνίκι και να φανεί ξύλο για να έχουμε καλή κόλληση.

Εκεί που θα πρέπει να τριφτεί λίγο παραπάνω θα είναι στα πλάγια ώστε να δημιουργηθεί μια εσοχή περίπου 0,4-0,5 χιλ. στο μάνικο στο όριο της κόλλησης με την ταστιέρα, ώστε ο κολλημένος καπλαμάς να έρθει πρόσωπο με το πλάι της ταστιέρας ή το φιλέτο αυτής.

Όμως το πιο δύσκολο είναι να επιτευχθούν σωστές συναρμογές σαν ξυραφιές στις ενώσεις του καπλαμά όταν έχουμε κοιλότητες και εσωτερικές γωνίες.

Μια άλλη λύση είναι να προτιμηθεί πιο σκούρα βαφή από την αρχική ώστε να καλύψει οποιαδήποτε ατέλεια της παλιάς βαφής. Έτσι δεν απαιτείται τρίψιμο σε βάθος.

Επαναλαμβάνω ότι πριν επιχειρηθεί οτιδήποτε, μια δοκιμή βαφής σε άχρηστο ρετάλι από όμοιο ξύλο και σύγκριση με το ξύλο της κιθάρας είναι απαραίτητη.

Ο κάτοχός της κιθάρας ας σταθμίσει όλες τις γνώμες και ας αποφασίσει.

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 23, 2013, 05:49:41 μμ »
Χαίρετε, για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα είπα να "αναστήσω" συτό :-[ !

Πρόσφατα πήρα μια κιθάρα την οποία είχα βάλει στο μάτι, μαόνι το ξύλο γι'αυτό και δεν ανοίγω άλλο θέμα και σκεφτόμουνα να τις κάνω και μερικές μετατροπές. Έχω ήδη μια κιθάρα την οποία έχω ταλαιπωρήσει μέχρι να μάθω set-up και είπα πως αυτήν θα την αναθέσω σε έναν ειδικό γιατί φοβόμουν μην κάνω καμιά χαζομάρα μόνος μου (επειδή με ξέρω :-X ) και ψάχνομαι. Το κόστος λοιπόν έπαιζε στα 100-170€ μέχρι που πήγα σε κάποιον που μου λέει, "Δε το κάνεις μόνος σου; Όρεξη αν έχεις πάρε και ένα τηλέφωνο όπου δυσκολευτείς να γλυτώσεις και τα χρήματα" μάγκα μου είσαι κιμπάρης θα πας μπροστά λέω από μέσα μου και φεύγω με το χαμόγελο στα χείλη, ευκαιρία έψαχνα και 'γώ ;D

Στο κυρίως θέμα, ρωτάω τους φίλους, δεν είχα κανένα μηχάνημα για εργασία και αν ήταν να την τρίψω στο χέρι θα έτριβα μέχρι να σκουριάσει ο robocop ;) , βρίσκουμε ένα γυαλοχαρτομηχάνημα, παίρνω και κάτι εργαλεία ξυλογλυπτικής για να ξύσω τα "κέρατα", ξεκινάω και όλα βαίνουν καλώς... μέχρι που τελειώνω τη δουλειά με το σώμα.

Και τώρα ::) , τώρα ξεκινάει το πρόβλημά μου, παίρνω την κιθάρα πάω στον κιμπάρη και του λέω, μάστορα, θέλω να σκουρύνει αρκετά και να μην γυαλίζει, να έχει ξύλινη υφή. "Cera por patina" μου απαντάει, "Qu'est-ce que cela signifie?" τονελέω και κοιταζόμαστε και οι δύο με ύφος  :-* . Αφού συνήλθαμε μου λέει "Κερί για πατίνα", "Ααα" του λέω και φεύγω να προλάβω το λεωφορείο. Γυρνάω λοιπόν στην πόλη μου όπου όμως δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο πράγμα και όλοι με κοιτάνε σαν να τους μιλάω για τη χαμένη ατλαντίδα, καταλήγω στο συνεταιρισμό όπου και εκεί τζίφος (έλεος). Παίρνω τηλέφωνο του λέω δεν βρίσκω μου λέει αδύνατον του λέω ναι μου λέει έλα θα σου έχω εγώ του λέω οκ και με το που κλείνω, που να περιμένω εγώ ο "έξυπνος" για 1 βδομάδα που θα ξαναπήγαινα, παίρνω σε άλλον. Ανάσα.

Του λέω την ιστορία και λέει ΟΧΙ αυτό το κερί δεν κάνει, "Λάδι για όπλα" μου λέει, κοιτάω τον αριθμό που πήρα μήπως έκανα λάθος και του λέω φίλος οκ, μια ερώτηση σέκανα μην αρπάζεσαι, "Όχι παρεξήγηση, tru oil θέλεις". Παίρνω λοιπόν το σπρέι ψεκάζω, σκουπίζω, σκουραίνει, χαμογελάω, το πιάνω την άλλη μέρα, αφήνει λάδια :'( και που είπα να το πάρω για να τελειώνω στα γρήγορα αλλά που.

Φτάνουμε λοιπόν στη σημερινή μέρα που ενώ φανταζόμουν ότι θα σόλαρα τρελά με το κοινό από κάτω να παραληρεί (τώρα ξεκινάω απλά σκέφτομαι το μέλλον ;) ), περιμένω να φύγει το λάδι... Αφού σας έπρηξα τόση ώρα να κάνω και τις ερωτήσεις.

Πόσο χρόνο θέλει για να φύγει τελείως το λάδι από την επιφάνεια και πως μπορεί να επιταχυνθεί η διαδικασία; Πήρα μια πετσέτα και άρχισα να τρίβω μήπως ρουφήξει καθόλου αλλά λίγα πράγματα. Επίσης μου είπε να βάζω σχεδόν κάθε χρόνο ;D χαχαχα καλό το αστείο αλλά δε θα πάρω >:(

Μπορώ να το ξύσω και να περάσω κάτι άλλο που θα κάνει τα ίδια πράγματα χωρίς πολύ αναμονή; Λάδι φινιρίσματος μου είπαν αλλά πλέον στο μυαλό μου λάδι = υπομονή

Το κερί τελικά κάνει; Πόσο χρόνο θα θέλει και το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο;

Έχετε να προτείνεται οτιδήποτε άλλο;

Θα ήθελα να γίνει κάπως έτσι, αν γίνεται να μη γυαλίζει και καθόλου, επίσης να σκουρίνει αρκετά, λίγο πιο ανοιχτό από την ταστιέρα
http://www.thomann.de/gr/media_bdbviewer_AR_221726.html?image=8&small=1

Εάν σας κούρασα συγνώμη, είπα να δώσω ευχάριστο τόνο δεν ξέρω και αν τα κατάφερα.

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 23, 2013, 06:10:40 μμ »
πολυ ωραια τα ειπες.
                          μονο ο βουλης13 μπορει να σε απαντησει.  100%

Εγω και ο Ζοζέφ.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 23, 2013, 06:16:09 μμ »
Φιλε μου εισαι σιγουρος οτι αυτο που χρησιμοποιησες ειναι tru-oil??? Γιατι το tru oil την επομενη μερα γινεται σαν πετρα, εκτος και αν εβαλες καμια τεραστια ποσοτητα! Ακομη και ετσι να ειναι ομως, αφου σκουπισεις το περισσοτερο υλικο με μια πετσετα αυτο που θα μεινει στεγνωνει (στην αφη τουλαχιστον) μεσα σε λιγες ωρες!
Αν οντως ειναι tru-oil, βλεπω οτι χρησιμοποιησες αυτο που ερχεται σε μορφη σπρευ, το οποιο φανταζομαι οτι ειναι αραιωμενο με διαλυτες για να μπορει να ψεκαζεται. Το ιδιο λαδι υπαρχει και σε παχυρευστη μορφη που εφαρμοζεται με πανι. Υποθετω οτι σε μορφη σπρευ, η ιδια ποσοτητα υλικου  χρειαζεται περισσοτερο χρονο για να στεγνωσει!

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 23, 2013, 06:26:25 μμ »
Οι φωτογραφίες κατά χρονική σειρά, ελπίζω.

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 23, 2013, 06:28:59 μμ »
Το σπρέυ που χρησιμοποίησα είναι αυτό:

Καμία πρόθεση για διαφήμιση/δυσφήμιση βέβαια.

immortalx ακολούθησα τις οδηγίες, ψέκαζα και σκούπιζα η αλήθεια είναι πως έβλεπα να σχηματίζεται κάτι σαν πολύ λεπτή λιμνούλα αλλά τη σκούπιζα κατευθείαν, το έκανα 3-4 φορές όπως μου είπαν. Τώρα αν την πιάσω δεν έχει και πιο πολύ απ'ότι έχω στα μαλλιά μου αλλά μετά θέλω σαπούνισμα οπωσδήποτε.

Επίσης θα το ήθελα πιο σκούρο και πιο καφέ γιατί έχει έναν κόκκινο τόνο, εάν ζητάω τρελά πράγματα πείτε μου έτσι και αλλιώς άσχετος είμαι αλλά με έπιασε μια όρεξη για ξυλοδουλειές, σκέφτομαι να κάνω ξύλινα knobs γιατί τα μεταλλικά είναι σκουριασμένα.

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 23, 2013, 06:47:27 μμ »
Οκ αυτά είναι τα εργαλεία μου, η τελευταία είναι ο ιδρώτας μου, η αλήθεια είναι δε θυμάμαι πότε έκανα τελευταία φορά μπάνιο, ναι  :-[

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 23, 2013, 08:27:40 μμ »
για καθαρο το βλεπω...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 23, 2013, 11:09:50 μμ »
αυτο που έβαλες δεν είναι true oil ....προφάνως είναι κάποιο "gun oil" .... σύστασης χχχχχχ.....
το true oil ...που πωλείται για χρήση στα όπλα , κατά τον κατασκευαστή του.....είναι πατέντα....

'Tru-Oil' is made from a mixture of 56% mineral paint thinners, 33% oil varnish and 11% linseed or Tung oil.
...όπως αναφέρει εδώ:
http://www.mikeouds.com/messageboard/viewthread.php?tid=12156

δες και τον "βόα" μετά  4 χέρια , με πανάκι ...:
 http://www.luthier.gr/index.php?topic=1041.75

"κανονικά" ... κατά τις διάφορες ιντερνετολογίες ....θέλει τουλάχιστον 7-8 χέρια για να δώσει πάχος "βερνικιού",,,
εγώ στα τέσσερα σταμάτησα....και το γυάλισμα έγινε με μάλλινο κασκόλ.....αν βρώ γυαλιστικό κανονικό θα το γυαλίσω στο μέλλον...

οσο λάδι και να βάλεις .... εκτός άν πνίξεις το πανάκι στο λάδι.....το τρίβεις και στεγνώνει σε 3-4 λεπτά....
..δηλαδή αρχίζει και "κολλάει" το πανάκι οπότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να σταματήσεις....

..κάποιοι που το γυαλίζουν πολύ (βλέπε you tube) το πνίγουν στο λάδι και μετά το "στραγγίζουν" με χαρτί κουζίνας....
..υποτίθεται ότι πετυχαίνουν πιό "στρωτό" πέρασμα ...υποθέτω.....

καλή τύχη....βρες original true oil
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 24, 2013, 02:47:56 πμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μάλιστα, τώρα έτσι όπως είναι η κατάσταση δηλαδή αρχίζω και τρίβω... είμαι λίγο ανυπόμονος είναι αλήθεια. Ωραίος ο βόας (από άποψη φινιρίσματος) λίγο γυαλιστερός όμως για το γούστο μου. Θα προσπαθήσω να την κάνω ένα τρίψιμο να την επαναφέρω όπως ήταν και μετά θα πάρω σερί όλους τους οργανοποιούς για να πάρω κάτι από σίγουρο χέρι.

Καμιά άλλη λύση; Το κερί το αποκλείουμε;

Τελικά θέλει πιο πολύ υπομονή απ'ότι φανταζόμουν, είμαι γενικά λίγο της βιασύνης :(

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 02, 2013, 11:45:12 μμ »
Γεια σας και πάλι, μιας και τελείωσα το σώμα είπα να σας το δείξω. Τελικά το πέρασα με κερί πατίνας χρώματος σκούρης οξιάς και τρίψιμο με πετσέτα να μην αφήνει μαυράκια. Το αποτέλεσμα ήταν το ιδανικό μπορώ να πω, αυτό ακριβώς που έψαχνα, ξύλινη υφή με ένα ωραίο άρωμα που εξασθενεί σιγά σιγά. Μερικές απροσεξίες με το γυαλόχαρτο και με το τρίψιμο με την πετσέτα είχαν ως αποτέλεσμα να φαίνονται γραμές από την πίεση με το γυαλόχαρτο και να φύγει μια γωνία που φαίνεται στην εικόνα :'(.

Επίσης έξυσα και το μπράτσο καθώς η άλλη μου κιθάρα είχε πιο επίπεδο λαιμό τύπου D ενώ αυτός είναι κάτι σε C/U και μου φαίνεται πιο γεμάτος/μεγάλος στο πιάσιμο, στην πραγματικότητα είναι λεπτότερος. Το παράτησα προς το παρόν αλλά θα ζητήσω οδηγίες ώστε να το ξύσω σωστά μη κάνω καμιά χαζομάρα :-[.

Ευχαριστώ για τη συνεισφορά σας και πιθανότατα θα τα ξαναπούμε σε κάποια μελλοντική μετατροπή :D

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 03, 2013, 12:27:10 πμ »
.................... Μερικές απροσεξίες με το γυαλόχαρτο και με το τρίψιμο με την πετσέτα είχαν ως αποτέλεσμα να φαίνονται γραμές από την πίεση με το γυαλόχαρτο και να φύγει μια γωνία που φαίνεται στην εικόνα :'(.

Ελπίζω το κομμάτι που έφυγε να μην το έχασες ή το πέταξες γιατί ξανακολλάει και γίνεται σαν καινούργιο.

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 03, 2013, 04:25:02 μμ »
Ναι το έχω κρατήσει, είχα δει σε κάτι βίντεο πως κολλάνε τα κομμάτια ξύλου για να γίνουν εννιαίο σώμα και έπαθα πλάκα με το πόσο δυνατή είναι η κόλληση μέχρι πριν νόμιζα ότι όλα είναι ένα ξύλο, αυτή είναι 4 παρεμπιπτόντως

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 03, 2013, 05:57:20 μμ »
.....1) σου κάθησε ή τύχη σου , μάλλον, και κάτω απο τη βαφή υπήρχε αυτό το ωραίο ξυλάκι....
......2) μάλλον s470 είναι ή περίπου .....εχω κι εγω(ο γιος δηλαδή) μια ίδια....και μου βάζεις ιδέες....

......3) πολύ καλύτερη απο πρίν.....πολυ καλό mod... :-*

.....4) χωρίς κλείσιμο πόρων , με τη βρώμα τι γίνεται ????
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Tags: