Γεια σας και πάλι, ξεκίνησα να αφαιρώ το χρώμα από την κιθάρα την οποία πρόκειται να μακελέψω

θέλω να ρωτήσω μήπως υπάρχει τρόπος να γίνει η ίδια δουλειά με λιγότερη κούραση ή λιγότερη φασαρία, σκόνες, τριψίματα. Θυμάμαι για την προηγούμενη κιθάρα μου, είχε πει ένας μάστορας ότι θα αφαιρούσε το χρώμα με διαβρωτικό και δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό και εύκολο.
Κάτω από το χρώμα υπάρχει μια διάφανη σκληρή κρούστα που υποθέτω πως είναι για προστασία και αν κρίνω από τα σούτια που έχει φάει και δεν έχει κάνει κάνα σοβαρό βαθούλωμα λειτουργεί μια χαρά. Αργότερα αν θέλω να τη βάψω πως θα προσθέσω μια τέτοια προστασία για το ξύλο;
Επίσης πήρα το τρυπάνι για μεντεσέ που βλέπετε για να κάνω χώρους (routing) στο σώμα της κιθάρας. Προσπάθησα σε δυο ξύλα (σκληρό και μαλακό) να το δοκιμάσω αλλά είναι δύσκολο να το ελέγξω και μου φαίνεται κάπως επικύνδυνο - είμαι λίγο χ€στράκος η αλήθεια είναι

- και σκέφτομαι να δώσω κάποια χρήματα να πάρω ένα ειδικό μηχάνημα για αυτές τις δουλειές (το πιο απλό). Όποιες συμβουλές προτάσεις έχετε παρακαλώ ελεύθερα.