Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Σεπτέμβριος 2016  (Αναγνώστηκε 19973 φορές)

tsipis

• Sr. Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Σεπτέμβριος 2016
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 01:54:56 μμ »
Το κουιζ της εβδομάδας που είναι ή ταστιέρα οεο? ???
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μου ρε παιδιά?

δεν πειράζει, θα αναγνωρίζεις τις κακοτοπιές στο μέλλον... δες και την βέργα στο μανίκι

Ο ίδιος κατασκευαστής είναι με την ίδια τεχνική, πάντως το όργανο ζυγίζει 300 κιλα! Χαρά στο κουράγιο σου εγώ πάντως δεν ασχοληθηκα περισσότερο εξυσα το μανίκι εβαψα μαύρο ένα κομμάτι 8 χιλ να φαίνεται ότι υπάρχει ταστιέρα το υπόλοιπο μπράτσο μαόνι και περασα ένα βερνίκι 2 συστατικών ματ. Μόλις τελειωσα το εβγαλα γρήγορα γρήγορα από το εργαστήριο γιατί έρχεται χειμώνας και θα γινόταν καλό προσάναμα! Αφού δεν εβγαλα ούτε μια φωτο .....
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 03:38:31 μμ »
Εδω κι εγω.....εχω τελειωσει εδω και καιρο αλλα δεν ειχα ορεξη ν ανεβασω κατι. Ηχο θα βαλω αφου παιξω με διαφορετικο καβαλαρη , κι αφου ακουσω αυτο που θελω.

ΥΓ. Ο υπαρχων καβαλαρης ειναι απο εβενο διχρωμο
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 04:08:44 μμ »
Ωραιος!!!
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2016, 04:37:38 μμ »
Κώστα ! Εύχομαι και θέλω να ακούσεις αυτό που θέλεις ! ...
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2016, 12:52:08 πμ »
Κωστα τι να σχολιασω.....εχω μεινει αφωνος αδερφε μου !!!

Μια ευχη θα κανω, να ειναι ανταξιος ο ηχος με την ομορφια του και εννοειται να ειναι αυτο που εσυ θελεις !!!!!

Και να αξιωθουμε κι εμεις να κανουμε καμια ομορφια μπας και σε πλησιασουμε......χαχαχα

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2016, 12:56:53 πμ »
Κώστα δεν είσαι μάστορας εσύ.. CBX 1050 είσαι και δεν το ξέρεις φίλε...
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2016, 04:50:18 μμ »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΡΕ ΣΥ ΜΗΤΣΟ OXI KAI CBX 1050.................... ΠΟΛΥ ΜΑΟΥΝΑ ΜΩΡ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

filios

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 6 guitars 3 bouzoukis
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2016, 06:45:45 μμ »
Φίλε Μάνο,

Σε υπέρ ευχαριστώ για αυτά που μου ανέβασες στο φόρουμ Δεν γνωρίζω αν υπάρχει Άγιος Μάνος αλλά πρέπει να είσαι ή κατά τζιη πάεις!!

Απολογούμαι που καθυστέρησα να απαντήσω λόγω καταστάσεων που δεν θέλω να αναφέρω στο Φόρουμ. Νοιώθω πολύ υποχρεωμένος για την μεγάλη φασαρία στην οποία σε έβαλα και την ανταπόκριση σου που είναι διατριβή.
Eγώ δεν τα έχω καλά με την τεχνολογία.  Το παρόν μήνυμα προσπαθώ να το στείλω εδώ και μερικές μέρες ανεπιτυχώς. Τώρα έβαλα τον ανιψιό μου που είναι expert και σίγουρα θα σταλεί.

Αυτά που μου έγραψες είναι πολύ χρήσιμα και θα αναθέσω στην 13 χρονη εγγονή μου!! να μου τα αποθηκεύσει κάπου που να μπορώ εύκολα να τα ξαναβρώ.

Πιστεύω ότι οι αναλογίες της κιθάρας σου είναι πολύ καλές και αρμονικές ( θυμίζουν μερικές μικρές Τορρες ).

Το ότι είναι πιο ρηχή από τον στόχο σου όπως είμαι σίγουρος γνωρίζεις ,δεν θα την κάνη ρηχή και στον ήχο Εξάλλου είναι και domed που αυξάνει το βάθος του ηχείου.

Ο ήχος, πάντα κατά την γνώμη, μου θα είναι πιο άμεσος ( forward ) και με περισσότερες αρμονικές.  Επηρεαζόμενος από διάφορα που διάβασα  over the years έφτιαχνα το πάχος των καπακιών κοντά στα 2 χιλ που θα ήταν υπεραρκετό πάχος για μία κιθάρα τέτοιου μεγέθους και με τόσο καλό καπάκι και ειδικά με καλό doming.  Αλλά δεν γνωρίζω αν για κιθάρα με μεταλλικές χορδές  θα αντέξει αυτό το πάχος ,και φυσικά εγώ είμαι και adventurer (Δηλ. ψάχνομαι συνεχώς!)

Πάντως πιστεύω ότι απέφευγαν το doming διότι είναι πολύ πιο δύσκολο στις κιθάρες χωρίς fan struts και απαιτεί διαμόρφωση του χείλους και του lining της κιθάρας σε radius dish και λίγο ζόρισμα από το πίσω καμάρι μέχρι τον τάκο για καλή εφαρμογή, (αν το doming  είναι έντονο).

Πολύ ωραίος και εκφραστικός o Μυστακίδης και πολύ ωραίο όργανο η κιθάρα του.
      Πάντα πίστευα ότι μια καλή κιθάρα εξαρτάται πρώτα από την ποιότητα των υλικών της, μετά από τον κατασκευαστή της.  Δηλαδή το χέρι και την ψυχή πίσω από το χέρι. Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι στην μεγάλη αυτή έκθεση κιθάρων που είχες την καλοσύνη να μου στείλεις υπάρχουν τόσα διαφορετικά σχήματα και διαστάσεις. Η γραμμή της μέσης  μερικών κιθάρων είναι πολύ πιο κοντά προς το μάνικο και την  άρθρωση.

¨Άλλες  είναι στην άκρη της τρύπας και άλλες  τέμνουν την τρύπα κατά το εν τρίτο. Επίσης ο καβαλάρης πιο κοντά ή πιο μακριά από την τρύπα και το τέλος της κιθάρας και το πίσω καμάρι που πρέπει να είναι πολύ σημαντικό ηχητικά Θα ήτο πολύ ενδιαφέρον να ακούσει κάποιος και να συγκρίνει τις κιθάρες αυτές για να μπορεί να βγάλει συμπέρασμα Μερικές είναι πολύ όμορφες. Άλλες καθόλου του γούστου μου.

Η κιθάρα Αλεξανδρή πχ  έχει τα καμάρια να στενεύουν και να είναι πιο ψηλά (και χοντρά) προς τα μπάσα αντί προς τα treble, αντίθετα με ότι συνηθίζεται  σήμερα  ειδικά στις κλασσικές κιθάρες που θέλουν τα treble πιο δύσκαμπτα για καλύτερο response στις ψηλές συχνότητες.

Εάν ποτέ αποφασίσω να ασχοληθώ με αυτού του τύπου την κιθάρα και αν βρω κάποιο φίλο που ενδιαφέρεται θα ανατρέξω στις πληροφορίες που μου έστειλες.

Οι κατασκευές μου είναι λίγες παρόλο το ότι άρχισα να ασχολούμαι με αυτές  πριν 30 – 35 χρόνια Εάν έφτιαχνα 2 τον χρόνο θα είχα φτιάξει 60 ή 65 όργανα και όχι 8 κιθάρες και 3 μπουζούκια που έχω φτιάξει έως τώρα. Μία δικαιολογία, εκτός της δουλειάς μου και των πολλών hobbies είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ασχοληθεί με την κορούλα μου με κατασκευές για βαφτίσεις όπως ξύλινες μπομπονιέρες, βαρκούλες, καραβάκια, ξύλινα αεροπλανάκια και μοτοσικλέτες, πιο μεγάλες βαρκούλες, συρμάτινα δενδράκια σπιτάκια μικρές κούνιες και άλλες πολλές κατασκευές που ήταν χρονοβόρες και απαιτούσαν πολλά σαββατοκύριακα.  Της είχα πει μην πεις ποτέ σε κάποιο ότι αυτό δεν γίνεται, όλα γίνονται και τα φτιάχναμε.  Δυστυχώς δεν έχουν σχέση με την οργανοποιία για να τα ανεβάσω στο Φόρουμ. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές οργάνων εκεί έχουν την δεξιότητα και την ικανότητα  να φτιάξουν οτιδήποτε.

Περιμένετε όμως να γίνετε παππούδες πρώτα !!
Μάνο και Στέλιο θα σας στείλω φωτογραφίες αυτών των άλλων κατασκευών και έτσι ίσως συγχωρέσετε και δικαιολογήσετε την φαινομενική τεμπελιά μου με τα όργανα.

Υγεία σε όλους.

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2016, 07:13:01 μμ »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΡΕ ΣΥ ΜΗΤΣΟ OXI KAI CBX 1050.................... ΠΟΛΥ ΜΑΟΥΝΑ ΜΩΡ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.

Μαούνα ναι μαζί σου, οτι δουλεύεις γαζώνοντας είναι η ουσία, 24 βαλβίδες και 6 καρμπ...
Βάλε ήχο ρε να το ακούσουμε!
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2016, 10:13:45 πμ »
Εδω κι εγω.....εχω τελειωσει εδω και καιρο αλλα δεν ειχα ορεξη ν ανεβασω κατι. Ηχο θα βαλω αφου παιξω με διαφορετικο καβαλαρη , κι αφου ακουσω αυτο που θελω.

ΥΓ. Ο υπαρχων καβαλαρης ειναι απο εβενο διχρωμο

... είχα γράψει μιαν απάντηση για το όργανο στον Κώστα αλλά μάλλον δεν πάτησα το σωστό κουμπί γιατί δεν την βλέπω...
τέλος πάντων, έλεγα κι εγώ για ήχο....

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2016, 10:31:16 πμ »
Φίλε Μάνο,
........

Φίλιε όλα γίνονται, σωστό. Κι εγώ έκανα διάφορες μικροκατασκευές παλιότερα, αλλά από τότε που άρχισα τα όργανα έχω κολλήσει και όχι μόνο δεν μπορώ να σταματήσω, αλλά επειδή με ενδιαφέρουν όλα τσαλαβουτάω σαν το βάτραχο από δω και από κεί....

έτσι λοιπόν ενώ εξακολουθώ να δοκιμάζω χορδές στην κιθάρα (πρώτη κατασκευή είναι, θέλω να το εξαντλήσω όσο μπορώ) έμπλεξα με κιθάρα resonator

και αφού χρησιμοποίησα το jig για διαμόρφωση μάνικου κιθάρας που είχα φτιάξει για μιαν άλλη κατασκευή

σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω και σε έναν τζουρά που φτιάχνω ταυτόχρονα και είχα λαθάκι στην κλίση, ήρθε κουτί (κυριολεκτικά) στο μήκος, πολύ χρήσιμο μου φάνηκε αυτό το εργαλείο

ο τζουράς είναι στην ουσία δοκιμή σε νέο καλούπι (προσπαθώ να καταλήξω σε καλούπι γιατί θέλω νέο καλούπι για μπουζούκι και δοκιμάζω σε τζουράδες), μου φαίνεται ότι αυτό θα είναι οκ

[ Invalid Attachment ]

φωτης

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: παλισανδρος
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2016, 04:42:07 μμ »
θα ηθελα να ρωτησω τον κ μανο στο πεναρι πως εκανε αυτο το πιο σκουρο σημειο

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2016, 10:41:51 μμ »
αν κατάλαβα καλά και εννοείς την φιγούρα στο καπάκι, είναι καπλαμάδες (καρυδιά και μαύρος με ανοιχτόχρωμο φιλετάκι ενδιάμεσα) πρώτα κολλημένοι μεταξύ τους κει μετά όλη η φιγούρα χωνευτή. 

φωτης

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: παλισανδρος
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 03:50:57 μμ »
στην φιγουρα αναφερομαι.αυτο που με παραξενευει ειναι οτι στα σημεια που ειναι πιο μαυρο φαινεται να ειναι συνεχεια του ξυλου αφου και τα νερα ταιριαζουν απολυτα και υπεθεσα πως ειναι καμμενο η καποια παρομοια τεχνικη.ειδικα το σημειο που μοιαζει με μισοφεγκαρο με μπερδευει πολυ το πως φτιαχτηκε.παντως ειναι πανεμορφη φιγουρα

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 05:56:00 μμ »
στην φιγουρα αναφερομαι.αυτο που με παραξενευει ειναι οτι στα σημεια που ειναι πιο μαυρο φαινεται να ειναι συνεχεια του ξυλου αφου και τα νερα ταιριαζουν απολυτα και υπεθεσα πως ειναι καμμενο η καποια παρομοια τεχνικη.ειδικα το σημειο που μοιαζει με μισοφεγκαρο με μπερδευει πολυ το πως φτιαχτηκε.παντως ειναι πανεμορφη φιγουρα

[ Invalid Attachment ]

Tags: