Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Σεπτέμβριος 2016  (Αναγνώστηκε 19967 φορές)

φωτης

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: παλισανδρος
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Σεπτέμβριος 2016
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 08:50:16 μμ »
ωπ συγνωμη δεν εννοουσα την φιγουρα στον τζουρα αλλα την φιγουρα στην κιθαρα. και ελεγε τι δν καταλαβαινω

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 09:30:41 μμ »
ωπ συγνωμη δεν εννοουσα την φιγουρα στον τζουρα αλλα την φιγουρα στην κιθαρα. και ελεγε τι δν καταλαβαινω

... μπλέξαν οι γραμμές μας  ;D

στην φιγουρα αναφερομαι.αυτο που με παραξενευει ειναι οτι στα σημεια που ειναι πιο μαυρο φαινεται να ειναι συνεχεια του ξυλου αφου και τα νερα ταιριαζουν απολυτα και υπεθεσα πως ειναι καμμενο η καποια παρομοια τεχνικη.ειδικα το σημειο που μοιαζει με μισοφεγκαρο με μπερδευει πολυ το πως φτιαχτηκε.παντως ειναι πανεμορφη φιγουρα

Καλά είδες, το ίδιο ξύλο είναι (καρυδιά κατεβασμένη ~ 1 χλστ. με το ρούτερ, όχι καπλαμάς)
Οι σκιές είναι χρώμα, πρώτα κάσια και μετά σινική μελάνη, πολύυυυυ αραιωμένα και τα δύο.
Πολλά "χέρια" και "σβήσιμο" με το δάχτυλο ή με καθαρό πανί για να γίνει ντεγκραντέ (να αλλάζει χρώμα σταδιακά) η "σκιά".
Πρέπει να αφήνεις να στεγνώσει εντελώς κάθε χέρι πριν το επόμενο γιατί κινδυνεύεις η νέα στρώση να σου διαλύσει την παλιά (αραιωμένα με νερό και τα δύο).
Εκτός από τις δύο περιοχές που φαίνονται πιο σκούρες από μακρυά, έχω σκουρύνει και την περίμετρο για να "γράφει" πάνω στον έλατο, αλλά είναι πολύ "διακριτική" επέμβαση και δεν φαίνεται χαχα.
Τα φιλετάκια είναι επίσης ανοιχτόχρωμοι καπλαμάδες που τους φύτεψα "όρθιους" σε κανάλι που άνοιξα με σέγα με πολύ λεπτό πριονάκι (0,3), για να υπάρχει "όριο" και να κάνουν αντίθεση. Θέλει προσοχή στο βάψιμο να μην πάει χρώμα στο φιλέτο.
Τα dots είναι ασετόπαστα που όπως και τα φιλέτα μπήκαν από την αρχή (μετά το χρώμα δεν μπορείς να τρίψεις για να τα "κατεβάσεις" στο ίδιο επίπεδο, μόνο ένα πολύ ελαφρύ τρίψιμο για τα "μαλλιά" που σηκώνει το νερό)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 09:41:35 μμ από Μάνος Τουρπάλης »

Tempest

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: Στο ξεκίνημα...
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2016, 10:35:55 μμ »
Καλησπέρα στην ωραία παρέα.

Μιας και χαλάρωσα πλέον από δουλειά πήρα μπρος. Για μία κιθάρα πήγαινα, τρεις προέκυψαν (και έχει ακόμα...).  {celebrate014} {celebrate014} {celebrate014}

Η δεξιά είναι η Danelectro U1 που είχα σκοπό να κάνω αρχικά. Μια πρώτη εικόνα για το πως θα φαίνεται είναι η παρακάτω. Σκέφτηκα να την κάνω κάτι ανάμεσα στην U1 και την convertible, οπότε εκτός του ενός lipstick μαγνήτη θα έχει και ένα πιεζοηλεκτρικό στον καβαλάρη καθώς και μία τρύπα τύπου "f hole".
 [ Invalid Attachment ]
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2016, 11:27:01 μμ »
Χάρη μου φαίνεται με τις κιθάρες τα πας πολύ καλύτερα από ότι με τα μπαγλαμαδακια..
Εγώ έφτιαξα καπακι, κολλησα καμάρια, κολλησα καπακι, εβαλα φιλετα, τα έκανα σκ@τα, το ξεκολλησα, ξαναεφτιαξα καπακι, ξανακολλησα καμάρια, ξανακολλησα καπακι, ξαναεβαλα φιλετα, η γυναίκα μου λέει θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει. Θα πέσει πεινα.
 [ Invalid Attachment ]
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2016, 07:02:06 πμ »
Πάντως Δημήτρη, το αποτέλεσμα δείχνει πολύ περιποιημένο. Χαλάλι η διπλοδουλειά ! Καλή και καθαρή συνέχεια !

... για τη γυναίκα και τα παιδιά ... τι να πω ; ... συνέχισε να τους δίνεις την αγάπη σου ...   :)  :)  :)
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2016, 07:32:56 μμ »
και καπου εδω τελειωνει η χαρα της κατασκευης και αρχιζει το μαρτυριο του λουστραρισματος.............ριξε βερνικα-τριψε-ξαναριξε βερνικια-ριξε καντηλια........

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2016, 09:27:09 μμ »
μπραβο αποστολη πολυ καλο περιμενουμε ηχο!!!!!!!!!!!

George45

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2016, 09:30:42 μμ »
Χάρη μου φαίνεται με τις κιθάρες τα πας πολύ καλύτερα από ότι με τα μπαγλαμαδακια..
Εγώ έφτιαξα καπακι, κολλησα καμάρια, κολλησα καπακι, εβαλα φιλετα, τα έκανα σκ@τα, το ξεκολλησα, ξαναεφτιαξα καπακι, ξανακολλησα καμάρια, ξανακολλησα καπακι, ξαναεβαλα φιλετα, η γυναίκα μου λέει θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει. Θα πέσει πεινα.
 [ Invalid Attachment ]

Δημητρη τι κλιμακα θα εχει το οργανο?πολυ καλο!!!!!!!!!!!!

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2016, 10:38:10 μμ »
Αποστόλη Συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!πανέμορφο...δεν μου λες , στο θέμα καπάκι έγραψες :....στο τριχορδο που φτιαχνω τωρα το αφησα ευθειο το σκαφος να δω τι θα παιχτει.......
Αυτό είναι?....
Καλά πότε πρόλαβες ρε θηρίο ? δεν έχει μια εβδομάδα που το 'γραψες!!
Αν ισχύει, δυο φορές μπράβο και περιμένουμε οπωσδήποτε ήχο  {music026}

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2016, 10:16:14 μμ »
Δημητρη τι κλιμακα θα εχει το οργανο?πολυ καλο!!!!!!!!!!!!
60 εκ θα το κάνω. Το προηγούμενο με ίδιο σχεδόν σκάφος το έκανα 67 αλλά δε με βολεύει τελικά και θα πάει και αυτό χάρισμα σε φίλο όπως φαίνεται.. Τι είναι αυτό το πράγμα ρε παιδί μου... Κάθε φορά που φτιάχνω όργανο λέω να το κρατήσω για μένα, δεν περνάνε δύο τρεις μήνες και το χαριζω.. Μόνο το πρώτο το χοντροκομενο και βαρύ δεν μπορώ να αποχωριστω..
Αποστόλη ωραίο μπουζούκι! Καλά τελειωματα.
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2016, 03:12:14 μμ »
γιωργο οταν εγραφα το μυνημα που λες το ειχα σχεδον τελειωμενο το οργανο...το κουρδισα πριν τα λουστρα και εμεινα ικονοποιημενος,αν δεν το μπουκωσω με τα λουστρα θα παιξει καλα,δημητη αλλαξες καπακι για τα φιλετα?δεν γινοταν να κανεις πιο φαρδυα τα αυλακια και να βαλεις φαρδυτερα φιλετα?

George45

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2016, 03:17:43 μμ »
περιμενουμαι με αγωνια!!!!!!!!!!!!! {music024}

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2016, 06:10:44 μμ »
...το κουρδισα πριν τα λουστρα και εμεινα ικονοποιημενος,αν δεν το μπουκωσω με τα λουστρα θα παιξει καλα,
Το καπάκι δεν είναι βαμμένο με  γομαλάκα?

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2016, 06:18:02 μμ »
ειναι βαμενο ολο με πολυουρεθανη 2 συστατικων,στις φωτο εχω ριξει το πρωτο χερι(σηλερ)και σημερα εριξα το δευτερο

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2016, 06:32:02 μμ »
Αποστόλη μου τώρα θα σε πρίξω  ;D

Είπες : στο τριχορδο που φτιαχνω τωρα το αφησα ευθειο το σκαφος να δω τι θα παιχτει.

Δώσε και σε μας τα καημένα  :'(.... περισσότερα στοιχεία?

Tags: