εγω θα εβαζα το καμαρι ακριβως κατω απο το κοκκαλο του καβαλαρη (συνηθιζεται απο πολλους-σημαντικους κιθαροκατασκευαστες, τουλαχιστον στην κλασικη)
αν το βαλεις πιο πανω το καμαρι, να βαλεις και μια πλακα ξυλου ακριβως κατω απο τον καβαλαρη (επισης αλλα σχεδια της...αλλης σχολης). οσες εχω κανει με πλακα ειναι απο το ιδιο καπακι, με τα νερα να τρεχουν καθετα, υψους 2 χιλ περιπου.
το εβαζαν και καλα, για να μην βουλιαξει (που βουλιαζει στην τελικη...) το καπακι μπροστα απο τον καβαλαρη
το τελικο παχος του καπακιου εξαρταται απο το ποσο πυκνα ειναι τα νερα, και απο το ποσο ευλιγιστο ειναι (αν κρατησεις ενα απο τα 2 κομματια στα χερια σου, και το "λυγισεις", αν το νιωθεις οτι γινεται πολυ ευκολα θελει πιο πολυ παχυ.
αυτο συνηθως ερχεται με την πειρα, αλλα και με το χτυπημα του ξυλου να "κουδουνοκαμπανιζει"...
στον ελατο στις κλασικες ειναι απο 1.6-1.7 (εξτριμ) μεχρι το συνηθες 2-2.4χιλ.
εσυ νομιζω πρεπει να κινηθεις με το πιο παχυ στην μεση (2.4-2.5) και στις ακρες να το λεπτυνεις αρκετα (2)
επισης στην ενωση, θα εβαζα μια ακτινα (εχω δει αρκετες ρεμπετοκιθαρες που εχουν μονο σκαλα καμαρια, να ειναι ανοιγμενες εκει...)