τώρα που το σκέφτηκα, μπορώ να στείλω και σε .dwg τα παρακάτω σχέδια των templates, αλλά αυτό της χελιδονοουράς στην ουσία ισχύει μόνο για το δικό μου κοπτικό, στο δικό μου ρούτερ και στο συγκεκριμένο jig (*) οπότε πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα.
Στο σχεδιάκι παρακάτω είναι τα templates για ένωση με ίσιο κοπτικό (αν βάλεις ρυθμιζόμενη με βίδα π.χ.) αριστερά και με χελιδονοουρά δεξιά
[ Invalid Attachment ]
(*) εγώ την πάτησα λιγάκι με το jig, κατάφερα κάπως να διορθώσω την κατάσταση και περιμένω ένα δαχτυλίδι αντιγραφής για να διορθωθεί κι άλλο.
Εξηγώ: το jig το σχεδίασα με βάση ένα ρούτερ περιθωρίων που έχω, το οποίο παίρνει κοπτικά σε ίντσες. Κάποια στιγμή πήρα (ebay) χελιδονοουρά με μακρύ στέλεχος και ρουλεμάν. Έφτιαξα το jig, όλα καλά. Μόλις πήγα να κόψω, διαπίστωσα ότι ο οδηγός που έχει το ρούτερ περιθωρίων για την ρύθμιση του ύψους είναι στραβός και το μαχαίρι δεν κόβει ίσια. Οπότε πάπαλα. Πήρα ένα χιτώνιο (εξωτ. διάμετρος 8 μμ, εσωτ. 6,35) και βόλεψα το κοπτικό στο collet του Parkside, αλλά αυτό δεν κατεβαίνει όσο το ρούτερ περιθωρίων κι έτσι μπορώ οριακά να κόψω (με ασφάλεια) σε βάθος 15 μμ, γιατί η κατασκευή του jig έχει συνολικό ύψος 16 μμ (8 η βάση κι 8 το template), σχεδιασμένο όπως είπα για το πρώτο ρούτερ. Εν τω μεταξύ η γωνία του μαχαιριού (χελιδονοουράς) είναι μεν σταθερή, αλλά το ίχνος στην επιφάνεια κοπής αλλάζει ανάλογα με το βάθος που κόβεις, όπως είναι φυσικό.
Και εκτός όλων αυτών, το δαχτυλίδι αντιγραφής του PARKSIDE δεν είναι ίσιο αλλά καμπύλο (από την πρέσσα κατασκευής του) εκεί ακριβώς που "αντιγράφει" το template, οπότε καταλαβαίνεις....
Τα "έφερα" όλα τελικά, μπορώ να κόψω μέχρι 15-16 μμ και η κατάσταση θα διορθωθεί κι άλλο (θα μπορώ να κόψω βαθύτερα) μόλις βρω δαχτυλίδι αντιγραφής για ένα άλλο ρούτερ bosch που είναι διαθέσιμο, πάντως νομίζω ότι το Template της χελιδονοουράς πρέπει να προσαρμοστεί στην κατασκευή και θέλει "δοκιμή και λάθος".