καλά ρε παιδιά, μια κουβέντα είπα για το βερνίκι, απλώς διάβασα τις "Οδηγίες" του Sforzando και κάτι άλλα θέματα (του insect, ένα παλιό μεταξύ του ουσάκ και Στάμκου) και φαίνεται ότι από τα "χημικά" βερνίκια, της πολυουρεθάνης συνηθίζεται στα μπουζούκια, παρά την "σκληράδα" του που πολλοί θεωρούν αιτία αποκλεισμού.
Τέλος πάντων, θα ψάξω περισσότερο μήπως βρω άλλη λύση "εντός εργαστηρίου" (μπάλα, πινέλο κτλ.).
τι ξυλο ομορφο ειναι;
τωρα κανε του και μια γομαλακα, να δεις πως θα γινει...
Στέλιο είναι καρυδιά: με το νέφτι γίνεται κούκλα, αλλά μόλις στεγνώσει χάνει τη λάμψη αυτή... στα άρθρα του Sforzando γράφει για χρήση (ωμού) λινέλαιο ειδικά για την καρυδιά (να τονιστούν τα νερά της). Θα δοκιμάσω με λινέλαιο και με το LIBERON και θα δούμε.
Λοιπόν, προσπαθώντας να καταλάβω ...
γκραααααααανννν ( αυτό έτσι όπως το γράφουμε μάλλον υποδηλώνει διάρκεια στον ήχο, κάτι που όλοι αγαπάμε, αλλά νομίζω ότι το καταφέρνουμε - και το απαιτούμε - σε πιο ογκώδη σκάφη ... )
Ιωσήφ μπαίνω σε βαθειά νερά γιατί δεν μπορώ να εκφράσω με σαφή τρόπο ακριβώς αυτά που θέλω (έχω βασικές ελλείψεις και σε γνώσεις και σε ορολογία), θα γράψω αυτά που νομίζω ότι γίνονται όπως τα καταλαβαίνω κι ελπίζω να συνεννοηθούμε...
λοιπόν δεν εννοώ διάρκεια αλλά μάλλον την δυνατότητα υποστήριξης της "δυναμικής" του παίχτη... δηλαδή να είναι ισορροπημένο το όργανο παίζοντας είτε σιγά είτε δυνατά στην πένα (και στην ταχύτητα της πενιάς ή του "τρέμολου").. εκεί χάνει λίγο, παίζει πολύ καλά χαμηλά (σιγανά) αλλά έχει αδυναμία όταν χτυπάς δυνατά, δεν ανταποκρίνεται (ακόμα) και δε βοηθά να παίξεις όπως φαντάζεσαι την επόμενη φράση αν θες να αυξήσεις ένταση και "ένταση"...
Ξύστρα περιμετρικά στο καπάκι ( κατανοητό. Τι θα μας βελτιώσει ; )
αφενός αυτό που λέει ο Στέλιος στο #68 για τις συχνότητες, αλλά προσωπικά νομίζω ότι έχει και άλλα αποτελέσματα: βελτιώνει την ταχύτητα απόκρισης, που θα βοηθήσει στην δυναμική που λέω παραπάνω
δοκιμές με καβαλάρηδες ... (για τις δοκιμές αυτές, μόνο από κοντά θα μπορούσα να πάρω μυρουδιά ... )
απλά πράγματα (αλλά χρονοβόρα): μήκος, μάζα. Δοκιμές, συνδυασμοί. Αν ασχοληθείς, θα εκπλαγείς από τις διαφορές που μπορεί να προκύψουν, ειδικά σε "ενδοτικά" καπάκια, όπως αυτός ο συγκεκριμένος κέδρος (περισσέματα από το μπουζούκι, εκεί "έπαιξα" πολύ με καβαλάρηδες και είδα διαφορές μεγάλες).