Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη 4χορδου μπουζουκιου συμβουλες και σταδια κατασκευής  (Αναγνώστηκε 48253 φορές)

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απ: Κατασκευη 4χορδου μπουζουκιου συμβουλες και σταδια κατασκευής
« Απάντηση #105 στις: Αυγούστου 02, 2015, 11:03:02 πμ »
Αυτο το κενο να το καλήψω με καπλαμα?
Πιστευω οτι θα κάνω χειροτερη ζημια αν ξυλόσω το οργανο και επηδη ειμαι μεσα στα ορια δεν θελω να το ξηλώσω.αυτο το κενοαν το καλυψω με καπλαμα και κολλα απο πανω θα μπει το λουστρο και δεν θα φαινετε τιποτα...
Και στο κατω κατω αν δω οτι δεν μου αρεσει το ξηλωνω πάλι όλο..σε δουλεια να βρισκομαστε..τουλαχιστον το σκαφος μου ειναι καλο και το μανικο καταπασα πιθανοτητα μετα το ξύλωμα..,μονο καπακι θα χρειαστει να αλλαξω.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #106 στις: Αυγούστου 03, 2015, 11:14:28 πμ »
καλημέρα παιδια.
εχθες κόλλησα το καπάκι και τη ταστιερα.το καπάκι το πρωι και την ταστιερα το βράδυ..φωτογραφίες εβγαλα απο το κινιτο της κοπέλας μου που εχει καλύτερη κάμερα και δεν της έχω ακόμα.
το κενο που ειχα στο καπάκι ηταν μικροτερο απο 2 mm γιατι υπήρχε λίγη ξεραμενη κολλα στο μανικο και το σηκωνε λιγάκι περισοτερο απ'οσο έπρεπε τώρα που καθάρισα το μανικο και εσφιξα πανω την ταστιερα θα μετρήσω και θα ξέρω ακριβός αλλα ειναι πολύ μικρό το κενο,μπορει να ειναι και λιγοτερο απο 1mm..
εκανα ακομα μια πυρογραφια στο καπάκι και έβαλα κερί στην πρώτη που είχα κάνει.
εσταξα κερί σε καποια σημεια που ειχα ξυσει με το μαχαιράκι και εκανα τα τρυανταφυλα κοκκινα.
θα φτιαξω το καβαλάρη σήμερα..το διαστάσεις να βάλω?με αυτα που διάβασα θα τον κάνω μεγάλο περίπου στα 14cm μηκος για να παταει καλά σε μεγάλο μέγεθος καπακιου,αλλα τι πλάτος πρέπει να γίνει?
τα κοκκαλα πάλι για να τα χαράξω δέν βρήκα κάποιο στανταρ δεδομενα που λαμβανουμε υπ'οψην για να αποφασισουμε που θα χαραξουμε.
αυτες οι φωτο ηταν απο το δικο μου κινιτο.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #107 στις: Αυγούστου 03, 2015, 11:43:43 πμ »
Μαστροjames007, αμ σορρυ αλλα το πας πολύ σφαίρα το θέμα << φτιάχνω μπουζούκι >> και ίσως έτσι καποια πράγματα που είναι σημαντικά σου ξεφύγουν και μετά θα πρέπει να ξηλώσεις, πρόσεχε με την κλήση εκεί ειναι πολύ σοβαρό το θέμα, έναν περίεργο που ξέρω από ψιλοχαζομάρα του στο τέλος "έσφαξε"  ???  :-[ >:( το μάνικο ο ανάρμοστος στην κορδέλα και κλαίγανε και οι πέτρες.

Παντα φιλικά
Ο ανάρμοστος 
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #108 στις: Αυγούστου 03, 2015, 11:52:57 πμ »
+φονω οτι το πάω γρήγορα αλλα τα είχα όλα έτοιμα..μανικο,σκαφος,ταστιερα καραολο ετοιμο κολημένο συναρμολόγηση έκανα απλά..
μετα απο αυτό δηλαδή δέν θα πώ οτι εφτιαξα μπουζουκι..το συναρμολόγησα απλά..
1η μου κατασκευη ειναι δέν θα σκάσω κιόλας αν πάει κάτι πολύ σταβά μου αρέσει πολυ η όλη ιστορία και ελπίζω απο σεπτεμβρη που θα εχω χρόνο απο την δουλεια να φτιάξω κιάλο για τον αδερφό μου..
αμα δεν πληρώσεις δέν μαθαίνεις!Δέν είμαι λεφτάς αλα δέν είμαι και χαλια οικονομικα έχω την δουλιτσα μου.
Πειτε μου σας παρακαλώ για το καβαλάρη και το κόκκαλο!

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #109 στις: Αυγούστου 03, 2015, 02:39:07 μμ »
στο τελος αυτα. Πρωτα βαλε ταστα γιατι θα αλλαξουν τα δεδομενα. Θα παει λιγο πισω το μανικο. Ελπιζω οχι πολυ γιατί νομιζω ότι ηδη είναι μεγαλη η κλιση....

ωραια η πυρογραφία. Το χρωμα είναι ξυλομπογια με νερο και πινελακι;
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #110 στις: Αυγούστου 03, 2015, 02:49:44 μμ »
Θα βάλω τάστα 0,5mm οσο και οι χαρακες μου..
αλλα αυτο δέν το υπολογιζα..οτι θα πάει πίσο..πφφ
θα τα βάλω το απόγευμα και βλέπουμε..
το σεναριο να πλανιάρω τη ταστιέρα όπος είναι ωστε να αλλάξει η κληση παίζει?εχει παχος 7 χιλιοστα αν την πλανιάρω 3 χιλιοστα και της δώσω μια κλήση θα κερδίσω 3+ χιλιοστα χαμηλωτερο καβαλάρη

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #111 στις: Αυγούστου 03, 2015, 02:54:03 μμ »
στο τελος αυτα. Πρωτα βαλε ταστα γιατι θα αλλαξουν τα δεδομενα. Θα παει λιγο πισω το μανικο. Ελπιζω οχι πολυ γιατί νομιζω ότι ηδη είναι μεγαλη η κλιση....

ωραια η πυρογραφία. Το χρωμα είναι ξυλομπογια με νερο και πινελακι;
το χρώμα είναι απο κοκκινο κερί εσκαψα λίγο τα σημεια εριξα ξυσμα κοκκινου κεριου και μετα το έλιωσα με μικρές και γρήγορες κινησεις με το κολλητιρι.θελει προσοχη γιατι αν αφήσεις πολύ ώρα 1 δευερολεπτο αρκει λιώνει πολυ το κερι και ποτήζει και απλώνετε στο ξυλο.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #112 στις: Αυγούστου 03, 2015, 02:59:50 μμ »
δοκιμασε και αυτο που σου εγραψα με ξυλομπογια και νερακι. Φανταζομαι οτι μετα το λουστραρισμα θα προστατευεται καπως το χρωμα.... Ας το επιβεβαιωσει καποιος αυτο...
Δες την φωτογραφια. (το ματι)

Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #113 στις: Αυγούστου 03, 2015, 03:13:53 μμ »
εχει παχος 7 χιλιοστα αν την πλανιάρω 3 χιλιοστα και της δώσω μια κλήση θα κερδίσω 3+ χιλιοστα χαμηλωτερο καβαλάρη

απω 7 χιλ στην μεια μαιρια στο κκοκαλο, μπορις να καταιβις κανα 2-3 χυλ στην τριπα.
επεισεις αν το κανης, πραιπει να ξαναδις της χαρακιες (γιατι θα μικρεινουν)
βεβαια θα σου απαντεισουν καλητερα οι μπουζουκοβιοι...

αλλα μια καλοπροαιρετη παρατηρηση, που νομιζω στην εκαναν και σχεδον ολοι πιο πανω....
ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ
δεν λεω, ολοι εχουμε περασει απο αυτο το σταδιο.
και για 2 μερες παραπανω, λυνεις προβληματα που θα τα εχεις χρονια μετα, και κρατωντας το μπουζουκακι στα χερια σου παντα θα το λες οτι βιαστηκες και μπορουσες να το κανεις καλυτερα.
σε αυτο δεν υπαρχουν, (κατα την γνωμη μου παντα), δικαιολογιες, ποσο μαλλον οταν εχεις ετοιμο κιτ στα χερια σου και εχουν λυθει (εκ των προτερων) αρκετες "δυσκολιες"....
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #114 στις: Αυγούστου 03, 2015, 03:32:05 μμ »
δοκιμασε και αυτο που σου εγραψα με ξυλομπογια και νερακι. Φανταζομαι οτι μετα το λουστραρισμα θα προστατευεται καπως το χρωμα.... Ας το επιβεβαιωσει καποιος αυτο...
Δες την φωτογραφια. (το ματι)

φοβερή δουλεια!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #115 στις: Αυγούστου 03, 2015, 03:41:32 μμ »
στο ειπανε ολοι εδω 40 φορες χαλάρωσε, αν πλάνιζες το μανίκι θα είχες καθαρήσει, τώρα αν πλανήσεις ταστιέρα φρόντησε να σημαδέψεις που είναι τα χαράγματα, επίσης τώρα θες και πριονακι για ταστο για να σου βγεί η χαρακιά στενή και οσο πρέπει,μην βιάζεσαι.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #116 στις: Αυγούστου 03, 2015, 03:52:07 μμ »
θα πάω να πάρω πριονάκι κατάλληλο θα σιμαδέψω το βάθος και μετα  θα κατεβάσω πρώτα τα τάστα οσο πρέπει το καθε ένα μετα θα πλανήσω και τα τάστα θα είναι έτοιμα για να μήν χάσω της αποστάσεις.
Ο ενθουσιασμος μου είναι μεγάλος.ας γίνει αυτο το θρεντ οδηγός  για κάποιον άλο αρχάριο τουλάχιστον.
Δέν είμαι απογοητευμένος η κλήση είναι μικρή και η κατασκευη φαινετε αρκετα στηβαρή και δεμένη.το πλάνισμα θα είναι μικρό μπορει και 2 χιλιοστα.
η ταστιερα δέν θα έχει καποια καμπυλώτητα ώς προς το πλάτος της? στης κιθάρες μου πχ έχουν,ακόμα και η ακουστική που έχω εχει μια ελαφρια καμπυλώτητα ωτσε όταν κάνω μπαρέ να είναι ποιο ευκολο το πάτημα. στα μπουζουκια δεν υσχυει αυτο?

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #117 στις: Αυγούστου 03, 2015, 04:16:09 μμ »
Αδερφε δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν γίνεται στην ηλεκτρική να φας μόνο μπροστά (πρέπει να βάλεις γέμισμα πίσω για να μην χαλάσει στα πρώτα τάστα την ταστιέρα αλλά πραγματικά ποιός βάζει τα χέρια του να το τραβήξει? ) από εκεί και πέρα και η ηλεκτρική πλάνη αν το προσπαθήσεις θα κάνει δόντι εκτός αν βρεις καμία πολύ καλή που κάνει μικρορύθμιση στο βάθος...Μπορείς να προσπαθήσει με ροκάνι αλλά....
Γνώμη μου είναι σημάδεμα του πάχους και τάκος με 40άρι γυαλόχαρτο....

Επίσης αυτό το κερί στο καπάκι θα κρατήσει? πιάνει το βερνίκι πάνω σε κερί? Θα έχουμε συμφωνία με το ΔΝΤ?
Επίσης οταν με ρώτησε η κοπέλα μου τι ευχή εκανα στα γενέθλια μου έκανα καλά που την είπα οτι ευχήθηκα να είμαστε για πάντα μαζί ενώ στην αλήθεια ευχήθηκα να μην τραυματιστεί ο Μήτρογλου? Πολλά τα ερωτήματα

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #118 στις: Αυγούστου 03, 2015, 05:29:33 μμ »
Οπως ειπε και ο φιλος ασε την πλανη παρε τακο γυαλοχαρτο χοντρο και περασε την ταστιερα με αυτο. Και που εισαι να εχεις ευκαιρο νερακι διπλα σου γιατι καλοκαιρι που ειναι , θα χυσεις πολυ ιδρωτα αδερφε μου!!!! Το νου σου μονο μην βιαστεις και καμπυλωσεις την ταστιερα στο σημειο που θα τριψεις. Τριβε λιγο και μετρα για να μην ξεφυγεις.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #119 στις: Αυγούστου 03, 2015, 05:32:51 μμ »
αχαχα σωρέος!
Με γιαλόχαρτο αν το κάνω θα τρίβω..θα τρίβω...θα ξανατρίβω.. θα βαλω οδηγους θα φάω τα χοντρά με καμια λίμα η πλάνη χειρος και τελος με γιαλόχαρτο και ο θεος βοηθός..
Αλλα ξαναλέω υπάρχει και η πιθανοτητα τωρα που εσφιξα τη ταστιερα και εχει μπει και το καπάκι να μην χρειάζετε ολο αυτο και η κλήση να ειναι εντάξη..θα ξερω νουμερα το απογευμα που θα βγάλω τος σφιχτηρες και τα ξυλα

Tags: