Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη 4χορδου μπουζουκιου συμβουλες και σταδια κατασκευής  (Αναγνώστηκε 48243 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
όλα τα "διακοσμητικά", σε κάθε τέχνη, προέρχονται από κάποια πραγματική ανάγκη.
Τα περιμετρικά φιλέτα και οι ροζέτες εξυπηρετούν την ανάγκη κάλυψης αρμών επαφών διαφορετικών υλικών (περιμετρικά) και ταυτόχρονα ενίσχυσης / προστασίας των ευπαθών ακμών (περιμετρικά, ροζέτα).
Δεν είναι απαραίτητα, αλλά πάντα στο βάθος υπάρχει κάποιος λόγος. Αποφασίζεις εσύ. Για την αισθητική, περι ορέξεως...

Metallikas

• Hero Member

το ξαναποσταρω

αστον να προσπαθησει.

και επειδη εμεις απο τα αρχαια χρονια ακουγαμε παντα με ευλαβεια τον guru της φυλης..... ξεκινησα....

[ Invalid Attachment ]

Εσύ πας στο λερόι και πέρνεις τα σκαρπέλα????? Αλήθεια λένε τίποτα αυτά...γιατί δεν είναι και φθηνά...αξιζούν?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 29, 2015, 05:29:34 μμ από Metallikas »

john 2004

• Hero Member
ολα τα εργαλεια bahco ειναι καλα. το προβλημα ειναι οτι εκει δεν εχει ολα τα νουμερα. Αυτο που ειναι κοιλο εχει μεγαλη γωνια (κλιση) και δεν με πολυβολευει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 29, 2015, 05:37:37 μμ από john 2004 »

tsipis

• Sr. Member
Να ρωτησω και εγω κατι για να μην ανοιξω νεο θεμα; Ζητω συγγνωμη απο τον φιλο
Εχει δοκιμασει κανεις να βαλει καπακι απο δυο υλικα; Για παραδειγμα μισο ελατο μισο κεδρο; Τακτοποιουσα το εργαστηριο σημερα και ειδα οτι εχω μισο καπακι ελατο και αλλο ενα μισο κεδρο ( μην ρωτησετε πως περισσεψαν τα μισα) και μου δημιουργηθηκε η απορια τι ηχητικο αποτελεσμα θα εδιναν μαζι.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

john 2004

• Hero Member
δες εδω την δευτερη φωτογραφια, και.....διαβασε.   το αποτελεσμα βεβαια δεν το μαθαμε ποτε.

http://www.luthier.gr/index.php?topic=847.msg13106#msg13106

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
 {celebrate018} {celebrate018}
φωτογραφιες μονο με μαιφων
και βαλε 2 χορδες ακομα να γινει εξαχορδο ;)
Εγω και ο Ζοζέφ.

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
Όσα μηνύματα δεν συμβάδιζαν με το θέμα διαγράφηκαν γιατί ξέφευγε το θέμα.Ορισμένα απλώς διαγράφηκαν γιατί δεν θα έβγαινε νόημα στην συζήτηση...
Συγνώμη παιδιά αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
Υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα αν θέλουμε να ξεμπουρδελιαστούμε  ;)

Καλή συνέχεια φίλε Γιάννη με το μπουζουκάκι!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Για παραδειγμα μισο ελατο μισο κεδρο

ακουσα κλασικη (αρλεκινος!) και δεν μου αρεσε... καθολου... βεβαια μπορει να ετυχε, και μια αλλη "αρλεκινος" να ηταν μια χαρα...

π.χ.
https://www.youtube.com/watch?v=BnI8l3PUI3Y
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
καλημέρα παιδιά!
Λοιπόν εχθές έγιναν κάποιες εργασίες.το καπάκι ολοκληρώθηκε..τώρα άν με επυτιχία η όχι θα μου πείτε εσείς...έκανα της μετρήσεις που έπρεπε σιμάδεψα και έκοψα δέν είχα κάποιο απρόοπτο εκτος το οτι δέν είχα το κατάληλο σημείο και τον εξοπλησμό για να στερεόσω το καπάκι,,νώμιζα θα είναι κάτι ευκολο αλλα όχι..
η δυσκολεία ήταν στο οτι το μπροστά σειμείο έπρεπε να είναι ίσιο και το πίσο με καμπύλη και ενδιάμεσα να κολλήσει και η ενύσχηση της τρύπας...πολλές δυνάμεις διαφορετικές πάλεψα απο εδώ..πάλεψα απο εκεί δέν μπορούσα να βρώ το κατάληλο τρόπο..μέχρι που αυτοσχεδίασα..(πάλι)..
το καπάκι κολλήθηκε σωστά παρόλο που φαίνοτε πρόχειρες ολες αυτές οι πατέντες που έκανα..ολα τα ξυλα έχουν πλήρη εφαρμογή στο καπάκι χωρίς κενά.
Εκανα κάποιοες διορθόσεις στο θυλικο μορσο.
Κολλησα τον πίσο τάκο.
Φιλε Μάνος Τουρπάλης αυτο που μου είπες με το 17ο ταστο δέν μου καθονταν καλά,εβγαινε η ταστιερα αρκετα χαμηλά..εμενε ενα κενό 2-3 ποντοι στο επάνω σημείο του μανικου οποτε το εκανα αλιός ελπίζω να μην βγήκε λάθος.εβαλα την ταστιερα ισα ισα εκει που ξεκινούσε η καμπύλη του καραουλου αφισα και το κενο που πρέπει για να πατησει το κόκαλο ισια των χορδων και ετσι εκανα τους υπολογισμους  με βαση την κλιμακα μου.
Εκοψα και πλάνιαρα τα καμάρια μου έδωση την κλήση περίπου 6 χιλιοστα καμπυλη στα πίσο καμάρια.
σαν κατασκευη το καπάκι φαίνετε αρκετα στιβαρή και δεμένη.κολλημένα γερά όλα τα εξαρτήματα.
ορίστε και τα καμόματα μου,,
περιμενω της απατήσεις-παρατηρήσεις σας..
καλη σας μέρα!
αα και συγνώμη για τα ορθογραφικά μου..ο υπολογιστής τησ δουλειας δεν έχει αυτόματη διώρθοση οποτε προσεξτε μην σταμπουληξετε κανένα μάτι πρωι πρωι...

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
και η συνεχεια

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
κόλληση και αποτελεσμα καπακιου.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
και το αποτέλεσμα..σήμερα το πρωι

john 2004

• Hero Member
Γιαννη εχω την εντυπωση πως ειναι παρα πολυ κοντα μεταξυ τους τα δυο καμαρια.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
ο μαστορας (αυτος που μου πούλησε τα ξύλα) που είχα μιλήσει μαζί του εχθές μου είπε να τα βάλω μεταξυ τους αποσταση 1,5-2 εκατοστα τα εβαλα 1,8..
Και εμενα μου φαινοντε κοντα σε σχέση με άλλα που βλέπω στο ιντερνετ..να βάλω και ένα 3ο? η να ξεκολλήσω αυτο και να το βάλω ποιο κάτω? γίνετε αυτο??
η να αφήσω όπος είναι?πώς θα επηρεάσει το όργανο?

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
και εμενα κοντα μου φαίνονται. Και η αποσταση του καβαλάρη απο τη χορδιερα μαλλον μεγαλη. Ποση είναι;
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Tags: