Αποστολέας Θέμα: Πελάγωσα με την κατασκευή 4χορδου μπουζουκιού..αξίζει να πάρω έτοιμο κιτ?  (Αναγνώστηκε 13667 φορές)

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Καλησπέρα παιδιά.
Η κατασκευή μπουζουκιού απο 5-6 κομμάτια ξύλου είναι υπόθεση που απαιτεί γνώσεις και κυρίως εργαλεία..
Μετα απο ερευνα είδα οτι μπορώ να αγοράσω έτοιμα κάποιοα εξαρτήματα κατι το οποίο με χαροποίησε πάρα πολυ.
Το θέμα είναι αξίζει?
Πχ σκέφτομαι να πάρω έτοιμο σκάφος ,έτοιμο μανίκι  μαζί με  καράολο..είναι κάτι πιο κοντά στην πραγματικότητα απ το να φτιάξω απο το 0..
Αν συμφωνείτε εσείς που ξέρετε 5 πράματα παραπάνω πείτε μου να ανεβάσω την λίστα με αυτά που έχω δεί να μου πείτε γνώμες-παρατηρήσεις.
Όργανο δέν έχω ξαναφτιάξει αλλα ήμουν μηχανικός για κάποια χρόνια και γενικά μου αρέσουν και πιάνομαι με κατασκευές.
Αυτα που εχω δεί όλα μαζί θα μου βγούν περίπου 160-170 ευρό..+ κάποια εργαλεία τα οποία θα μου μείνουν να τα προσθέσω στη συλλογή μου

mpouzoukimaker

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 7
Mastora και κιτ να παρεις δεν νομιζω θα βοηθησει πολυ.. Κυριως το πραγμα θελει δοκιμες και αρκετο καιρο για να φτιαξεις ενα οργανο.. Πρεπει να ναι καποιος διπλα σου που να σου εξηγει γτ πχ αυτο ετσι η αυτο ετσι..  Δεν ειναι μονο το σκαφος το μανικι. θελει το σωστο μορσο τοσο απο μπρατσο τοσο και στο σκαφος για να γινει η ενωση.. Μετα θελει τις σωστες κλισεις να δωσεις τοσο στο μανικι σου οσο και στο καραολο. Δηλαδη ενα ετοιμο μπρατσο κολλημενο να το βαλεις πανω σε ενα σκαφος ειναι τελειως λαθος. Πρωτα μπαινουν τα πραγματα με μια σειρα και υστερα διαμορφωνουμε τισ κλισεις τοσο στο μανικι οσο και στο καραολο συμφωνα με αυτο που φτιαχνουμε. Διαμορφωνονται κατοπιν τις κατασκευης και των υπολογισμων αυτης και οχι εξ αρχης ετοιμα κολλημενα καραολα και κλισεις υποθετικες.. Μετα ενα μεγαλο θεμα ειναι το καπακι και ο οπλισμος του δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.. Σκαψιματα φιγουρες κορδονια που απαιτουν εργαλεια ηλεκτρικα μικρα (ειδικα) γι αυτες τις δουλειες.. Και γενικα πολλα εργαλεια για μετρησεις κλισεις αποστασεις κλπ... Το στησιμο γενικως ενος οργανου ειναι δυσκολη υποθεση αν αυτο θελουμε να παιζει.. Αν ειναι για στολισμο ειναι ευκολο γενικα.. Εμεις εδω πολεμαμε κατι χρονια και ακομα δεν εχουμε καταληξει καπου ολα ειναι γενικως ανατρεπομενα περα απο καποια στανταρ.. Αν εισαι γενικως αποφασισμενος να παρεις εργαλεια να δωσεις αρκετα χρηματα και ξυλεια γιατι πρεπει να πειραματιστεις πρωτα αλλιως οργανο δεν φτιαχνεται ετσι  στο ποδι καλως.. Αλλα αν το θες για φτιαξεις ενα οργανο να παιζεις (αν μπορεσεις τειλως να το καταφερεις αυτο) τοτε δεν αξιζει.. Καλυτερα δωσε 250-300 κατοσταρικα και παρε ενα καινουργιο οργανο της σειρας η καποιο μεταχειρισμενο.. Καλη συνεχεια
Αντε να περασει η μερα....

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
Οι στολισμοί δέν με απασχολούν καταρχάς.
+φονώ οτι θέλει πολούς υπολογισμούς και μετρήσεις αλλα δέν βλέπω που ειναι το πρόβλημα εδω στο φορουμ υπάρχουν πάρα πολές πληροφορίες  και νούμερα τα οποια μπορεί κάποιος να εφαρμόσει σωστα..
Δέν είπα οτι θα φτιάξω όργανο αξίας 500+ευρό 170 θα δώσω και θα έχω όργανο των 170..
μεταχειρισμένο δέν παίρνω γιατί κυκλοφορεί πολύ σαβούρα..καινούριο πάλι δεν περνω γιατι είναι ακριβά..να πάρω ενα καινούριο των 250 όχι παλι γιατί είναι κάτι αντοιστιχο σάν να πέρνω κιθάρα των 30€..πεταμένα λεφτά δηλαδη..
Οσο για της κλησεις κτλ ειναι κάποιοα πράγματα τα οποία θα ηθελα την βοηθειά σας αλλα αυτα με την ώρα τους..
πιάνουν τα χέρια μου πληροφορίες θέλω μόνο!
τι εργαλεία θα χρειαστώ να πάρω ωστε να χρειαστώ τόοσα λεφτά στα εργαλεία όπος λές?
Εχω και χέρια..είναι και ξύλο..και με μαχαιρι κουζίνας να με βάλεις  κουτσα στραβά θα το φέρω το ξυλο εκει που θέλω..

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
την 1η κιθαρα την εφτιαξα (ειλικρινως) με ενα πριονι 30ετιας, το οποιο εχω ακομη και με αυτο εχω φτιαξει 20+ κιθαρες, εναν σφικτηρα (που δεν εσφιγγε και καλα...), μπολικα γυαλοχαρτα, και ενα βαζακι ατλακολ.
α! και ενα βιβλιο στα αγγλικα, οπου δεν ηξερα λεξη, και οτι εβλεπα απο τις λιγες φωτο, και ουτε υπηρχε η λαοθαλασσα πληροφοριων του ιντερνετ.

η χαρα-ικανοποιηση που αποκομισα ηταν ανυπερβλητος μεγαλυτερη, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. (τα λεφτα που εδωσα στα ξυλα=αγορα οργανου...)
η... ψυχοθεραπεια, ακομη μεγαλυτερη!
ορεξη να υπαρχει, και ολα γινονται...

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
οραίος!!
και εγώ κάπος έτσι το σκεφτομαι...να το φτιάξω να το πονέσω και μετά να το παίξω..Και με τα μηχανάκια που φτιάχνω γιατί οπος προανέφερα είμουν μηχανικός έχω μεγάλο πάθος αν είχα κάποιο μηχανικό πρόβλημα και δεν μπορούσα να το λύσω δέν μπορούσε να με πάρει ύπνος το βράδυ..Και οτα το εφτιαχνα η απόλυτη ικανοποιήση...
Λοιπόν επι της ουσίας...
Αυτη είναι η λίστα με αυτα που θα παραγγείλω άυριο πρωί πρωί..

1 σκάφος- http://www.sofianos.net/index.php/organopoiia/instrument/mpouzouki/skafos-bouzouki/skafos-etoimo-bouzouki/etoimo-skafos-8xordo-bouzouki-karydia-flamoyri-15-doygies-detail
2 μάνικο- http://www.sofianos.net/index.php/organopoiia/instrument/mpouzouki/maniki-bouzouki/etoimos-manikas-oktaxordou-bouzoukioy-detail
3 καππάκι- http://www.sofianos.net/index.php/organopoiia/instrument/mpouzouki/kapaki-bouzouki/kapaki-apo-erythrelati-gia-bouzoyki-a-detail
4 ταστιέρα- www.sofianos.net/index.php/organopoiia/instrument/mpouzouki/tastiera-bouzouki/tastiera-gia-bouzoyki-apo-eveno-xaragmeni-klimaka-67-detail

και διάφορα άλλα όπος κλειδια,ψαρόκολα,dots (σιμάδια για την ταστιέρα) πατούρα σκάφους που θα πατήσει το καπάκι,τάστα χορδές..

Χορδιέρα δέν είναι διαθέσημη θα την πάρω απο κάποιο μαγαζί εδώ,επήσης κόκκαλα στο συγκεκριμένο σιτε δέν είνα έτοιμα σιμαδεμένα οπότε θα τα πάρω και αυτά απο κάπου εδώ στη Λάρισα θα ψάξω έτοιμα..μια ερώτηση πάνω σε αυτό..η ταστιέρα έχει πάχος 7mm το κόκαλο το ύψος να το πάρω?10mm είναι καλά 3mm πάνω απο την ταστιέρα?η θα τρίζουν οι χορδές?αν τα πάρω ετσι είναι ευκολο να τα σιμαδέψω?μπορούμε να υπολογισουμε αποστάσεις χωρδών άν ξέρω το πλάτος της ταστιερας που θα έχω?
επήσης θα ήθελα να μάθω αν χρειάζετε εσωτερικα στο σκάφος να βάλω κάποιο υλικό..σε αυτό το σίτε έχει μονο  μια επικάληψη απο χρυσαφί υλικό..τι υλικο πρέπει να μπεί εκεί?πώς πρέπει να κοληθεί με τί κόλλα?
Το μπουζούκι θα είναι 4χορδο.
Επήσης δέν μπορώ να βρώ κάπου πληροφορίες για την θέση και το μέγεθος της τρύπας του καπακιου..
Ευχαριστώ!

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
καλησπέρα

πρεπει να παρεις αρκετα πραγματα ακομα. φανταζομαι το ξερεις και ποσταρες τα βασικα...

χρειαζεσαι καμαρια για το καπακι.  ξυλα για τον πισω τακο.
ξυλαράκια για τα περιμετρικα του σκαφους. Κανενα καπλαμα ή φιγουριτσα ετοιμη για το μερος της πενας.
κλειδιά, κολλες ξυλο για καβαλαρη , δευτερο κομματι καπακιού για το ενισχυτικο της τρυπας (αν δε φτανει το πρωτο) . κλπ....

για το σκαφος καποιοι βαζουν το χρυσοχαρτο, καποιο γαζες, καποιοι καπλαμάδες.... Εγω ειχα κολλησει χρυσοχαρτο με titebond. Στο επομενο (μη γελατε, θα το φτιαξω) θα βαλω καπλαμάδες μονο....

το κοκκαλο μια χαρα θα είναι. Ελαχιστα το χαραζεις για τις χορδες
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
ειδα το site του σοφιανου το φτιαξε μονος σου

Νομιζω ότι λειπει το ενισχυτικο της τρυπας και τα κλειδιά.
Ένα ελαττωματακι είναι ότι δε σε αφηνει (Νομιζω)να αγορασεις δυο πραγματα από κάθε κατηγορία. Δε ξερω αν μπορεις σε δευτερο χρόνο. Κολλες θα χρειαστείς μαλλον δυο ειδων (και τις δυο που εχει)
βεβαια τις περνεις και από τη λαρισα τις κυανοακριλυκες.

περιμενε και τους πιο εμπειρους μολις γυρισουν από το μπανιο

edit : ειδα το καπακι. Μαλλον είναι πολύ μεγαλο και βγαζεις από εκει το εξτρα κομματι.
Εγω και ο Ζοζέφ.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
μαστορα καταρχην καλως όρισες, λοιπόν μιας και εχεις την καύλα να το φτιάξεις κάτσε 2-3 μερες και ξεψαχνισε το φορουμ, μπες και διαβασε, την τρίτη μέρα θα εχουν ξεκαθαρήσει πολλά πραγματα στο κεφάλι σου, τότε βαλτα κάτω παρε 5 πραματα βασικά και άρχησε να φτιάχνεις, ότι δεν ξέρεις μπες και ρώτα, σε 2 μηνες θα εχεις όργανο, έλα καλή αρχή.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
καλησπέρα

πρεπει να παρεις αρκετα πραγματα ακομα. φανταζομαι το ξερεις και ποσταρες τα βασικα...

χρειαζεσαι καμαρια για το καπακι.  ξυλα για τον πισω τακο.
ξυλαράκια για τα περιμετρικα του σκαφους. Κανενα καπλαμα ή φιγουριτσα ετοιμη για το μερος της πενας.
κλειδιά, κολλες ξυλο για καβαλαρη , δευτερο κομματι καπακιού για το ενισχυτικο της τρυπας (αν δε φτανει το πρωτο) . κλπ....

για το σκαφος καποιοι βαζουν το χρυσοχαρτο, καποιο γαζες, καποιοι καπλαμάδες.... Εγω ειχα κολλησει χρυσοχαρτο με titebond. Στο επομενο (μη γελατε, θα το φτιαξω) θα βαλω καπλαμάδες μονο....

το κοκκαλο μια χαρα θα είναι. Ελαχιστα το χαραζεις για τις χορδες

ναι μόνο τα βασικά ανέβασα. το ξέρω οτι πρέπει να πάρω διάφορα.
καμάρια θα πάρω ξυλα για τον πίσο τακο τι ενωείς?δέν είναι έτοιμα πάνω στο σκάφος?
ξυλαράκια για περιμετρικά του σκάφους δέν είχα σκοπό να πάρω αλλα θα τα βάλω και αυτά είναι πολύ φτινα..φιγούρα δέν θα πάρω ακόμα ας το στήσω πρώτα και βλέπουμε..κάτι θα βρώ για εκεί απο το ξυλουργειο του φίλου μου,η ψαρόκολα δέν ειναι αρκετη?για το μανίκι-καπάκι+κλειδιέρα?

δέν πήγα στην εφαρμογή καντο μόνος γιατι οπος είπες λείπουν κάποιοα και κολλάει γενικά πήγα στης κατηγορίες στα μπουζουκια και απο εκει μια μια κατηγορία τα βάζω στο καλάθι..
το εξτρα κομματι είναι απαρέτητο για την τρύπα?άν γίνει απλά μια τρύπα?τι θα χάσω σε ήχο?όσο για το καπάκι...διάβασα οτι υπάρχουν καπάκια με κλήση-τσάκιση κάθετα στη φορά των χορδών και καπάκια ίσια..εγώ ίσιο θα το κάνω γιατί είναι πολύ ποιο απλό.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
θελεις και ξυλοκολλα. Ψαροκολλα αν θες μπορεις να μη βαλεις. θα σε δυσκολεψει πιο πολυ από την ξυλοκολλα
στην ταστιερα θες ξυλοκολλα πχ την titebond που πουλαει ο σοφιανος. Όχι απαραίτητα αυτή παντως...
στο καπακι πρεπει να βαλεις το ενισχυτικο της τρυπας για να μη παραμορφωθεί το καπακι (νομιζω)
ειδα όμως ότι το καπακι είναι μεγαλο οποτε ισως να μη χρειαζεται επιπλέον ξυλο.

για τον πισω τακο δες τη φωτογραφία. Είναι μια τυχαια από το google

http://www.poulato.gr/uploads/1720140212_102118.jpg

καπακι ισιο κανε. Αλλα και εκει εχει πολλες καμπύλες... τα καμαρια εχουν καμπύλες με αποτέλεσμα να κανουν καμπυλη στο καπακι... θα τα πουμε όταν ερθει η ωρα...
Εγω και ο Ζοζέφ.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
Οκ για την κόλλα και το καπάκι...
κατάλαβα τι ενωείς για τον πίσο τάκο,θέλω ενα ξύλο στην ουσία το οποίο θα φαγωθει και θα εφαρμόσει πίσο εκει που τελειώνουν οι δουγιες και να ερθει πρώσοπο με το σκαφος σωστα?
ενα κομάτι φλαμούρι θέλω λογικα αλλα δέν θα έπρεπε να το έχει αυτός τοποθετημένο όταν έβαζε της δούγιες?
Στο σκάφος θα βάλω γάζες ακούγετε έυκολο και οικονομικο αλλα με τι θα της κολήσω?με ξυλόκολλα?

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
Καλή σας μέρα.
Λοιπόν η παραγγελία που θα κάνω είναι η εξής.

1- σκάφος
2- έβενος για καβαλάρη
3- καμαρόξυλα απο κέδρο
4- καπάκι απο ερυθρελάτη
5- κλειδιά για 8χορδο
6- 2 κοκκαλα 10cm x 1,1cm x 3mm
7- έτοιμα καμπυλομένα φιλετα για περιμετρικά στο καπάκι διακοσμιτικά
8- έτοιμος μάνικας μαζί με κλειδιέρα
9- dots σιμάδια ταστιέρας απλά σρόγυλα
10- πατούρα για το καπάκι
11- τάστα 0,55mm
12- τστιέρα χαραγμένη έτοιμη κλιμακα 67 απο έβενο
13- χορδιέρα 8 χορδου
14- χορδές σέτ
15- κόλλα 237 ml titebon

Αυτά! τάκο για το σκάφος μου είπαν οτι θα μου βάλουν αυτοι ένα κομάτι ξύλου για να το φτιάξω.
Σύνολο 215 περίπου με τα έξοδα αποστολής.
Απο εργαλεία θα χρειαστώ κάποια για να ξύσω να κόψω να λειάνω κτλ τα οποία κάποια θα τα πάρω απο το φίλο ξυλουργο κάποιοα θα τα αγοράσω να τα έχω.
Αντε καλή επιτυχεια να έχω!!
Ξεχάσαμε τίποτα?

φιγουρες ταστιερας δέν θα βάλω..(ας βγεί το όργανο κομπλέ και ας μήν έχει φιγούρα) φιγουρα καπακιου δέν πήρα θα φτιάξω εγώ κάποια με πυρογράφο σε κάποιο καπλαμαδάκι που θα πάρω απο το φίλο ξυλουργο.
Επήσης σιμάδια πλαινά στην ταστιέρα δέν θα βάλω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2015, 11:35:30 πμ από mastoras007 »

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
πλαινα σημαδια στην ταστιερα βαλε γιατί δε θα ξερεις τι πατας....  (οδοντογλυφίδες, δε χρειαζεται να αγορασεις,  Ζαρκαδας αν θυμαμαι καλα   {music007} )
εγω τουλαχιστον δε μπορω να παιξω χωρις.
Εγω και ο Ζοζέφ.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
κατι θα βρώ να κάνω!
η παραγελία έγινε άυριο μεσιμεράκι θα τα έχω εδώ..
Εχω πάρει στυλό και χαρτί και σειμειώνω τα βήματα και της λεπτομέριες.
2 ερωτήσεις πρός το παρόν έχω. με τί κόλλα να κολλήσω τη γάζα?διάβασα θέλει ψαρόκολα αλλα δέν πήρα,μπορώ να βάλω ξυλόκολα?η κάτι άλλο?βενζινόκολλα?
το καπάκι πρέπει να έχει κλήση-καμπύλη η όχι??οταν κολλήσω τα καμάρια να του δώσω μια κλήση παράλληλη με την ταστιέρα γύρο στα 5 χιλιοστά?είναι απαρέτιτο και γιατι?
επήσης μου είπε αυτός οτι να προσέξω που θα κολλήσω τα καμάρια να υπολογήσω με βάση τη κλημακα της ταστιέρας που θα μπεί ο καβαλάρης και απο εκεί να μετρήσω 2,5 εκατοστά προς τη χορδιέρα και να κολήσω τη μία καμάρα μετά να μετρήσω 3 εκατοστά προς τη ταστιέρα και εκει να κολλήσω την άλη καμάρα.

tseros

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 4
Φίλε mastoras007
θα πω την άποψη μου χωρίς φόβο και πάθος. Κατά την άποψη μου: πρώτον δεν αναφέριες αν παίζεις καιρό μπουζούκι ή αν τώρα ξεκινάς.Και αυτό έχει να κάνει με το πόσο ''καλό'' ήχο περιμένεις από την κατασκευή του. Δεύτερο θεωρώ ότι στα πρώτα βήματα όσο καλό χέρι και να έχεις και όσο προσεκτικός και να είσαι θα κάνεις κάποια λάθη ,οπότε θεωρώ αρκετά τ αχρήματα (215 ευρώ) που θέλεις να διαθεσεις σε ξύλα. τρίτον δεν αναφέριες αν έχεις όρεξη να συνεχίσεις με την οργανοποιία οπότε η αγορά καποιων εργαλείων θα έπιανε τόπο και μελλοντικά ( λες ότι κάποια εργαλεια θα τα ήθελες και γαι τη συλλογή σου).τέταρτον μη απογοητεύεσαι και με τα τόσα εργαλεία που και καλά χρειάζεσαι λες ότι έχεις καλό χέρι. πέμπτον κάποια ξύλα είναι πιο φθηνά άν πάρεις ένα καδρονάκι παρά ένα κομμάτι (άν θυμάμαι καλά είχα πάρει ένα καδρονάκι 13 εκ χ 5εκ  χ 3 μέτρα ; 25 ευρώ; είμαι εκτός και δεν θυμάμαι ακριβώς. Επίσης παίζει και φίλος μαραγκός; διάβασα που κάποια κομμάτια μπορεί να σου τα κόψει - πλανίσει.Έκτον είναι καλό που έχεις αποφασίσει αρχικά ότι δεν σε ενδιαφέρει τόσο η εμφάνιση - διακόσμηση του μπουζουκιού.
Τώρα τι έχω να προτείνω για να μην είμαστε μόνο στην κριτική. Αρχικά θέλει χρόνο και ψαξιμο - διάβασμα στο φόρουμ ( το προείπε φίλος). Έπειτα καλούπι (υπάρχουν τα σχέδια εδώ) (ξύλο αγόρασα πριν από λίγο καιρό ένα έλατο πάχος 1,8 εκ 12- 15 εκ πλάτος 3 μέτρα μήκος  γύρω στα 7-8 ευρώ. Συσκευή λυγίσματος μια σωλήνα φ 100 με τρία πόδια και ένα φλόγιστρό ή καμινέτο (κόστος σωλήνα υπήρχε -μάλλον έχεις φλόγιστρο αγόρασα 15 ευρώ). Εργαλεία: μια πλάκα μάρμαρο επίπεδο 60 χ 30  και γυαλόχαρτο  για ευθυγράμιση κομματιών μπράτσου -δούγες κλπ. 1 - 2 σκαρπέλα , 1 πλάνη χειρός , 1 πριόνι , 10 σφικτήρες ( 1 ευρώ ο ένας σε κινέζικο) μανταλάκια σφικτήρες ( κινέζικο)Πρίονι για τάστα (απο Lidl 7 ευρώ ,υπομονή μέχρι να ξαναβγεί) κοπίδι, γυαλόχαρτα , μέγγενη, κόλλα , τρυπάνι  κλπ. Ξυλεία φλαμούρι, καρυδιά , παλίσανδρος για ταστιέρα καβαλάρη (πιο φθηνός) μπορεί να σου τα βγάλει ο φίλος μαραγκός στο κατάλληλο πάχος (αν αγοράσεις μαδερια (γύρω στο 25 ευρώ) το καθένα θα σου μείνουν τα ξύλα για άλλες κατασκευές) καπάκι ερυθρελάτη από μαγαζί. Άρα αγοράζεις χορδιέρα τάστα κόλλα κλειδιά

Για τα  υπόλοιπα είμαστε εδώ

Tags: