Φίλε mastoras007
θα πω την άποψη μου χωρίς φόβο και πάθος. Κατά την άποψη μου: πρώτον δεν αναφέριες αν παίζεις καιρό μπουζούκι ή αν τώρα ξεκινάς.Και αυτό έχει να κάνει με το πόσο ''καλό'' ήχο περιμένεις από την κατασκευή του. Δεύτερο θεωρώ ότι στα πρώτα βήματα όσο καλό χέρι και να έχεις και όσο προσεκτικός και να είσαι θα κάνεις κάποια λάθη ,οπότε θεωρώ αρκετά τ αχρήματα (215 ευρώ) που θέλεις να διαθεσεις σε ξύλα. τρίτον δεν αναφέριες αν έχεις όρεξη να συνεχίσεις με την οργανοποιία οπότε η αγορά καποιων εργαλείων θα έπιανε τόπο και μελλοντικά ( λες ότι κάποια εργαλεια θα τα ήθελες και γαι τη συλλογή σου).τέταρτον μη απογοητεύεσαι και με τα τόσα εργαλεία που και καλά χρειάζεσαι λες ότι έχεις καλό χέρι. πέμπτον κάποια ξύλα είναι πιο φθηνά άν πάρεις ένα καδρονάκι παρά ένα κομμάτι (άν θυμάμαι καλά είχα πάρει ένα καδρονάκι 13 εκ χ 5εκ χ 3 μέτρα ; 25 ευρώ; είμαι εκτός και δεν θυμάμαι ακριβώς. Επίσης παίζει και φίλος μαραγκός; διάβασα που κάποια κομμάτια μπορεί να σου τα κόψει - πλανίσει.Έκτον είναι καλό που έχεις αποφασίσει αρχικά ότι δεν σε ενδιαφέρει τόσο η εμφάνιση - διακόσμηση του μπουζουκιού.
Τώρα τι έχω να προτείνω για να μην είμαστε μόνο στην κριτική. Αρχικά θέλει χρόνο και ψαξιμο - διάβασμα στο φόρουμ ( το προείπε φίλος). Έπειτα καλούπι (υπάρχουν τα σχέδια εδώ) (ξύλο αγόρασα πριν από λίγο καιρό ένα έλατο πάχος 1,8 εκ 12- 15 εκ πλάτος 3 μέτρα μήκος γύρω στα 7-8 ευρώ. Συσκευή λυγίσματος μια σωλήνα φ 100 με τρία πόδια και ένα φλόγιστρό ή καμινέτο (κόστος σωλήνα υπήρχε -μάλλον έχεις φλόγιστρο αγόρασα 15 ευρώ). Εργαλεία: μια πλάκα μάρμαρο επίπεδο 60 χ 30 και γυαλόχαρτο για ευθυγράμιση κομματιών μπράτσου -δούγες κλπ. 1 - 2 σκαρπέλα , 1 πλάνη χειρός , 1 πριόνι , 10 σφικτήρες ( 1 ευρώ ο ένας σε κινέζικο) μανταλάκια σφικτήρες ( κινέζικο)Πρίονι για τάστα (απο Lidl 7 ευρώ ,υπομονή μέχρι να ξαναβγεί) κοπίδι, γυαλόχαρτα , μέγγενη, κόλλα , τρυπάνι κλπ. Ξυλεία φλαμούρι, καρυδιά , παλίσανδρος για ταστιέρα καβαλάρη (πιο φθηνός) μπορεί να σου τα βγάλει ο φίλος μαραγκός στο κατάλληλο πάχος (αν αγοράσεις μαδερια (γύρω στο 25 ευρώ) το καθένα θα σου μείνουν τα ξύλα για άλλες κατασκευές) καπάκι ερυθρελάτη από μαγαζί. Άρα αγοράζεις χορδιέρα τάστα κόλλα κλειδιά
Για τα υπόλοιπα είμαστε εδώ