Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Ιούλιος 2015  (Αναγνώστηκε 41206 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Ιούλιος 2015
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 06, 2015, 09:46:49 πμ »
Στέλιο (πάλι) το καμάρι το ξεκολλάς όλο και το ξανακολλάς ? και με το "χάντρωμα" στο σκάφος τι γίνεται?

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 06, 2015, 12:25:09 μμ »
Στελιο γαζωνεις αγορι μου

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 07, 2015, 07:35:45 μμ »
Στέλιο (πάλι) το καμάρι το ξεκολλάς όλο και το ξανακολλάς ? και με το "χάντρωμα" στο σκάφος τι γίνεται?

μανο, αναλογα...
οταν ειναι οκ το ξυλο και μονο ξεκολλημενο, κολλαω το ιδιο. (σπανιο)
οταν ειναι σπασμενο, βαζω καινουργιο, αφου προσπαθησω να βγαλω ολα τα κολλημενα καταλοιπα απο το παλαιο. (συχνο)

το καινουργιο το βαζω με ενα σφικτηρα στο κεντρο (ή δυο), αφου βαλω πρωτα 2 σφηνες στα ακρα.
μετα 3-4 ωρες αφου βγαλω σφικτηρες & σφηνες, βαζω 2 κομματακια ξυλο (1 σε καθε πλευρα) που ακουμπουν στο καμαρι + στα υπαρχον κερφινκ.
παλαιοτερα ειχα φτιαξει κανα δυο-τρεις χωρις αυτα τα ξυλακια, αλλα τωρα τα βαζω για ψυχολογικους κυριως λογους, παρα για στατικους.
το λεω, γιατι αφου τις βλεπω μετα απο τα 2 χρονια περιπου που τις εφτιαξα, μεχρι στιγμης δεν εχουν παθει τιποτε,  και με την κακομεταχειριση που περναν...

συνεχεια στην κιθαρα της φιλης μου...
καπακοπλατωθηκε κι' αυτη...

αντε να δουμε και τον σοιμπλε πως θα μας καπακοπλακωσει...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 08, 2015, 11:39:50 πμ »

μανο, αναλογα...

....
το καινουργιο το βαζω με ενα σφικτηρα στο κεντρο (ή δυο), αφου βαλω πρωτα 2 σφηνες στα ακρα.
μετα 3-4 ωρες αφου βγαλω σφικτηρες & σφηνες, βαζω 2 κομματακια ξυλο (1 σε καθε πλευρα) που ακουμπουν στο καμαρι + στα υπαρχον κερφινκ.

επειδή είμαι και λίγο βραδύνους, κάτι τέτοιο εννοείς ?

[ Invalid Attachment ]

αντε να δουμε και τον σοιμπλε πως θα μας καπακοπλακωσει...

μετα μουσικής  {music023}...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 08, 2015, 11:41:37 πμ »
καπλαμάς "διαφανόξυλο" (ντεγκραντέ)  ;D

[ Invalid Attachment ]

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 08, 2015, 12:37:25 μμ »
καλα μανο, βουλομενο γραμμα διαβαζεις, το' πιασες!
μεχρι που κατεβαζω τα σχεδιακια (για προσωπικη χρηση δεν πιστευω να' χεις δικαιωματα, ε;  :))

δεν καταλαβα το διαφανοξυλο...
στέλιους βραδυνιους... εγω οχι εσυ...

σκαϊ ρε παιδι μου... εγγυηση...
και δικτατορια εβγαλε ο μπαμπης...
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 08, 2015, 12:51:55 μμ »
Στέλιο, ό,τι δημοσιευτεί παύει να είναι δικό σου (στο διαδίκτυο ένας λόγος παραπάνω, αφού δεν ελέγχεις τίποτα)
αυτό το ξέρω πολύ καλά, έχω ψάξει στο παρελθόν για πατέντες (για άλλου είδους σχέδια) και ούτε καν η κατοχύρωση (στην Ελλάδα) δεν σε καλύπτει 100%, εκτός αν διαθέσεις άπειρο χρόνο και φαιά ουσία και φυσικά μια περιουσία να κατοχυρώσεις όχι μόνο την πατέντα αλλά και κάθε πιθανή μετατροπή / παραλλαγή της...
αν βάλεις και το "δαιμόνιο" του Έλληνα στην αντιγραφή... άστο καλύτερα... λάθος επάγγελμα διάλεξα...

το "διαφανόξυλο" πλάκα είναι, είναι ένα καπλαμαδάκι να πάρω την κλίση του καπακιού κάτω από την ταστιέρα κι έγινε διάφανο από το τρίψιμο εκεί που σβύνει στο μάνικο, βλέπεις από κάτω

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 08, 2015, 01:05:19 μμ »
ok μανο το' πιασα!
(αν καταλαβα...) βαζεις ενα καπλαμαδακι εδω, να μην εχει κενο η ταστιερα...
ισως να βαζεις μαυρο καπλαμαδακι (απο την αλλη φορα;)
το λεω για να φαινεται οπως και η ταστιερα μαυρο απο κατω, βεβαια υπαρχει και μαυρο στοκακι του θεου (το' χω κανει αρκετες φορες σε εκεινο το σημειο στις κιθαρες μου, οπου λογο κυριως της βιασυνης δεν καθομαι να το πολυψειρισω...)
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 08, 2015, 01:13:07 μμ »
δεν βάζω ανάλογα με την ταστιέρα αλλά με το χρώμα του καπακιού - τον καπλαμά στην προκειμένη περίπτωση (που δεν ξέρω τι ξύλο είναι αλλά ήταν πολύ χοντρός και με άτσαλα νερά κι έτσι πήρα ένα παρόμοιο, θα το βάψω κιόλας να γίνει ίδιο). Στο μπουζούκι που είχα παλίσανδρο έβαλα ίδιο (παλίσανδρο).
Δεν φαίνεται τίποτα - ή τέλος πάντων είναι αμελητέο, το δοκίμασα.

atlas

• Full Member
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 13, 2015, 11:47:40 πμ »
Με χιλια ζορια εκλεισα το σκαφος(ω ναι ειδα τις αδυναμιες του καλουπιου, αλλα αλλο να στο λενε κι αλλο να το βλεπεις στην πραξη...),τα προβληματα αρκετα αλλα οχι το λυγισμα των πλαινων οσο η εφαρμογη και να προσπαθω να βαλω φιλετο αναμεσα(εκει τα σκατωσα μπορω να πω),επισης ετριψα λιγο για να δω τι γινεται παρα τη συμβουλη του κωστα(πλακιωνη) κι εχω 2 τρυπες ηδη(μπουκωσα κατι μαυρα φιλετακια με κολλα αλλα μεχρι στιγμης δεν εκλεισαν εντελως).Σχεδιαση κολατζας-παραπετιων πανω στο καλουπι μιας και δεν παιζει σχεδιαστικο προγραμμα που να γνωριζω να χρησιμοποιω.
Ερωτησεις:
1.Αν εξαιρεσουμε τη δυσκολια στο λυγισμα μεγαλου τεμαχιου, μονοκομματο τμχ κολατζα-παραπετια ειναι απαγορευτικο?αν ναι pourquois?
2.Οπως βλεπετε δεν καταφερα τελικα να φερω την τελευταια ντουγα-πλαινο συριζα με το χειλος του καλουπιου σε ολη την περιμετρο του(αλλου ειναι πανω,αλλου κατω), θα το φερω αργοτερα ολο στο ιδιο επιπεδο τριβοντας το πανω στο σταθερο γυαλοχαρτο?δλδ θα τριφτουν ενδεχομενως και τακοι λιγο.ετσι ομως δε θα αλλαξω και τη γεωμετρια του οργανου μιας και θα τριψω με βαση το σημειο που υπολειπεται περισσοτερο τωρα? (μεγαλυτερη αποσταση απο το χειλος της περιμετρου του καλουπιου)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 13, 2015, 12:05:37 μμ από atlas »
"Τα πάντα ρει"

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 13, 2015, 12:31:33 μμ »
Δημητρη μια χαρα το βλεπω εγω για πρωτο σκαφος.  Εκει που σου ειναι πιο χαμηλα το πλαινο, μπορεις να το συμπληρωσεις με κομματι ιδιου ξυλου, το οποιο θα το σκεπασει το παραπετι η η κολατζα, και θα το φερεις ολο μαζι ισα με το καλουπι. αυτο που περισευει θα το φας οπως εγραψες με τακο.  Αν βαλεις ενα χαρτονι πανω στο καλουπι για να σχεδιασεις την κολατζα, θα καταλαβεις γιατι δεν βολευει μονοκομματο ξυλο. Λογο της κλισης  που εχει, θα πατας στο πισω μερος και οσο πας προς τα εμπρος θα εξεχει το κομματι κατω απο το σκαφος.  Αρα για να ειναι μονοκομματο θα πρεπει το αρχικο κομματι να εχει πολυ μεγαλο φαρδος, και να πεταξεις αρκετο ξυλο.  Η πραξη θα στο δειξει και αυτο. Παντα πρωτα σχεδιασμος και κοψιμο σε χαρτονι.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 13, 2015, 12:47:43 μμ »
όσο πληκτρολογούσα απάντησε ο john (όλοι οι άλλοι είναι στις Βρυξέλλες, μέρες τώρα).
Κι εγώ μια χαρά τα βλέπω,

Για την κολλάντζα, όπως στα λέει ο Γιάννης είναι. Η "οικονομία" έχει πολλές έννοιες.
Για τα πλαίνά, αν δεν εφαρμόσεις την συμβουλή του Γιάννη, νομίζω ότι η διαφορά θα είναι αμελητέα (3χλστ. πιο κάτω περίπου 0,2 λτ. λιγότερα,  μισό ποτήρι).

Και μια ερώτηση: ο μπροστικός τάκος στην ένωση τι διαστάσεις (θα) έχει ? δεν καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 13, 2015, 01:02:42 μμ »
(όλοι οι άλλοι είναι στις Βρυξέλλες, μέρες τώρα).

Καλο ειναι οσοι ειναι στις βρυξελες, να μεινουν εκει.....

atlas

• Full Member
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 13, 2015, 03:28:20 μμ »
ευχαριστω παιδια, μαλλον για μενα το πιο ευκολο ειναι να το τριψω ολο πανω σε γυαλοχαρτο αφου κολλησω κολατζα-παραπετια-πισω τακο κομματακι ξυλο που λειπει απο πισω κλπ.
Μανο δεν βρισκω τα χαρτια μου για το ποσο ακριβως το χα υπολογισει να ναι, τωρα που το μετρησα ειναι 3,4εκ η βαση και 2εκ το υψος αλλα οταν το φαω και το κανω καθετο ολο απο μπροστα(ενας θεος ξερει πως θα το κανω αυτο) λογικα θα βγει 2,5εκ που μαλλον αυτο ειναι το νουμερο μου
Ειναι οκ τα νουμερα αυτα ή ξενιζουν γι αυτο το σκαφος-μανικι(τριχορδο)?

υ.γ και μια φωτο απο τη μελλοντικη κολατζα απο wenge αν την καταφερω
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 13, 2015, 03:40:33 μμ από atlas »
"Τα πάντα ρει"

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 13, 2015, 03:39:56 μμ »
2,5 σε υψος.  σε πλατος ομως θα εχεις φτασει 4,5+   αλλα για ολα υπαρχει λυση!

Tags: