Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Ιούλιος 2015  (Αναγνώστηκε 41207 φορές)

atlas

• Full Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Ιούλιος 2015
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 13, 2015, 03:42:16 μμ »
εχει να πεσει τριψιμο δλδ μεχρι να το κανω φυλλο χαρτι στην ενωση? μη μου πεις οτι πρεπει να βαλω ταστιερα μπασου μονο χαχααα
"Τα πάντα ρει"

atlas

• Full Member
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 14, 2015, 01:27:44 μμ »
λυγισα κολατζα-παραπετια και κολλησα την κολατζα, δεν μπορω να πω οτι ειμαι και πολυ ικανοποιημενος αλλα οκ για πρωτη φορα.ειχα σπασιματακια απο τα νερα του wenge και δεν μου κολλησαν καλα 3 κομματακια απο το κοχυλι(σχημα κολατζας) θα δω τι θα κανω με αυτα,ισως κανα κορδονακι στο ιδιο παχος να το κολλησω στο οριο επειτα,θα δειξει
"Τα πάντα ρει"

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 14, 2015, 03:23:28 μμ »
φίλε ατλας διάλεξες δύσκολο ξύλο για την κολάντζα αλλά είναι τέλειο...

atlas

• Full Member
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 14, 2015, 04:20:47 μμ »
βασικα επειδη ξεκινησα να φτιαχνω βιαστικα και παραλληλα με φθηνα υλικα βλεπω τωρα πραγματα αλλα και πατεντες-εργαλεια που επρεπε να χα φτιαξει για να γινουν πιο οκ καποια πραγματα.Μακαρι να το τελειωσω καποια στιγμη να ερθει κανας τριχορδεας να το παιξει μπας και βγαλω καμια ακρη.
παρολο που χα δει μια διαταξη που ειχε φτιαξει ο vagges για κολληση κολατζας-πλαινων εχω λιγο χρονο δυστυχως και αν εφτιαχνα μια μια ολα τα jigs μαλλον θα μου φευγε η επιθυμια να φτιαξω ενα οργανακι,οποτε επελεξα το δευτερο κι ας κανω απειρα λαθη,στο επομενο ολα παλι απο την αρχη θα τα κανω οποτε αν δεν κανει κανεις καμια 100στη οργανα λιγο δυσκολο να καταφερει κατι εξαιρετικο(για μενα μιλαω,αλλοι φτιαχνουν παπαδες),
μεχρι τοτε την δυσκολη οδο της αρκουδιας...
"Τα πάντα ρει"

atlas

• Full Member
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 14, 2015, 06:41:43 μμ »
καθαρισα λιγο τις κολλες,οι αποτυχιες του σταδιου αυτου εμφανεις
"Τα πάντα ρει"

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 15, 2015, 03:08:22 μμ »
μιας και εχει πολυ δουλεια αυτες τις μερες..... ειπα να φτιαξω ενα σκαφακι να ξεμουδιασουμε. Φτασαμε εδω.

[ Invalid Attachment ]

atlas

• Full Member
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 15, 2015, 03:57:31 μμ »
ωραιο περιεργο σκαφος, τι οργανο θα γινει? γιαννο ειδα σχεδιασες με στυλο την κολατζα,την εκοψες με τι εργαλειο και γιατι αφησες περιθωριο γυρω απο το σχεδιο?
"Τα πάντα ρει"

atlas

• Full Member
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 15, 2015, 04:19:47 μμ »
ξεκαλουπωσα σημερα,να ναι καλα ο ανεμελος δλδ γιατι χεστηκα το πρωι,δεν εβγαινε με τιποτα απο το καλουπι, προς το παρον καθαριζω τις κολλες κι αγορασα 2 ειδων γαζες γιατι δεν καταλαβαιναν το γαζα μοδιστρικης extra fort στο μαγαζι που πηγα και μου δωσαν 2, μια kaboto(μπεζ) και μια turpali(ασπρη) δεν ξερω αν κανει καμια απο αυτες.κι ενα ερωτημα χρειαζομαι να κολλησω μαυρο καπλαμαδακι 0,6 οπως των φιλετων σε 2-3 σημεια, πως το κανω, παραλληλα ή καθετα με ντουγες?μεγαλα κομματια ή μικρα? με τι κολλα? κι απο πανω η γαζα? ειδα κατι προηγουμενα ποστ αλλα χρειαζομαι κατι ισχυρο μιας και ειμαι σχεδον στο 1-1,5mm μαξιμουμ παχος σκαφους(ξεχασα να αναφερω οτι ξεκινησα με αρχικο παχος 2,5mm)
στις φωτο τα σημεια που εχω προβλημα, και οι 2 γαζες που πηρα
"Τα πάντα ρει"

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 15, 2015, 04:32:30 μμ »
Δημητρη για τζουρα ειναι, η κολατζα κοπηκε σε μια μικρη κορδελιτσα.  Το περιθωριο ειναι απο την κατω μερια, οταν την ευθυγραμμισω και την κολλησω, εκει ακριβως που πρεπει να παει η μυτουλα, θα κοπει το υπολοιπο που θα εξεχει απο το σκαφος.

Στο δικο σου τωρα, το 1-1,5 χιλιοστο ειναι πολυ επιφοβο για ανοιγματα.  Για αυτο σου ειχε πει νομιζω ο Κωστας να μην το τριψεις εξωτερικα.  Πριν βαλεις γαζες απο μεσα, ενισχυσε το απο εξω με ταινιες, γιατι η υγρασια απο την  κολλα μπορει να σου κανει ζημια.

atlas

• Full Member
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 15, 2015, 04:38:59 μμ »
δλδ προτεινεις αν καταλαβα καλα, ολο χαρτοταινια ντυσιμο απ εξω,μετα λωριδες γαζας παντου μεσα.καπλαμαδακια πως να ταβαλω στα σημεια προβληματος?καθετα ή παραλληλα με τις ντουγες?
"Τα πάντα ρει"

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 15, 2015, 04:43:00 μμ »
Αδερφέ το πρώτο το άσπρο που σου έδωσαν είναι καρίνα μοδιστρικής (σιδερώνεται μέσα από βαμβακερά υφάσματα και κολλάει για ενίσχυση) ο φίλος Κεδρος θα θυμάται...(φίλε Χρήστο 1-θύμισε μου να μην ξαναπάω ποτέ για ψώνια για την μοδίστρα μου 2-σημερα θα φτιάξει και τις θήκες για τα σκαρπέλα είπε...ίδωμεν) Άρα θέλει θερμοκρασία για να σκλήρύνει αυτό...άμα έχεις κολλήσει με ψαρόκολλα καλύτερα μην το χρησιμοποιήσεις...

Τώρα από εκεί και πέρα για το σκάφος του Γιάννη είμαι μικρός για να μιλήσω...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 15, 2015, 04:46:51 μμ »
προτεινω δεσιμο εξωτερικα με ταινια, αν ειναι δυνατον με υφασματινη ταινια που θα βρεις στα χρωματοπωλεια, και μετα γαζεσ εσωτερικα.  Δεν καταλαβαινω ακομα τον ρολο που θα εχουν τα καπλαμαδακια για να σου απαντησω. Αν εννοεις για δεσιμο του σκαφους, οπως βαζουν αρκετοι λωριδες καπλαμα η ανθρακονημα, θα το κανεις καθετα. αν εννοεις για μπαλωματακια τοπικα, θα σου ελεγα να μην κανεις τιποτα απο μεσα, αλλα απο εξω.

atlas

• Full Member
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 15, 2015, 07:37:51 μμ »
ευχαριστω μεταλ για τις γαζες,οποιος αλλος ξερει περισσοτερα you are welcome to comment also.
Γιαννο ακολουθησα πιστα τη συμβουλη σου.Για τους καπλαμαδες, μου προτειναν εσωτερικα κομματακια καπλαμα στα σημεια που εχω τρυπες ή το φως δειχνει εξαιρετικα λεπτα σημεια,ειναι 3 περιοχες οχι μονο σημεια για να μπαλωσω απλως.
Δυστυχως δε μπορω να τραβηξω φωτο τωρα να τα δειξω πως φαινονται στο φως.

υ.γ τραβηξα 2 φωτο δεν ξερω αν φαινονται τα θεματα που λεω
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 15, 2015, 07:59:19 μμ από atlas »
"Τα πάντα ρει"

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 15, 2015, 08:20:11 μμ »
οκ.  βαλε απο μεσα καπλαμα παραλληλα.  το πιο λεπτο κομματι θα ειναι πανω στην ενωση. Αν δεις καπου τα σκουρα βαλε σκονη και κυανοκριλικη. Οχι κολλα υδροδιαλυτη (τυπου τιτεμποντ) με σκονη, γιατι αν ειναι παρα πολυ ψιλο (χαρτι) θα σου κανει βαθουλωμα.

atlas

• Full Member
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 15, 2015, 08:46:15 μμ »
ευχαριστω δασκαλε γι αλλη μια φορα
"Τα πάντα ρει"

Tags: