Καλησπέρα.
Μιας και η δουλειά ξεκίνησε φουλ, μόλις σήμερα βρήκα μια ωρίτσα να ασχοληθώ με την κατασκευή μου. Δεν είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά πιστεύω ότι δε μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα ακόμα για το σκάφος.
Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσω το μανίκι, αλλά δυστυχώς δεν είχα υπολογίσει σωστά το τελείωμα του σκάφους στο μανίκι και το έβγαλα 7 8 πόντους χιλιοστά περισσότερο (πιο ψηλό) από όσο ήθελα (28 αντί για 20). Οι επιλογές τώρα είναι είτε να κόψω και να πλανίσω καινούρια κομμάτια από φλαμούρι που έχω για το μανίκι, είτε να σκάψω το σκάφος στο αρχικό μέγεθος. Θα δείξει. Η αλήθεια είναι πως θέλω σχετικά λεπτό μανίκι, αλλά το βλέπω πως θέλει αρκετή δουλειά για το φάγωμα του σκάφους και το σκέφτομαι.
Θέλω και μία γνώμη για το βερνίκι που έχω. Σε περίπτωση που τελικά απλά μεγαλώσ το ύψος στο μανίκι, λέω να βάψω το σκάφος. Πριν το βάψω πρέπει να κόψω το μόρσο, ή το αφήνω για μετά; Το βερνίκι που έχω είναι το lusolac βερνίκι ξύλου διαλύτου, με απόχρωση καρυδιά από τη vitex. Εϊναι καθόλου καλό; Το είχα πάρει για δοκιμές σε κάτι άλλες κατασκευές.
Τέλος πάντων, μη σας πρήζω και πολύ. Ορίστε το σκάφος σε αυτή τη φάση...